Varenie

FILLO cesto

hanee - fotkahanee, 3. mája 2012

Okrem BAKLAVY som tu a ani inde nenasla ziaden recept na pouzitie
FILLO cesta. Nemate niekto nejaky dobry tip?

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
filo cesto v niekoľkých vrstvách na sebe sa používa ako cesto na ťahanú štrúdľu. naplniť slanou alebo sladkou plnkou, zvinúť, potrieť a upiecť. jednotlivé vrstvy sa pri ukladaní na seba potierajú roztopeným chladným maslom ;-)
hanelore
hanee, z fillo cesta robia egypťania "gulaš", je to vrstvené cesto, prekladané mletou dusenou hovädzinou na cibuli s paradajkovým pretlakom. Ešte na plechu sa to nakrája na kocky a zaleje mliekom rozmiešaným s vajcom a upečie sa mňam. Ja tu na slovensku robím niečo obdobné z lístkového cesta a plním to zeleninovou zmesou. Mňam, musím už konečne pridať recept...
hanelore
a mimochodom, viete niekto, či sa dá kúpiť toto cesto niekde v Bratislave, alebo Rakúsku, či ČR?
siska76
hanelore, aj my doma robime egyptsky gulash, je super :) cesto sa da kupit v BA v "orientalnych" obchodoch a tiez aj v Rakusku