Mohol by mi niekto poradit preco mi skysne drzkova polievka hned po uvareni,este nie je ani poriadne vychladnuta a uz sa mi na nej spravi pena a zacne sumiet a kysnut.Pritom ju celu dobu miesame strazime ako oko v hlave.Drzky davam mrazene z obchodu.Uz sa mi to stalo 2x,uz sa ju bojim varit.Pri ziadnom inom jedle sa mi to nestalo.
@zareaguj
v piatok som varil držkovú z dvoch kíl predvarených podľa postupu varecha.pravda.sk/recepty/drzkova-polievka/34424-recept.h...
a bez nejakej zvláštnej starostlivosti v pohode bola dojedená posledná porcia v nedeľu večer (skladovanie v hrnci zakrytom pokrievkou, špajza s cca 10 °C)
Jedlo resp.polievky,gulase skysnu hlavne vtedy ked sa za horuca,alebo v teplom stave daju do chladnicky prikryte pokrievkou.Najhaklivejsie su pokrmi ktore obsahuju majoranku.Z tochto tytulu sme zvykli tlacenku masovu svetlu chladit v ladovej dobe cca.1hod.a tak isto sme to robievali aj z jaternicami
s tou majoránkou je to uplný nezmysel a už vôbec nie v prevarenej polievke/ano tlačenka je chulostivejšia, teplota plnenia je oveľa nižšia ako varenie polievky/, skysnuť môže aj vtedy ak je v polievke múka nedostatočne prevarená /zásmažka,zápražka/ po pridaní aspoň 10 minut variť!!!to znamená pomaly ale vrieť