Rôzne

Filmy na zjedenie

broni - fotkabroni, 16. augusta 2012

v predchádzajúcej diskusii som si prečítala článok o Julii Child a v diskusii bol spomenutý aj film (moje ďalšie hobby) Julie & Julia a hneď ma napadla téma na diskusiu.


Milí varecháci, aké filmy o jedle poznáte?

@zareaguj


Diskusia k téme

lucylee
No napriklad No Reservations (u nas v preklade Iba na objednavku) s Catherine Zeta Jones a Aaronom Eckhartom :)
rea1
Film s Louis de Funesom - Zelňačka.
Pôvodný názov: La Soupe Aux Choux. Natočené v roku 1981. Bola vydaná aj kniha s ilustráciami V. Renčína. Báječná komédia, ktorej prapodstatu tvorí vynikajúca francúzska kapustová polievka. :-))))))) Ja ten film milujem. Videla som ho tisíckrát a ešte stále sa na ňom dokážem smiať. Len to musí byť prvá dabingová verzia, tie ostatné sú už oveľa slabšie. Dokonca aj teraz, keď som si naň spomenula, mi je akosi veselo. :-)))
A ešte sa mi páči film s Juliette Binoche "Čokoláda". Keby som nebola sklerotik, spomeniem si aj na iné ale tieto ma napadli tak hneď.
marianne69
Grand restaurant pana Septina alebo Kridielko alebo stehienko,tiez Funeskovky:-) rozpravka Ratatouille...este ma mozno napadnu...
irenaw
najviac na zjedenie Čokoláda, najmilšií Ratatouille, najsmiešnejší Kapustová polievka...keď si predstavím mimozemšťana s akým výrazom točil s polievkou, aby mu nevytiekla aj teraz mi je smiešne :-)
soncya
Nejako sa to koplikuje _ film s Meryl Streep & Alec Baldwin. Komédia na pocikanie! :-D
evanaaa
Okrem filmov je aj dosť románov v ktorých sú recepty, napr. si spomínam od autora knihy Všetci ľudia budú bratia, Láska je len slovo, ale zabudla som úplné znenie jeho mena, J.M. Sch..., radšej nepíšem aby som ho nespotvorila, o chvíľu mi aj tak príde na um, v niektorej jeho knihe sa začína každá kapitola receptom, ale tých kníh je viac, len si nespomeniem, aj mňa trápi tá " sklená Róza ", hihi.
mata3636
@evanaaa - Simmel. a tá kniha, kde je plno receptov sa volá: Nemusí byť vždy kaviár. dobré čítanie
ejta
evanaaa@ je to Johannes Mario Simmel a tá kniha s receptami sa volá Nemusí byť vždy kaviar....
ejta
tak toto je fakt dobré ako sme to pridali naraz...:-)))
broni
Sladká láska ... Neodolateľná ... Pod jednou strechou ... Raz som videla film, kde manželka vždy keď niečo žehlila, tak dala mužovi do jedla škoricu, spomeniete si na názov tohto filmu? kľúčovou osobou bol dedko, ktorý učil svojho vnuka dôležitosti a použitiu korenia :o)
broni
Našla som ďalšie :o)

... Chilli, sex a samba ... Servírka ... Ako chutí život ... Babettina hostina ... Jedlo pre dušu ...
broni
ešte jeden :o)

dráma: ... žranica (Big night) ...
soncya
ja som si práve spomenula na kresleného krtečka, keď piekli s myškou koláče.. :)
(dcéra ma stále otravovala, aby som jej napiekla koláče čo piekol krtko s myškou, tak som si musela najprv nájsť, potom stiahnuť a nakoniec pozrieť rozprávočku.)
broni
babav :o) jasne, na klasiku Vericha som zabudla :o)) Ďakujem za pripomenutie :o) A ako inak aj na Buda a Terenca :o) a ich fazuľové pánvice :o)) Jááj milé :o) a Královnu korenia som ešte nevidela :o) už sa na nu teším :o)
irenaw
a keď sme trošku aj pri knihách Marlena de Blasi, čítala by som ju 1000 dní hocikde :-)
chillinka12
ešte by som sem pridala jeden z mojich oblúbených, film "Posledné prázdniny (Last Holiday) " :)

alebo komédiu z prostredia kuchyne "Uvaříme, uvidíme (Still Waiting)" :))