Obchody a ceny

Espresso

hltavec - fotkahltavec, 15. februára 2013

Má niekto skúsenosti s touto mašinou?
 www.nay.sk/philips-saeco-hd8323-09/d-290957-c-1949...

Najprv som chcel kávu y džezvy, ale to je nepraktické.
ďakujem za rady

@zareaguj


Diskusia k téme

hltavec
zasa až toľko veľa rád som neočakával, som ešte viac na vážkach
tetuska
mám podobný DeLonghi ECO, káva je výborná, používam presso, nescafé, má bohatú penu, mlieko sa dá krásne našľahať, neľutujeme, že sme investovali, kávu pije celá rodina, najnovšie sme si kúpili TASSIMO T40, teraz sú po vynikajúcej cene v istom reťazci, tam sa používajú kapsule, vynikajúce je karamelové Machiatto, čokoláda Milka, dáš kapsulu a za chvíľu máš hotové...
tetuska
DeLonghi ECOV 310.BK, bývajú vo všelijakých farbách, mám čiernu, je dokonca i červená, modrá...
hltavec
no ten philips je za dajakých 80 eur aj s dovozom. Mal som predtým  kavovary-espressa-cajniky.heureka.sk/eta-2175-you-me/...

ale to sa mi dvakrát pokazilo tak mi vrátili peniaze. Káva bola výborná, lenže zásobník bol pod tlakom a iba 200ml, takže som dve kávy varil 10 minút. Ten philips sa mi pozdáva, preto sa pýtam či ho niekto nemá. Pijem aj kávu z DeLonghi, ale až tak veľmi mi nechutí. A kapsulové kávovary mi sú proti srsti, predsa len kapsule sú drahé a klasika je klasika :-)
katka78
@hltavec V práci máme túto rowentu, robí dobrú kávu, pena hustá a krémová. Je tam aj napeňovanie mlieka, ale to u nás nik nevyužíva, takže k tomu neviem povedať. Ľahko sa udržuje, máme ju asi niečo vyše roka, používa ju 12 ľudí, dávame jej celkom zabrať, občas ju aj zabudnú vypnúť a je tak celý víkend.. zatiaľ sa neprehriala, ani nepokazila.
Kolegyňa má doma nejaký superstroj za €600, ale vraj jej takú dobrú kávu nespraví ako naša obyčajná firemná rowenta.

 www.nay.sk/rowenta-es-320030/d-311831/?utm_source=...
hltavec
@katka78 ďakujem za radu, vyzerá ten stroj dobre, lenže ja preferujem hlavne latte a capuccino, klasické espresso som z predošlého kávovaru ešte nepil :-) niektoré stroje majú reguláciu pary, to by sa mi hodilo
na margo toho stroja za 600€- aj keby stál stroj 1200 eur a človek nevie správne namlieť a natlačiť kávu, tak je to zbytočná investícia
bubaya
Do stroja za 600 euro nasypeš zrnkovú kávu, naleješ čerstvú vodu, nastavíš akú silnú a koľko vody chceš, stlačíš čudlík a čakáš. Stroj za 600 a viac euro ti namelie a natlačí kávu sám, preženie cez ňu horúcu paru, a použitú kávu vyhodí do zásobníka. Potom ti napíše, že už treba odvápniť, vysypať staré kávy, a zaželá dobrú chuť. Preto je za 600 eur.
A pri výbere tých lacnejších poloautomatov vrele odporúčam čím drahšie, tým lepšie, z vlastných skúseností.
hltavec
to by som volil za 600 eur radšej pákové espresso ako plnoautomatické...
keby som bol taký pohodlný, žeby mi úplne stačilo stlačenie gombíka, tak by som si kúpil kapsulové
majo51
Ja som mal aj plnoautomat DELONGI robil slušnú kávu,po záruke sa pokazil,opravili mi ho za 70 EUR a fungoval 6 mes. a skončil. Tak som ho vyhodil.Kúpili sme si kávovarič na kapsule ale sme ho zánovný predali lebo tie kapsule vychádzajú raz tak draho ako zrnková káva a je človek viazaný na jednu firmu lebo kapsule inej firmy nepasujú do hociktorého kávovaru.Tak sme kúpili plnoautomat FAGOR vo veľmi dobrej cene.Majú ho tuším v akcii v HEJ. Automat robil kávu ešte lepšiu ako de longi ale po týždni sme zistili že nám voda tečie aj do odpadu,tak nám ho vymenili za iný.Ten sme mali 6 mes.a raz ráno sme si išli robiť kávu a kávovar skončil.V záručnej opravovni usúdili že sa nedá opraviť a z predajni nam poslali peniaze na účet.Takže momentálne pijeme nesccu ale ja skôr nie.Ja buď poriadnu kávu alebo žiadnu.
tetuska
@hltavec
no preto, aby mali aj rodičia aj detičky, keď kúpiš oboje za 78 eur, tak je to v pohode... nepijem, nefajčím, takže doprajem si kávu... no nekúp to... už keď tak chceš, tak si kúp plnoautomatické, ja toľko peňazí nemám... a z Tvojich komentárov sa zdá, že si nevieš vybrať... je toľko ponúk... najlepšie ísť do obchodu, popozerať aké má funkcie a potom sa rozhodnúť... a samozrejme vybrať cenu, dnes je príležitostí aj cez internet veľa...
radox1
zlata stredna cesta u pakovych je -  kavovary-espressa-cajniky.heureka.sk/gaggia-evolution/...

