Rôzne

Hurá

verka1 - fotkaverka1, 13. marca 2011

Konečne som zohnala syridlo. Ešte mlieko na to vhodné a bude syr. Už sa nevieme dočkať, ako to dopadne, ale dúfam, že v pohode. Dám vedieť. Dúfam, že ešte existujú mliekomaty. Ak nie, tak vari zoženieme nejakú kravičku, ktorá nám dá mliečko.
Držte palčeky.

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
potom môžeš nakladať syr do oliv.oleja s koreninami ( ako tu bola spomínaná bryndza ),len musí byť dostatočne odstredený ( zvyknem poriadne zaťažiť ) ,držím palce :-)....s domácim chlebíkom je to nebíčko v papuľke
verka1
Ďakujem, určite vyskúšam, lebo toľko čerstvého syru nezjeme. A nemáš nejaký dobrý receptík? By som ti bola vďačná. Ideme to vyrábať prvý krát.
evicka63
U nás syridlo má v "krave na kolesách" ako voláme pojazdný mliečny automat, dcéra ho robila z 5 litrov a bol dobrý. Návod na výrobu syra bol uvedený na obale syridla.
marcy
každý pondelok mi donesie bochník syra jeden ujčok,nevyrábam....niekedy je mokrejší,tak ho zabalím do gázy ( používam pri výrobe lekvárov ) zaťažím,taký odstredený ešte nechám v chladničke s ventilátorom zasúšiť....pokrájam na kocky a zalejem oliv.olejom rozmiešaným so soľou,pridávam korenie štyroch farieb,bob.list,chilli i cesnak,čer.práš.papriku.
vladkaku
...aj ja som uvažovala o výrobe syra, u nás máme tiež taký "kravičkový automat", lenže i syr predávajú a je výborný. Zatiaľ som ho robiť nemusela. Možno v lete, keď budú mať ľudia veľa opekačiek a syr sa minie, bude potrebné si niečo vyrobiť, kúpim syridlo a urobím ... :), vďaka za nakopnutie