Rôzne

Fakt ma to už nebaví.

ancicka - fotkaancicka, 20. novembra 2013

Otvorím si @varechu a na 1 strane diskusii či vidím!?
16 diskusných prispevkov pod @pustin ým slepačím vývarom.
A to nie len teraz,ale koľko ráz otvorím @varechu ,tak samé diskusie okolo @pusty.
Ja si myslím že je tu strašne veľa receptov,podotýkam dobrých a autori nerobia okolo níh taký "humbung"

Prepáčte mi to,ale už mi to nedalo.

Trebalo by s tým niečo robiť,či Nie?
Verím,že nieji to len môj názor.

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
@ancicka aj mne sa stáva, že niektoré recepty dlho neuvarím, idú mi krkom, ale s tým nič neurobíme :-(
ancicka
@lenka ,ja nevravím,že zlé,ale okolo ních víri strašne veľa komentárov a zbytočne,lebo vychvaľuje a silou mocou sa zviditeľňuje.Neviem čo tým chce riešiť.Až mi je jej ľúto.
elef
pripada mi,ze ked da hocikto recept horsi od pusty,tak ho vychvalujete o stosest,ale ked da pusta ,tak hned hladate chybicku,alebo si nejaku vymyslite,len aby ste mohli o......t recept,cest vynimkam,ostatni vedia o kom je rec
radost
rešpektujme inakosť..
každý-kto ukazuje prstom na niekoho-nech si všimne-že tri ukazujú na neho..
varme..pečme..a..zachovajme zdravý rozum..
pokojný večer všetkým..
julica
Aj ja želám všetkým pekný večer, najmä redakcii - ktorej odporúčam porozmýšľať o atribútoch dobrého editora. Môj tip na zamyslenie - neviditeľný.
rulik
už dávno tu nebola žlč na pretrase, verím, že každý komentuje len to čo má význam, ak sa mi recept páči, kľudne okomentujem aj keby bol od Fica a ked sa mi nepáči tak tak si nevšímam, tam je každá rada drahá
spetkasoli
Ja v tom nevidím žiadny problém. Zaujímavý recept si uložím a vyskúšam, nezaujímavý prehliadnem, slušné komenty si rada prečítam a neslušné ignorujem a myslím si, že @pusta má velmi dobré a zaujímavé recepty a neviem, prečo riešite malichernosti. Buďme radi, že máme zdravie a silu variť, piecť, skúšať nové dobroty a že nám to všetko chutí. Vianoce sú predo dvermi, tak si nekazme náladu a nehľadajme zlo, ktorého je všade okolo nás neúrekom. Veď tu na vareche je tak krásne, prečo si to kaziť, snažme sa udržať túto kulinárskú rodinku v pohode a priateľstve. Prečo riešime malichernosti, keď je celý svet v rozklade. Zachovajme si úctu a lásku jeden k druhému a bude nám líp. Prajem krásny deň, peknú pohodu a veľa zdravia:))
2010
@ancicka sprav ako to vyriesil najvacsi hadac na vareche - ja, odkedy ma tomas zablokoval tak to mam s Varechou na ....a plus vela casu na 10 km denne, a zistil som ze je vonku krajsie ako za pocitacom, teraz zakvitla kralovska ponciana pri cestach ( flame free) Cheers :-)


kuchticka
Varechaci - prajem klud a mier vsetkym ludom na tejto planete Zem, taktiez VARECHACOM;
Stotoznujem sa s nazorom @radost , @amelie , @julica , @rulik.
Zavidiet nie je pekna vlastnost a hadky taktiez.

