Varenie

Fondue

tetadena - bez fotkytetadena, 15. decembra 2010

Zdravím všetkých, čo sa tešia na Vianoce a prosím o radu. Ježiško sa dozvedel, že by som
chcela fondue sadu a teraz nastal problém. Bude. Lenže neviem čím pod ňou budem kúriť.
Našla som, že horľavou pastou a gélom, ale kde ich mám kúpiť?????
POMOC, kto viete poraďte mi - veď ju chcem vyskúšať určite na prvý sviatok.
Veľká vďaka

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Ja fondue používam tak, že najprv si polevu pripravím v hrnci na sporáku...potom dám pod fondue malú čajovú sviečku, zapálim a na oheň prid=am misu s polevou :)
magnifica
tetadena,neviem akú fondue sadu dostaneš či malú na čokoládu,alebo takú kde sa dá pripravovať aj mäso. My doma používame lieh.
honestka
ano, je potrebne vediet, ci je kovova, alebo specialna keramicka s glazurou. na udrziavanie plamena by ti mohla postacit malicka sviecka (neviem ako ich volate- taka v plechovom kahanceku co sa pouziva aj pri horakoch na olejovu terapiu), lebo pri kupe fondue by ti mali predat aj liehovy horak,a lieh dostanes v drogeriach) ,ktory vsak napr. na udrziavanie syru ci cokolady je privelmi silny, aj ked sa da pritlmit a rado sa to pripaluje.
tetadena
mala by som dostať veľkú tescomácku sadu, kde sa dá nielen robiť fondue,ale aj smažiť a tam bude určite treba poriadny ohník, nie iba sviečku. Ďakujem za odpovede.
alexdidi
Fondue robím tak ako @kucharronald a tam už stačí čajová sviečka, ale pri špeciálnej sade ako má byť tá Tvoja určite bude aj návod na ohrev.