Keď boli deti malé ,aby sme zabezpečili ich zdravý vyvoj tak sme vo varení používali droždie čerstvé aj sušené.Keď bol syn v tom "správnom veku".Chodil cvičiť tak jedol pangamín. To už je dávno preč zostali len recepty na rôznych papierikoch a v písanke .Dostali sa mi teraz do rúk a tak som ich začal na počítači opisovať a tak rozmýšľam ak je to vlastne so zdravou výživou a droždím.Je zdravé či skôr naopak? Predsa je dnes iná doba a iný pohľad na vec.Zabijeme tepelnou úpravou hodnotné vitamíny skupiny B a minerálne látky?Keď je doma droždie do pečenia aj dnes si kúsok len tak dám do úst aby som si pripomenul mladosť.Je zdravé jesť surové droždie?
Tak ako ste na tom Vy a droždie:Ja ho začínam znovu používať ale je to OK?Nie som hypochonder nebojte sa.
Tu je link na jeden zaujímavý článok o droždí a ten ti vlastne dáva za pravdu - droždie je zdravé, len ho treba vedieť správne konzumovať. Viac tu:
zdravie.pravda.sk/drozdie-je-jedna-z-najcennejsich-potrav...
vody a rozmícháme, až se rozpustí. Po vychlazení můžeme zalévat,
ale pozor, ne všechny květiny. Mám vyzkoušené, že tato zalívka prospívá krotonu, africkým fialkam. Nezalévejte palmy. Je třeba si to vyzkoušet.
v nedělu slepačiu polievku s drožďovými knedličkami. Robia sa ako
pomazánka a potom sa kladů malou lyžičkou do vriacej polievky.
Akorát nie viem, čím to bolo, že niekedy sa mi podarily a niekedy
sa mi rozvarily. To už potom bola zasa iná polievka.