Prejem vsetkym pokojne a pekne chvilky v predvianocnych pripravach. Ved uz budeme skoro kupovat darceky, piect vianocne pecivo, tak naladme nase vasne na uzitocnejsie .
ancicka
@2010 ,rada by som,ale ja som po operácii bedrového klbu,takže pravdepodobne celú zimu nebudem môcť vybehnúť nikde.Preto ma to včera naštvalo,lebo rada si prečítam aj tie komentáre,aj pod tými receptami čo ma nezaujali.ja ani nezávidim @puste a ani ju neriešim,nekomentujem , ale v mojej situácii čo mám teraz,tak častejšie otváram stránku @varechy.Pred tým to bolo možno raz denne.
Nemierila som tento príspevok len k @puste ,ale aj k všetkým diskutujúcim okolo jej osoby.Hlavne adminom.Tý by mali vedieť ,že kedy je diskusia adekvátna k receptu.A fakt ma to nebaví,že ked otvorím @varechu ,tak samé nezmyselné komentáre,/a to mi verte,že pre mnohých navštevníkov varechy,/ktoré riešia recepty a osobu @pusty.Aj @pusta keby chcela,tak by to nedopustila.
Ja len toľko a viac sa nebudem vyadrovať k tejto téme.
pusta
@prevsetkych
nemôžem sadnúť každému, to mi je jasné. ale tiež by som bola rada, keby pochopili aspoň podaktorí, že vo svojich receptoch nechválim seba, ale jedlo, ktoré mi chutilo, chutilo mojim blízkym, mojim priateľom, resp. recept, ktorý som sa naučila od niekoho, recept, ktorý sa mi osvedčil, je v ňom niečo nové či menej známe, osvedčil sa mi a posúvam dalej taký recept,moje dobré skúsenosti a podelím sa rada o svoje poznatky.
pekne vás poprosím,prestaňte sa deliť na dva tábory: "pre" a "proti" @pusta , nerýpte sa v súkromí nikoho a hodnoťte len recept ako taký a majte len komentáre k receptu samotnému.
dakujem všetkým, ktorí pochopili :-)
prajem vám všetkým zdarné varenie a pokojný krásny predvianočný čas :-)
micanela
a v com je problem? asi nechapem...
ked sa niekomu recept paci tak to proste napise, ak nikoho tvoj recept nezaujal tak nepise - tot vsio. aspon za mna.
pekny den a nekaz si naladu :-)
root
Tak správanie ľudí, ktorí sa navážajú do @pusty je zlé, ale správanie @panive ľkomožnej je v najlepšom poriadku. Za všetko vypovedá, že na takom serióznom portáli ako  toprecepty.cz
dostala ban, určite to nebolo bezdôvodne.
eviana
@root , nemáš právo nikoho súdiť, tak nesúď. Ži a nechaj žiť :)
A ako viem zo spoľahlivých zdrojov, ban na toprecepty.cz nedostala pusta ako jediná, aj tu na vareche je takých viac. Aj keď ja naozaj nechápem, ako môže niekto dostať ban na portáli o varení :) Kto o tom rozhodol? A rozhodol na základe čoho? Spravodlivo a objektívne?
...atď, etc... do nemoty :)
root
@eviana : Udelený ban zvyčajne o niečom vypovedá. Toprecepty.cz sú portál, ktorý je skutočne iba o varení na rozdiel od Varechy, kde ďaleko viac zavážia osobné sympatie a 95% komentárov je mimotematických. TR.cz sú asi lepšie moderované a majú jasne stanovené pravidlá, čo zabanovaní užívatelia asi nevedia pochopiť.
marianne
@eviana obávam sa,že je to úplne zbytočné,to nebude mať konca,po včerajšku som presvedčena,že tu sa šlape presne za určitým cieľom....
evusik
@pusta pekne si to napísala, absolútne nič sa tomu nedá vytknúť...
až na jednu maličkosť... píšeš: "hodnoťte len recept ako taký a majte len komentáre k receptu samotnému" lenže u teba to znamená: hodnoťte len recept ako taký, recept len chváľte pretože aj tak ničomu nerozumiete a neopovážte sa kritizovať!!!
mne z toho vyplýva len jedno... všetci chváľte @pusta a bude pokoj!!!
gordonko
tipická ,,slovač,, hádate sa kvôli blbosti , ovládá vás zavisť a zloba .... chceli sme demokraciu , tak ju máme a môžme sa slobodne vyjadriť ku každému receptu kde to uznáme za vhodné ..... a ked je koment negativný ?????? ... no čo ,ak má komentujúcí pravdu beriem si ponaučenie a keď len vyrývá je ,,okašlaný,,
viera1
@gordonko v tom je celý problém.Mne nebude vôbec vadiť,keď sa zrušia komentáre,lenže niektorí prídu o možnosť žiť si tu svoj šéfkuchársky virtuálny život.Nechápem,prečo si nezriadia svoju stránku,kde sa môžu realizovať a užiť si svojich 5 min. slávy.
tomas
Nemyslím si, že je problém, že pod nejakým receptom je veľa komentárov. Osobne otváram Varechu niekoľkokrát denne a mám pocit, že je pestrá.

