Ahojte, zaujímalo by ma či používate ten nálev z konzervy alebo ho vylievate. Ešte len začínam variť, tak ma neukameňujte za takú banalitu :) Konkrétne myslím tie v slanom náleve, pri tých s omáčkou je to jasné.
@zareagujAhojte, zaujímalo by ma či používate ten nálev z konzervy alebo ho vylievate. Ešte len začínam variť, tak ma neukameňujte za takú banalitu :) Konkrétne myslím tie v slanom náleve, pri tých s omáčkou je to jasné.
@zareaguj
Nálev z fazule, alebo cíceru sa používa vo vegánskej kuchyni ako náhrada vaječných bielkov. Neskúšala som to osobne, ale jedla som dezert, a naozaj to nie je poznať. Hovorí sa tomu Aquafaba. Ale musí to byť z neslaných strukovín, alebo ho treba použiť v kuchyni na slano.
Ja preplachujem - kvôli vysokému obsahu soli (v niektorých až 4g) a kvôli tomu nekupujem fazuľu s omáčkou (tú si dorobím),ale chápem,že napr. muži na ubytovni takéto konzervy využijú :-)