Zdravím všetkých!
Možno to bude znieť ako banalita, ktorá tu bola zodpovedaná už mnohokrát, ale rád by som sa Vás opýtal - pokiaľ používate pri varení hrubozrnnú horčicu, tak akú a kde resp. v ktorom reťazci ju nakupujete? Priznám sa, že po niekoľkých výjazdoch do všemožných predajní s potravinami, supermarketov a hypermarketov, všade som som našiel iba túto hrubozrnnú od firmy Maille s bielym vínom:
Biele víno by mi v nej až tak nevadilo, avšak kvôli vysokému obsahu octu (podľa zloženia až 47%) je dosť kyslá. Čo som vyhľadal na internete, tak chuť hrubozrnnej horčice by mala byť oveľa menej octová, než je chuť klasickej plnotučnej horčice, čo v tomto prípade absolútne nekorešponduje. Bojím sa, že keď ju použijem pri varení, tak jedlo potom bude mať úplne odlišnú chuť než očakávam a nerád by som riskoval to, že pokazím jedlo použitím nevhodnej suroviny.
Nejaké rady, kde a akú kúpiť (KE)?
to je ona.
Už som v pár receptoch nahradil hrubozrnnú horčicu kremžskou. Chuťovo OK, kremžskú si bežne dávam napr. k párkom, pečenej klobáske a pod., ale tú textúru skrátka človek nenahradí. Robiť domácu som neskúšal, zas až tak často ju pri varení nepoužívam, aby sa mi ju oplatilo vyrobiť. Navyše, na priváte kde bývam som na tom s kuchynským vybavením poskromne :)
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-horcica/50501-recept.htm...
alebo pozrieť vo veľkých potravinách napr. Tesco, COOP jednota, kedysi mali v kauflande dijonskú od tejto firmy. Alebo vycestovať do Hainburgu.