Ono je pochopiteľné, že viac komentárov pribúda k novým receptom (čo je logické) a občas sa stane, že nejaký z nich je veľmi zaujímavý a veľmi komentovaný.

Chápem, že je celý problém v tom, že v nejakom momente sa teoreticky môže stať, že v nových komentároch je viac krát pod sebou komentár (síce iný) ale k tomu istému receptu?

To ako problém veľmi nevidím. Ale vieme to odfiltrovať, že tam budú najnovšie komentáre, vždy maximálne jeden (najnovší) z práve jedného receptu, ale potom sa tam nezobrazia všetky nové, ale iba najnovší z receptu.



evanaaa
Pekne to napísala @spetkasoli , súhlasím s ňou, pre mňa počet komentárov nie je smerodatný a ani na závadu, aj keď som si všimla, že tí čo sú viacej známi, majú veľa chváliacich komentárov aj pod hocijakým jednoduchým receptom a ak dá recept niekto nový, tak nemá buď ani jeden, alebo snáď 1-2, akoby nebol hodný povšimnutia. a je mi ho ľúto.....Mnohokrát je toľko komentárov, že môj by bol len "nosením dreva do lesa", nekomentujem, aj keď sa mi recept páči, lebo nemám už čo dodať, všetko bolo akože povedané. A má pravdu, kto vyhlasuje, že by sa takéto malichernosti nemali zverejňovať, zbytočne to podnecuje len zlú náladu, čomu by sa dalo vyhnúť. Nech si každý myslí svoje a bude lepšie. A nemalo by sa všetko posudzovať ( či odsudzovať) počtom a kvalitou komentárov, na tom nech nezáleží, len nech je tu mier!
janger
Ano, je to uz niekedy az trapne, co sa tu vsetko popise... Ze sa vam to aj chce, ludia! Jednoducho obidte toho alebo to, co sa vam nepaci. Tak, ako by ste sa to snazili obist aj v skutocnom, osobnom zivote. Tam sa to niekedy neda ale ved tu, na Vareche, sa nemusite stykat s ludmi, ktori vam nesadnu...Ved toto je dobrovolna stranka, nie je povinnost, ze musime na vsetko reagovat...Nedajte sa vyprovokovat povyseneckym spravanim, alebo cimkolvek...Kazdy mame svoju povahu, dobre aj zle stranky! Niekto mozno ani za to nemoze, aky je. Snazte sa aspon trosku byt psychologom... Ludia su tu rozni. Niekto je sklamany zivotom, nestastny, niekto sa prilis rad chvali a mysli si snad, ze spravi tym dojem na ostatnych. Niekto sa zase rychlejsie urazi, alebo sa to aspon ostatnym tak zda. Su tu ludia vybusni, zareaguju bez toho, zeby najskor napocitali do desat... Panovacni ludia, ktori maju vzdy pravdu a posledne slovo...Ale je tu aj velmi vela, velka vacsina ludi milych, prijemnych, skromnych, mudrych, od ktorych sa mozeme nieco naucit... Kvoli tym sa sem oplati prist. Ludia, nekazme si chvile, ktore by sme tu na Vareche mohli prezit prijemne. Ideme sem predsa pre relax. Naucme sa prijat dobre mienenu kritiku. Ale naucme sa kritiku podat s taktom, rozumom, s citom, bez zosmiesnovania. To dokaze moc ranit... Neurazajme jeden druheho. Uvazme tiez, ze pisane slovo mozno vyznie inak, ako slovo povedane. V tomto mojom prispevku neoslovujem nejaku konkretnu osobu, ale nas vsetkych :-).
daniella9
Nejak mi to neslo na rozum, tak som si diskusiu precitala este raz, pre istotu. To je akoze proem kvoli tomu, ze niekto komentuje niekoho revcept? To ako vazne?:-D a nie su nahodou komenty prave na to?;-) hadam nie je problem prekliknut sa na dalsiu stranku s komentami a ostatne preskocit, ci?:-D alebo sa niekto az moc nudi anevie co sosebou?:-) sorry za preklepy,pisem zmobilu
julica
