Varenie

Gaštanové jazýčky.

hubarka35 - fotkahubarka35, 14. novembra 2011

má niekto receptík na túto dobrotu?dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evas13
Receptík nemám, ale je to placka pomletých a ochutených gaštanov(cukor, rum alebo aróma) spracovaná do placky, namočená do čokolády a navrch šľahačka. Stačí keď spracuješ gaštanové pyré.
evanaaa
Tie tortičky sú dobré, ja by som ale dala aj do cesta trochu pyré, nech to má viac gaštanovú chuť. Alebo potom , ako radí Evas13.
hubata
Aj gaštanové pyré so šľahačkou je ohromne dobrá vec ......
lubjak
Uvar gastany v supe,ked su makke,rozrez na poly a s malou lyzickou vyskrab vnutro.Cim menej supiek v mase budes mat ,tym je gastanove pyre chutnejsie. Pridaj podla potreby maslo,cukor, rum a vymiesaj do hladka .Ked su sladke gastany potrebujes menej cukru.Maslo je na spojenie a zjemnenie.Podla toho ake velke chces mat jazycky,urobis sulec,nakrajas na koliecka a tie rukou doformujes do tvaru slzy,vytvarovane polej horkou alebo polevovou cokoladou a odloz do chladnicky stuhnut.Potom uslahas slahacku,podla chuti osladis ,ozdobis a mas krasne chutne gastanove jazycky.
Varianta:ocistena masa gastanov sa prida do osladeneho horuceho vanilkoveho mlieka,zmiesa na tvarnu hmotu, prida pre chut rum a vytvaruju jazycky.
chapona
do gaštanového pyré (ja dávam 2 kocky) primiešať trochu rumu, trochu masla (podľa chuti), dobre vymiešať, potom rozvaľkať medzi fóliou potravinárskou, vrch poliať čokoládovou polevou, dať do chladničky, po stuhnutí celý plát plát obrátiť (pomocou fólie to ide) a potrieť aj druhú stranu čokoládou, po stuhnutí pokrájať nožíkom na kocky a zdobiť šľahačkou:))
welvet
gaštanové pyré si doma robím sama
dám variť olúpané gaštany do mlieka, pomeliem, pridám cukrový sirup, rum, trochu masla, vanilku
z pyré sa dá vyrobiť torta, krémy aj gašt.jazýčky, tvar si vymysli, oblej čokoládou, navrch šlahačku
hubarka35
dakujem vám za rady...v mlieku som ešte nevarila gaštany-kolko toho mlieka tam má byt?a to mám surové gaštany lúpat-mám ich plnú bednu menšiu na balkone....už som varila sú i v mraziaku....a je stým kopec robotky ale mne to nevadí,pri telke ich ošúpem...