Ako schudnúť

Dva protipóly, jedna kuchyňa

mrnousik - fotkamrnousik, 16. júna 2013

Hlavne tých, čo sa to týka, ako zvládate varenie pre dvoch, kde
jeden spaluje ako Méďak žerúci aj chodcov pri ceste a druhý priberá
aj zo vzduchu pri vysmážani rezňov (inak, dnes som chlopovi robila,
a len zbožne na ne pozerala...nehovoriac o zamiakovom šaláte)?

@zareaguj


Diskusia k téme

evkalibka
ja som taký istý prípad, dnes boli kuracie prsia čo môj veľmi nemusí
marianne
..tak s tym mam bohate skusenosti:-DD Varim roky-rokuce dve kuchyne,lebo ten moj by umrel na mojej strave a ja na jeho a to nepocitam,ze mame absolutne rozdielne chute....zvladam to celkom dobre si myslim,uz som si zvykla...mame pravidelne doma svedske stoly:-))))
elixir
Ja mám inak ten istý problém, priberiem zo všetkého a on si dá všetky dobroty a furt vyzerá ako nejaký atlét. Ono sa to dá, len napríklad prílohu si dáme k mäsu menšiu ako oni, prípadne inú (zelenina miesto zemiakov či ryže), atď... už len nájsť tú sebadisciplínu... ja tak milujem dobroty.
babidka
Mile damy - vsetko "pride casom" a sami si najdete ten najlepsi sposob ako riesit takuto situaciu .Myslim , ze podobne aku u @marianne vacsina z nas riesi takuto dilemu a kazda si najde ten svoj sposob ako to zvladnut :-) U nas bol roky stav opacny - ja som mohla jest ako drevorubac a vsetko som dokazala spotrebovat lebo som typ , ktory "beha" aj ked spi :-) Takze som si nakladala aj 3 porcie hranolkov a drahy dostal varene zemiaciky alebo iba zeleninu na pare . Piekla som dost casto a vacsinu som dokazala pojest aj sama...zaskocil ma az vek- kedy uz telo nedokaze to co v mladosti . Teraz uz aj ja musim riesit nadvahu a vobec sa mi to nepaci :-( Takze som sa naucila , ze zemiaky v supke nie su az take chutne ako hranolky a tak ich zjem iba 1-2 . Neosolena ryza ci cestoviny mi uz staci aj lyzica a nie kopcovity tanier . Skratka - nastala rovnovaha a ja uz nemusim varit drahemu jeho zeleninku a sebe vyprazat kurcata ...konecne aj mne staci ako priloha detska porcia zemiacikov ci 2 knedliky .
Problem s masom som riesila jednoducho - ak rezen , tak jemu som urobila iba na prirodno a sama som si jeden obalila v trojobale . Halusky dostal s maslom a ja so slaninkou . K pecenemu kurcatu som si dala okrem hranolkov aj tatarku - on dostal ryzu a lebo zeleninu na pare . Pecene bravcove pre mna - jemu som do pekaca polozila kuracie stehno . Segedinsky - nuz , jedol sa iba z nemastneho stehna a bez smotany . Myslim , ze nemusite sa az tak uplne zriekat toho co mate radi - velakrat by stacilo obmedzit sytu prilohu ci nahradit ju jednoducho dusenou ci parenou zeleninou s bylinkami . Dat si aj reznik - ale taky mensi . Ja viem , pozerat sa na svoju druhu polovicku ako doslova "zozerie" vas celotyzdenny kaloricky prijem pri jednom obede ...to je narocne . Ale - vsetko je toIBA v hlave . Ako si to tam upraceme a odovodnime .
marianne
@babidka z tych Tvojich poslednych troch riadkov mi je do placu:-DDD..... presne,Ty vies vzdy tak udriet kliniec po hlavicke:-))) mozes upratovat kolko chces, ked aj geny su tvrdohlave:-)
charonswife
a co tak zapojit do pripravy stravy aj draheho ?! co ste to za otrokyne lasky ;-)