@eviana , mame trikrat hadat, kto je spolahlivy zdroj? Editorla topreceptov tvrdi nieco ine. Nakoniec, pusta ako jedina bola zablokovana tu na vareche - redakcia odhalila, ze jej komentare rozputavaju zlobu, preto ich nemohla priamo pridavat - robila tak redakcia. Z tych ciach boli aj jej recepty lepsie jayzkovo spracovane - menej nafukanych fraz a privlastkov, posobili profesionalnejsie. teraz su ako modlitba, adoracia. Vyzera to taksmutno-smiesne, skoda, lebo recepty su dobre.
eviana
@julica , je naozaj dosť zvláštne, že aj Ty píšeš v množnom čísle... vari zastupuješ nejakú skupinu? Už som sa tu s týmto "úkazom" vystupovať v mene viacerých stretla. Ak už, tak mi tých všetkých, ktorých zastupuješ, prosím vymenuj. Čo sa týka môjho zdroja, myslím, že Teba naozaj nemusí hlava bolieť z toho, kto ním je. Ja sa Tebe nestarám do života, nerob to prosím ani Ty mne.
Čo sa týka spôsobu akým pusta podáva svoje recepty, mne osobne vôbec neprekáža... veď takých nás tu je viac, ktorí sa dokážeme nad chutným jedlom rozplývať do nemoty (veď aj mne nedávno megdesig vytkol túto vetu: "A bol naozaj krásne do červena prepečený, šťavnatý, chutný... skoro ako od maminky :))
A vieš čo, ja som na svoje vyjadrovanie hrdá, aj na všetko, čo ma naučila moja milovaná mama, pretože prvé dotyky s varením boli pri nej.
Krásne o jedle dokáže písať aj napr. @sracz , @evusik či @izabella929... či aj týchto máš v pláne riešiť v budúcnosti? (Prosím týchto troch uvedených, nech mi odpustia, že som v tejto blbej debate brala ich meno, resp. nick do úst).
Prečo nedokážeš prijať fakt, že každý z nás je iný, svojský... veď sa pozri sama na seba. Chvíľami ma až prekvapuje, kde sa v tak mladom človeku, ako si Ty, berie toľko neúcty, zloby a nenávisti... Takto Ťa vychovali? Naozaj toto potrebuješ? Prečo? Aký to má zmysel?
Prosím Ťa prečítaj si ešte raz moje komentáre ohľadom Vašich nepríjemných a nekončiacich žabomyších vojen, či naďalej budeš mať pocit, že chcem v týchto primitívnych hádavých debatách pokračovať. Ďakujem. Ži a nechaj žiť!
tiginko
@eviana ty by si už tiež mohla prestať robiť puste advokátku, všade len zbytočne prilievaš ďalší olej do ohňa. Keď chceš aby to prestalo, tak to nechaj na pokoji aj ty. Inak krásne písať o jedle, ako si to vyššie uviedla je fajn a všetci to oceňujeme a obdivujeme takých "umelcov" v kuchyni, aj so slovom. Ale možno práve preto nikto nerieši krásne komenty k receptom u hore spomínaných, lebo sú úprimné, nefalošné, bez postranných úmyslov a je to z nich cítiť.
tatranocka
@tiginko nechaj tak,lebo ťa vyšetrí na diaľku a pošle ťa ku špecialistovi - ako mňa,xixi (mne sa môže starať do života?):
eviana, 13. novembra 2013 o 17:26
@tatranocka , tieto debaty sem nepatria, dehonestujú celú varechu, ja osobne v nej nebudem pokračovať. Ak máš nejaký problém, rieš ho so špecialistom, nie na Vareche.
elixir
ani mna to uz nebavi ako sa tu niektori ventilujete, ci pusta alebo jej protivnici, kto tu ma tolko jedu a hadok stale citat, uz aj ja z toho dostavam otravu krvi :(
eviana
@tiginko , nikomu advokáta nerobím, len už mám plné zuby toho večného trápneho, zbytočného a všetkýchotravujúceho osočovania a hádok. Ale ako tak čítam, nie som jediná, komu to vadí a kto prosí, aby to už skončilo.
eviana
@tatranocka , vidím, že si si z môjho komentára (pod vyhlásením súťaže na mesiac november dňa 13.11.2013 o 17.26) už sama určila diagnozu :)
brambora
recepty ma naozaj dobre ale... mne osobne vadi, ze stale ospevuje zidovsku kuchynu a jej priatel ako jej dava recepty a ake su tajne a bla bla a vsade rozpisuje historiu v recepte. a mam pocit, ze ten "zidovsky priatel" je chlap, ktory s nou zije! lebo z niektorych receptov mi to tak vyznelo... ale musim podotknut, ze jej recepty mam sama ulozene ale keby bolo okolo toho menej halo a kecov, tak by som to prijala viac... hauk. :D
pusta
@brambora , mňa židovská kuchyňa priam fascinuje, nikdy som sa tým netajila :-))))) a to preto, lebo je jednoducho úžasná :-)
rovnako milujem aj iné svetové kuchyne i našu klasiku, skrátka každú dobrú kuchyňu a aj ich varím. :-)))))
dakujem ti za tvoj názor.
pusta
@brambora , nezáviď nám, čo my doprajeme tebe :-) a užívaj si, kým si ešte mladá...:-)))))
časom, ked budeš dlhšie variť a veľa rokov, možno aj ty sama zistíš, že niektoré recepty sa dajú získať len veľmi ťažko, hoci si ich jedla a chutili ti, ich tajomstvo ti len málokto aj zradí a tobôž, ťažko ti dá svoj súhlas k ich zverejneniu :-)
nekecám, tí skúsení ti to potvrdia :-)
nie je vôbec ľahké ich získať.
ked sa ti môj štýl nepáči, nečítaj moje recepty ja ti tvoj spôsob nevyčítam a nevyjadrujem sa, že ty kecáš a podobne..OK?
dakujem ti.
brambora
jaj @pusta. neodpustili ste si do mna rypnut. :D ja som pisala, ze mam vase recepty ulozene, pretoze niektore sa mi pacia a niektore som aj vyskusala. ale pokial pisete recept, tak nemuseli by ste tam pisat siahodlhu historiu, pretoze recept je o tom, aby tam bol zaklad ako pripravit jedlo... a ked uz sme pri tom, tak ja som nevycitala priamo vam vas styl ale v diskusii, ktoru zalozila ina osoba ako vy! len vase ego vas stale nuti sa vrtat vo vsetkom...
pusta
@brambora , vôbec som do teba nerypla, vyjadrila som len svoj názor, tak ako si ho vyjadrila aj ty o mne v diskusii, ktorú založila iná osoba ako ty! a prepáč mi, ale to hádam môžem aj ja, tak isto, ako si to spravila aj ty. :-) to je celé.
ja sa rada dozvedám o jedle aj o jeho histórii a ak sa niečo dozviem, rada sa aj o to podelím s inými, nemám pocit, že je to niečo, čo k receptu nepatrí, podľa môjho názoru naopak patrí :-)
nikomu však jeho štýl podania nevyčítam ani priamo a ani nepriamo a nikoho nenútim, aby sa mu páčil ten môj :-)
všimla som si, že niektoré moje recepty sa ti páčia, máš ich aj uložené a aj si ich odskúšala, čo ma aj veľmi teší :-)
dakujem.
jujoska
smankote toto asi nikdy nebude mat konca :-( Fakt nechapem naco stale dokola zakladate taketo diskusie, ved ich je tu ako maku a vzdy to vedie len k dalsiemu rozduchavaniu zbytocnych vasni a niekto si tu potom realizuje neuspokojene spisovatelske ambicie nekonecnymi reakciami. @tomas dufam ze nemyslis vazne, ze by mohli byt len aktualne, najnovsie komentare pod receptami. Casto sa clovek vela dozvie z rad a skusenosti s receptom od inych prave z komentov. Alebo mate tolko casu a ludi, ze budete triedit na osozne a neosozne komenty? No tak to gratulujem
2010
@jujoska redakcia to uz robi, lebo vcera som sa opovazil napisat ze azijsky chleba je to najhorsie co moze byt, na rozdiel od Bratislavskej redakcie co nema ani sajnu ako chuti azijsky chleba ( zneje to tak exoticky thangzong ) ja robim 500metrov od China town su tam 3 pekarne co tak pecu tie ich papierove chleby a zemple.Takto vyzera v v reze ich krasny vyrobok -zemlicka, nadychana lahucka ako pierko :-)
Kupena dnes na obed v Manila bakery
(Podla mojej chute Tesco zemla je asi 10 x lepsia ako tato buchta)







