vyssia je - www.kafe.sk/akcie/nove-kavovary-la-pavoni.html...


saeco bola firma ktora vyrabala profi kavovary,pokial ich neskupil korporatny philips,kvalita je uspokojiva.do znaciek ako delongi,rowenta a podobne by som rozhodne nesiel,staci si precitat referencie.zasadne treba ist do znaciek,ktore sa venuju vylucne iba kavovarmi.dalej je potrebny kvalitny mlyncek s konickymi kamenmi,kde cena ide od 150€.

tu je o kavovaroch vsetko
 www.primacafe.cz/primafrm/index.php...
tetuska
si veľký špekulant, bolo to jasné už od začiatku...
ethanel
@hltavec ked nemas prachy tak naco tolko humbuku okolo, kup si obycajnu  www.nescafe.co.uk/product_details_en_co_uk.axcms?Id=49...
zalej vodou ale nenechaj moc zovrie aby neprevrela a spravila ti crema(u) a vychutnaj si ju a ked naseris na poriadny kavovar napriklad na tejto stranke ja mam ten 1 a jed ho budes mat tak rad ti poslem na skusku Kopi Luwak alebo Black Ivory Coffee ked uz si taky kavickar.
majo51
@hltavec ,nehambíš sa? Bez kávy a cigariet sa dá žiť úplne normálne. Tu na tejto stránke sú na 90% super ľudia ktorí by ti určite pomohli keby si to určite k životu potreboval ale na tvojom mieste by som sa po tomto definitívne z varechy vymazal.
hltavec
asi si kupim ten philips a budem ma tsvaty pokoj. @ethanel penazi mam dost, neboj nic, len som zartoval :-) @majo51 haMbit na nehaMnib, no skor nehanbim. tu mi vela ludi pomoholo s radami nad zlato,aj ja som dal zopar cennych rad a to ze sa da zit bez kavy a cigariet mi nemusis prizvukovat, kadez nemam problem aj mesiac, dva ficat bez kavy a v zivote som navyfajcil cigaretu, aby ta srdce nebolelo :-)
2010
To je zaujmave ako sa to vsetko meni pre ani 20 rokmi ked som chcel v Blave cappuccino tak pozerali na mna ako na blba, v Amerike nevedeli co je kava v Anglicku mali vyvarenu handru namiesto kavy pardon volali to filtrovana, v Australii pili meltu a mame tu odrazu expertov o jo joj. Mam aj taku staru haraburdu taliansku , kup si najprv drahu kavu a pouzi taku a budes prekvapeny a mozno nie lebo plastikova Phillips machina je teraz IN.



