Rôzne

Habarka.

3sandra3 - fotka3sandra3, 10. augusta 2012

Sestra mi kúpila takúto habarku:




Poradíte mi, prosím, na miešanie čoho sa najlepšie využije? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Takúto habarku som zháňala aj ja, zišla by sa mi na miešanie takých hustejších pokrmov, čo zvyknú prihárať, ako je napr. zásmažka, puding, a podobne, no aj tak by ma zaujímalo, na čo ešte je dobrá.
marianne69
...fiha, aku mas Ty supermodernu habarku.Ja mam urobenu asi 25- rocnu zo stupla vianocneho stromceka,z 5 konarikov.Ze vraj za cias mladosti mojich rodicov sa len take robili...Mam ju nesmierne oblubenu nedokazem sa jej vzdat,bol to vlastnorucne vyrobeny darcek.Mozes ju pouzit na tozhabarkovanie vajicka v mlieku,zatrepky do polievky,vymiesanie palacinkoveho cesta....atd...
havino
ja ju mám, používam ju bežne a stále, na zátrepku, zásmažku, na puding, na krupičnú kašu, miešam ňou všetko v čom nechcem mať hrčky, resp. ich obmedziť
aroooo
@marianne69 ,presne také niečo mám aj ja,tiež vlastnoručne vyrobené asi 8 ročné a nemá chybu...
hubata
Po záhorácky: šprudlovačka a rozšprudlujú sa s ňou vajíčka na praženicu, múka v smotane, t.j. niečo ako tyčový mixér na ručný pohon.

Treba ju len chytiť medzi dlane a šprudlovať a šprudlovať.......
pacik
Habarky z vrcholca vianočného stromčeka sme mávali aj my doma, vyrábal ich otec, no a tá tvoja nová má tú výhodu, že nemusíš šprudlovať medzi dlaňami, stačí s ňou miešať ako s varechou, len trochu rýchlejšie. Tiež som zo začiatku nad ňou rozumovala, ale zazrela som v telke, ako s ňou narábajú. A čo miešať? Všetko, čo pôjde, treba vyskúšať, určite budeš s ňou spokojná :-)
jelenik
ked som ju dostala od kamaratky pred asi 13 rokmi s komentarom, ze len urobim "sprud-sprud" a je hotovo som sa zasmiala a potesila. A ozaj je to velmi dobra sprudlovacka na vsetko. Aj zemiakovu kasu zacnem najprv popucenim s nou a az potom mixerom.
zdezda
:-)aj ja ju používam takmer denne ako @havino , no na starej chalupe sme mali tiež z konárika stromu :-), najlepšie sa s ňou robia zátrepky, či už s múkou alebo solamylom, za pár sekúnd máš zmes bez hrčiek:-)
astheart
Vždycky když se likvidoval vánoční stromek, taťka sedával v kuchyni na stoličce a vyráběl "rogulky". Tak se tomu u nás ve Slezsku říká, rogula, česky kvedlačka. :)
3sandra3
Práve som si sadla k počítaču a vidím, koľko rád na habarku mi prišlo. Všetkým vám ďakujem. Dnes som ju zatiaľ nepoužívala, hoci som varila aj puding , aj čokoládovú polevu , radšej počkala na vaše rady. Tak sa teším, že ju môžem takto využívať. :-))
afataga
ja mam taku podobnu z Ikea a je podla mna este lepsia, lebo je mierne akoby zalomena na spodku a tym padom ked ju mam v nadobe, rucku nemam kolmo ale trochu sikmo, ale to je jedno, ja ju pouzivam na zasmazku (tu robim raz za rok :-)), na zatrepku ci uz vodovu alebo smotanovu, na puding, na marinadu ale aj na piskotove cesto, je vyborna, isto najdes vyuzitie