julica
@eviana , nemam v umysle v nicom pokracovat, nepaci sa mi, ked niekto na moj nazor reaguje so zlostou, ked sa mi za opravu dostane hnusneho slova. A k slovam o skupine len tolko - precitaj si svoj vlastny komentar. Do zivota sa ti nestaram, ani do pustinho - robis tak ty. Asi je to len nedostatok rozumu, to sa potom tazko diskutuje. zbohom
eviana
@julica , a predsa si pokračovala... hm... U mňa si sa stretla so zlosťou či hnusným slovom? Ja sa do svojho života nestarám, ja ho žijem. Poznámku o nedostatku rozumu som si radšej nevšimla.
julica
pomocka: Ak si si nevsimla, kritizujem redakciu za jej nepredvidave jednorazove a selektivne postupy. V zivote sa mi sparala pusta, ma to asi v zivote tazke, chudera, necham ju tak. Hoci mi je z jej podlizaveho tonu na zvracanie. Hovorenie "v mene skupiny" mas vo svojich prispevkoch.
marianne
no jasne,ze je to ta ista dama,to ste nevedeli? a vsetci co s nou nemaju problem to su @pustine klony....a ako to,ze este nemate aspon 100 komentov o nej,nech mozeme zalozit dalsiu diskusiu @pusta a jej klony....
marianne
inak @pusta klobuk dole,Ty si fenomen,Tebe by mala varecha platit za klikanie:-))) lebo tu sa neda otvorit Varecha v akomkolvek case.Je jedno ci rano,naobed alebo vecer, si na pretrase stale....Pomooooc!!!! Ty musis mat ckavicu ako hrom....:-) ved jej uz dajte pokoj...
Prisaham ja tu moju mamu naucim na PC,co tam Sultan ci co to je za telenovela,sa nechytaju....
eviana
@leomax mať Tvoje problémy a príjem predsedu vlády, tak začnem nový život :) Hlavne, že vieš kto si Ty sám :)
eevapa
Dlho som tu nebola ,ale Vianoce ma zase nakopnu pozreť niečo nove .Normalne som sa nahnevala,,,lebo to čo sa nafoti aprezentuje ako top produkt je v skutočnosti nepodarok,,,vyhovárať sa na nekvalitu fotiaku je,,,,no nefote to a bude po nekvalite.Pani @pusta ma prekvapila,,,náročky som venovala čas jej receptom a nezdržala som sa kritizovat,,,