jerica
@2010 tak to je super KOŤOGO , je to dobre známe , ešte , že ťa tu máme , hneď si idem spraviť a pospomínať si na dovolenkové časy :-) nič iné sme si nepochvaľovali ako kávu z koťoga a s pridaním vanilkového cukru:-)
bubaya
Chlap a chce si kúpiť kapsulové espresso, no to ma podrž. Chlap si musí kúpiť ručný mlynček v dubovom dreve, obyčajný pákový stroj- Každý deň si ráno zabehnúť ku studničke po čerstvú vodu, potom namlieť porciu čerstvej kávy, osobne to natlačiť do zásobníka, nasadiť, pritiahnuť a pustiť. Ručná práca, človeče. Nie kapsule s rozpustnou kávou a sušeným bielidlom, brrrrrr, hnus.
perla61
No teda "hltavec" normálne si ma vytočil! A čo takto prísť k nám, pomlieť si kávu v kovovom arabskom mlynčeku a uvariť si ju v džezve?
hltavec
@bubaya , veľký LIKE na tvoj koment, presne tak si predstavujem môj dôchodok :-) @perla61 , ja mám tiež kovový mlynček ale asi čínsky, moulinex :-D Zháňal som džezvu v tescome, ale nemali, rád by som však takúto kávu vyskúšal :-) dúfam, že som Vás nevytočil priveľmi :-)
bubaya
Ak chceš pravú džezvu z Maroka /alebo nejakej podobnej africkej krajiny/, tak ti kúpim a pošlem, videla som nedávno u Dennyho v bazári.
Moja kolegyňa mala z nejakého Kirgizstanu, alebo iného -stanu taký zvláštny prístroj na prípravu kávy v džezve. Bol to obdĺžnikový ohrievač z kovu, v ňom bol nasypaný piesok, vraj z púšte, asi Karakum, alebo Kyzilkum, k tomu boli 4 džezvy s drevenými rúčkami. Ten ohrievač sa strčil do siete, piesok sa v ňom rozpálil. Do džezvy sa naliala studená voda, navrch opatrne nasypala káva, na to cukor, a šup s tým do horúceho piesku. Voda sa pomaly varila, káva na povrchu tmavla, cukor sa prepadával, stúpali bublinky, voňalo to ako všetkých 7 hriechov sveta. Len bolo treba byť rýchlejší, ako kaukazský orol, a vybrať ju z piesku nie skôr, ako začala vrieť, ale skôr, ako vykypela. Lebo potom bolo treba ten púštny piesok čistiť. A aby bola káva pravá džezvová, musela prevrieť trikrát. To bol skutočný obrad varenia kávy, ale stálo to za to. Robili sme si to s kolegyňami v robote, na vôňu kávy a horúceho piesku doteraz spomínam. Teraz už len stláčame čudlíky.
yana
Mam doma Delonghi, ci ako sa to pise a to dokaze z kazdej kavy urobit vynikajucu.
@bubaya nechcem rypat, len tak trosku, ale to ste sa v robote asi moc nezapotili, ked ste mali cas na varenie takejto kavy, teda na cistenie toho piesku potom. Predpokladam, ze vam to vykypelo vzdy, ked ste si zacali mysliet, ze uz ste to zvladli....
Mili adminovia, uz by ste nam sem mohli prilozit aj volakych smajlikov, nech sa rozumieme kedy si robime srandu a kedy sa tvarime vazne. LOL
hltavec
dzezvu maju uz vsade, ja si kupim jednu az ked na to dozrejem :-) ale to s pieskom to musi byt ina specialitka, to urcite :-)
no presne admini, nielen mazat komentare, dakedy cele diskusie ale kazdy uz ma smajlikov, dokonca animovanych, len my nic nemame :-)
jerica
@hltavec , až dozreješ, môžeš pridávať komenty :-)
/ citujem : az ked na to dozrejem /

potom sa nečuduj , že komenty nezrelého sa vymazávajú !
hltavec
@jerica , niekedy sa mi podari zachovat ich, inokedy mi ich vymazu, uz mi dvakrat vymazali aj diskusiu... ale snazim sa polepsit :-)