Fazuľa v konzerve

darktemplar999darktemplar999 17. októbra 2018 o 14:37

Ahojte, zaujímalo by ma či používate ten nálev z konzervy alebo ho vylievate. Ešte len začínam variť, tak ma neukameňujte za takú banalitu :) Konkrétne myslím tie v slanom náleve, pri tých s omáčkou je to jasné.

@zareaguj


5 odpovedí:
  • bubaya - fotkabubaya 17. októbra 2018 o 17:02

    Ak robíš nejaký strukovinový šalát, môžeš trochu nálevu použiť do dresingu. Prípadne do fazuľovej polievky. Ak nemáš využitie, vylej, nálev dlho nevydrží.

    Nálev z fazule, alebo cíceru sa používa vo vegánskej kuchyni ako náhrada vaječných bielkov. Neskúšala som to osobne, ale jedla som dezert, a naozaj to nie je poznať. Hovorí sa tomu Aquafaba. Ale musí to byť z neslaných strukovín, alebo ho treba použiť v kuchyni na slano.

    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 17. októbra 2018 o 20:53

    Tiež som mala takúto dilemu, väčšinou som vyliala, bála som sa, či nebude nafukovať, ale trochu na ochutenie som nechala, no už ju nerobievam, požívala som tú tmavočervenú......
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 18. októbra 2018 o 17:00

    @Darktemplar999

    Ja preplachujem - kvôli vysokému obsahu soli (v niektorých až 4g) a kvôli tomu nekupujem fazuľu s omáčkou (tú si dorobím),ale chápem,že napr. muži na ubytovni takéto konzervy využijú :-)
    @zareaguj
  • abdul - fotkaabdul 19. októbra 2018 o 14:23

    Ak fazuľu dávam do guláša, lejem aj s nálevom...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkecupicek 19. októbra 2018 o 16:55

    Daj radšej viacej mäsa, my voláme taký guláš bagristický a fazuľu použi na šalát, alebo niečo iné. Moji stravníci pracujú v uzavretých kabínach a tam by pri tej fazuli nevydržali.@Abdul (19.10.2018 14:23)

    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist