Varenie

Hovädzie líčka

pivonka - fotkapivonka, 11. februára 2011

Poradíte recept na hovädzie líčka z dostupných surovín? Keď si zadám na Vareche do chladničky "hovädzie líčka", vytrvalo mi ponúka kávový zákusok :-)).

@zareaguj


Diskusia k téme

pivonka
Ďakujem kopretinka, idem hneď na prvý recept.
vcelka
Daj si do hľadáčika Teľacina a la divina, tam sú hovädzie líčka...
enss
Tie líčka, to je z ktorej časti hoviadka?
babidka
@pivonka , presne toto mi robi uz niekolko dni aj moja Chladnicka:-) Nech si zadam akukolvek surovinu :-) vcera som napr. zadala bravcove pliecko, mrkvu a oooojoj / ponuklo mi kavovy zakusok ako tebe:-))))))))
hubata
Kto si pamätá ako sa v Bratislave chodilo na papuľový šalát do Vitoše ...... hmmm ???
Ďakujem že si mi ho pripomenula: 10 dkg stálo cca 1,70 Sk (ani to neviem preložiť do €). K tomu sa prikusoval bosniak a zapíjala kofola.
pivonka
Nakoniec som experimentovala, ale výsledok bol výborný. Keď naďabím na hovädzie líčka, budem ich kupovať.
evanaaa
Ak chcem napr. bravčové líčka, musím kúpiť celú hlavu, inak sa k nim nedostanem. A načo by mi bola hlava, ke´d nejdem robiť ani tlačenku. Tak iste aj hovädzie nedostať, ešte som nevidela, nepočula, že by. A nebudem kvôli tomu kupovať celé hovädo, ha ha.
pivonka
@Evanaaa , kúpila som ich prvý raz. Doteraz som o nich hmlisto počula ale nevidela. Všimla som si ich, keď u mäsiara nikoho nebolo a mal ich vyložené krásne naaranžované, mňa upútal krásny kližkový vzhľad. Tak som sa spýtala, či je to kližka a dostala som odpoveď, čo to je a že ich mávajú a ľudia ich kupujú na polievku. Ak máš o ne záujem, spýtaj s u mäsiara. Odporúča sa variť ich 90 - 120 min., aby bolo mäsko mäkučké.
hubata
My sme chodili do Vitoše v BA fakt na papuľový šalát z hovädzích líčok: vyzeral ako keby bol šunkový, len to mäsinko bolo troška tmavšie a také tvrdšie. Pekne to vyzeralo na obloženej mise, ako keby ste jazyk nakrájali. Teraz som ich u mäsiara ešte nevidela vyložené.