Rôzne

Ideálne pečivo na obložené chlebíčky

lulu1610 - bez fotkylulu1610, 10. októbra 2020

Dobrý deň,
prosim o radu na ideálne pečivo na obložené chlebíčky.
Roky kupujem len klasickú, už nakrájanú a balenú veku. Ale chcela by som vyskúšať niečo nové.
Len neviem aké pečivo by bolo vhodné a kde presne by som ho zohnala. Ideálne by bolo, keby bolo v celku a môžem si ho sama krájať. Máte nejaké tipy? Hlavne aj kde dané pečivo kupujete. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

lopka1313
Ja obcas pouzijem toustový chlieb - je uzasne makky, hlavne ten "americky"... ale je uz nakrajany, obcas ho este prekrojim na trojuholnicky.
mirop
vhodne je take, ake ti chuti, daju sa pouzit rozne typy bagiet, rozne druhy chleba, ciabatta, foccacia... zalezi na tebe, no myslim, ze najlepsia je klasika - ta obycajna veka :)
kucharka
Tiež asi záleží, čo chceš na chlebíčky dávať.
U nás tie klasické so šalátom, šunkou, vajíčkom ... atď., máme najradšej s vekou.
Robievam chlebíčky s pomazánkovým syrom, lososom, zeleným špenátom a vajíčkom, a ten nám najviac chutí na čiernom chlebe, škandinávsky typ.

V lete robievam s paradajkou, mozzarellou... atď, tie máme radi na bagete.

A ak by si mala chuť si urobiť veku doma, je tu jeden super recept:
 varecha.pravda.sk/recepty/domaca-veka-na-chlebicky/72785-...

2x zolik a mirop
zolik
@kucharka (12.10.2020 17:01)
Ja dakujem za pridany Link na domacu Veku od Izabella. Tento recept mi usiel a mozno sa na Silvestra aj zide.
evanaaa
Veku nekupujem, je veľmi biela, jemná, väčšinou používam normálny chlieb, ktorý si skrojím, ale v Kauflande predávajú na chlebíčky niečo podobné ako tá veka, dlhý krájaný úzky chlebík, ale nie je biely ako veka......skôr chlebový.