Varenie

Fazuľa v konzerve

darktemplar999 - bez fotkydarktemplar999, 17. októbra 2018

Ahojte, zaujímalo by ma či používate ten nálev z konzervy alebo ho vylievate. Ešte len začínam variť, tak ma neukameňujte za takú banalitu :) Konkrétne myslím tie v slanom náleve, pri tých s omáčkou je to jasné.

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Ak robíš nejaký strukovinový šalát, môžeš trochu nálevu použiť do dresingu. Prípadne do fazuľovej polievky. Ak nemáš využitie, vylej, nálev dlho nevydrží.

Nálev z fazule, alebo cíceru sa používa vo vegánskej kuchyni ako náhrada vaječných bielkov. Neskúšala som to osobne, ale jedla som dezert, a naozaj to nie je poznať. Hovorí sa tomu Aquafaba. Ale musí to byť z neslaných strukovín, alebo ho treba použiť v kuchyni na slano.

evanaaa
Tiež som mala takúto dilemu, väčšinou som vyliala, bála som sa, či nebude nafukovať, ale trochu na ochutenie som nechala, no už ju nerobievam, požívala som tú tmavočervenú......
viera1
@Darktemplar999

Ja preplachujem - kvôli vysokému obsahu soli (v niektorých až 4g) a kvôli tomu nekupujem fazuľu s omáčkou (tú si dorobím),ale chápem,že napr. muži na ubytovni takéto konzervy využijú :-)
abdul
Ak fazuľu dávam do guláša, lejem aj s nálevom...
kecupicek
Daj radšej viacej mäsa, my voláme taký guláš bagristický a fazuľu použi na šalát, alebo niečo iné. Moji stravníci pracujú v uzavretých kabínach a tam by pri tej fazuli nevydržali.@Abdul (19.10.2018 14:23)