Rôzne

Horká tahini omáčka

lettice - bez fotkylettice, 4. mája 2017

Prečo je omáčka tahini horká aj čistá aj ochutená... Má tak chutiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

sara8
Nie je náhodou po záruke? Alebo zle skladovaná . Nie, nemá byť horká.
lettice
@Chrobaktruhlik (4.5.2017 14:55)

Ja som ju nechutila ničím horkým a dokonca ani viedenským reznom.Ty budeš iná zelenina truhlik.Alebo si sa s koňom zrazil .keď nevieš dať rozumnú odpoveď tak radšej čuš ty Viedenský rezeň.
katka78
@Lettice (5.5.2017 09:02) Tak je, rôzne tahini chutia rôzne, niekedy sú jemne horké, inokedy viac, je to ako píše @2010. Ja však tahini už roky nekupujem, lebo u nás na SK sa často predávajú len vo väčších pohároch a tie som nikdy nevedela dobre upotrebiť. Odkedy si robím tahini sama, len toľko, čo (s)potrebujem, nemám problém ani s množstvom, ani s chuťou. Sezamové semiačka kúpiť je najmenej a robí sa úplne jednoducho. Ja ju pripravujem odoka, ale aj tu je recept, na vareche  varecha.pravda.sk/recepty/tahina-tahini-zaklad-fotorecept...

Inak tahini výborne ochutí napríklad tieto koláčiky od cesminky  varecha.pravda.sk/recepty/anizove-kakaovo-skoricove-mini-...
lettice
@Katka78 (6.5.2017 20:33)

Ďakujem za inšpiráciu...neviete mi povedať ako dlho vydrží kupna tahini otvorená.?mám ju v chladničke a netuším ako dlho po otvorení môžem konzumovať...no a tie klaciky vyskušam pretože nejak som nenašla využitie tahini.
cesminaz
@Lettice kupované a už načnuté tahini nemusíš mat v chladničke.Ja to mám normalne v regali v kuchyni,alebo v špajzi.Vydrží takto aj 2mesiace ak nie viac :-) Len to musíš občas premiešat,lebo vzdy to sadne na spodok a potom to stvrdne.My máme tahin vždy doma,lebo tahin sa nepouziva len do varenia/pečenia :-) ale u nás v prvom rade na raňajky ;-) A to tahin v kombinácii s melasou (pekmezom). Odporúčam ti kúpit si melasu,či uz hroznovú alebo morušovú.Je to niečo fantastické a aj zdravé :-) Hned nebudes mat problém,že čo s tahini!? :-)) Ak náhodou nenatrafís na melasu,kludne zmiešaj tahin aj s medom.Najprv si nalej do mištičky tahin a potom postupne potrošky prilievaj melasu/med a najprv dobre premiešaj a ochutnaj.Daj tolko medu/melasi aké sladké to chceš mať a ako ti to bude chutiť :-)


cesminaz
@Cesminaz (30.9.2017 20:41)

A ked to máš zamiešané,tak ho môžeš natret na chlieb,alebo pečivo :-) U nás sa nenatiera,ale bud si rovno chlieb mačkáme doňho,alebo dobre hrubo nanesieme lyžičkou na chlieb :-) A možno sa to bude zdat trochu zvláštne,ale ja si natriem najprv chlieb maslom a potom nanesiem poriadne tahinpekmez :-)) Je to fantastické! Dúfam,ze som ti trochu pomohla.Maj sa pekne :-)


katka78
@Cesminaz (30.9.2017 20:41) Bola som nedávno u Turkov kupovať suroviny na varenie a chcela som aj pekmez. Mali len dva druhy, v ich zložení bolo, že obsahujú aj tahini. Zaskočilo ma to, reku šak ja chcem čistý, len ovocie, ktovie, či to hentak bude dobré, nekúpila som. A teraz čítam, že ty si to tak mixuješ, aj pochvaľuješ. Tak to tuším nabudúce vyskúšam. Na teba ja dám ツ
cesminaz
@Katka78 (5.10.2017 20:50)

Ano my si to takto mixujeme :-) V obchode majú aj tahinpekmez a aj tahinbal (tahinmed-chutí ako turecký med) ale väčšinou tie zamiešané sú príliž sladké.Takto si to doma zamiešaš v takom pomere ako tebe chutí :-) Ja napríklad mám radšej ked vynikne ešte poriadne chuť tahinu,to je cca. 2:1. Je to fantastické Katka,určite raz vyskúšaj! Vieš,ja ked som to jedla prvý krát,tak velmi mi to zachutilo,že som to jedla dobre dlhí čas každý deň :-) Zjedla som každy den určite 1dl tahinu s pekmezom zamiešaného v mištičke.A to nie vždy s chlebom,ale len tak samotné lyžičkou ;-))) Vždy mi vravel manžel : "Nesmieš toho tolko jest,to má okrem kalórii aj velmi vela vitamínov !" Ale zniesla som to :-) nič mi nebolo,ani som nepribrala :-))) Teraz si tiež ešte občas dám,ale krotím sa :-) Ked ochutnáš,tak daj vedieť!
katka78
@Cesminaz (10.11.2017 15:22) Tak teraz neviem, či to mám vôbec skúšať, aby som sa nestala závislá. Lebo nejako sa mi veci v skrini zmenšujú, alebo čo ☺ Ale to vieš, že keď bude príležitosť, rada ochutnám.

katka78
@Lettice (7.9.2017 03:27) ospravedlňujem sa, že som neodpísala, ale až teraz som si všimla tvoj komentár. Som rada, že sa podujali iní ☺ Prepáč prosím, rozhodne som ťa neignorovala, len so si komentár nevšimla.