Rôzne

Domáce potraviny

vierkadoktorka - bez fotkyvierkadoktorka, 16. marca 2013

Jeden tip,pridávajte ak chcete dalšie tipy na domácich predajcov potravin.  www.rozel.sk/Uvod.html...

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
som netušil, že tam sú, predtým sme mali kontakt na nejakého inžiniera až dakde v Michalovciach
hubata
Okrem stálej dodávateľky 72 ročnej jednej babky mi či v zime či v lete predajú ľudia na dedinách to čo majú v záhrade, v pivnici alebo v komore zvyšné. Oni si radi privyrobia a ja vidím že tú záhradu aj skutočne majú, že im behajú sliepky po dvore alebo mečí koza v chlieve. Takže netreba ísť ďaleko, stačí najbližšia dedina alebo záhradkárska osada. Na moju veľkú radosť už aj záhradkárske osady vstali z mŕtvych.
arasidka
@hubata , som presvedčená, že časom sa aj niektoré zelené plochy za novopostavenými domčekmi zmenia aspoň na malých plochách, kde ľudia objavia, aké je to fantastické dopestovať si svoju zeleninku.
feno
O uvedení stránky rozel.sk na tomto portále som sa dozvedel len náhodou, vďaka reakcii pani Jarmily.
Nechcem však zneužívať túto diskusiu na reklamu a tak len uvediem nasledovné: Nejedná sa o stránku len predajcu, ale som zároveň priamy pestovateľ zdravej domácej zeleniny.
Pani Vierke, ďakujem, že ma hodila do virtuálnych webových vôd,
ja som síce ešte chcel počkať za facebookovým profilom, ale mal by byť hotový už v priebehu krátkeho času, tak to snáď nebude veľká chyba.
Spomínanej pani Jarmilke a ostatným záujemcom z opačného konca Slovenska, o zdravú domácu zeleninu, priamo od pestovateľa, chcem dať na vedomie, že viem riešiť aj ich požiadavky, musia sa však ozvať tak, ako ona.
A keďže sme na webke pojednávajúcej hlavne o receptoch a zdravej výžive, čoskoro pribudnú zeleninárske delikatesy aj odo mňa.
Nijako nebudem zakrývať, že nie som profesionálny kuchár, to iste spoznáte, ale zelenina, ktorá k Vám pôjde priamo...zo záhrady na stôl...
bude mať chuť, na ktorú nezabudnete.
havino
roky dozadu, ked boli deti malé, som si bola viac menej sebestačná s domácou zeleninou, mala som veľké hriadky, skleník,ked sa postavil dom, musela som sa toho vzdať,ale vybojovala som si kúsoček na vňaťky, paradajky a papričky, keby ste boli bližšie som vašim stálym zákazníkom. Zemiaky si kupujem na jesen od súkromníkov z dediny,ale aj taká mrkva, petržlen, jablká by som brala.
feno
Skúste sa ešte raz pozrieť na pestovateľskú stránku rozel.sk
Čokoľvek, čo sa nám podarí dopestovať a nájdete to v aktuálnej ponuke
vieme po dohode dodať kdekoľvek v rámci Slovenska.
Doba od pozbierania zeleniny po rozbalenie u Vás, je podstatne kratšia, ako pri štandardnom nákupe na predajni, za dôležitý fakt ale hlavne považujem chuť zeleniny, ktorá sa skutočne mimoriadne hodí aj na varechu.
To spojenie ...zo záhrady na stôl...a odtiaľ na varechu... sa mi začína čoraz viac páčiť, dokonca až tak, že možno začnem medzi vami gazdinkami hľadať také šikovné, ktoré by po ochutnaní našej domácej zeleninky, svoj skvelý gurmánsky počin, hodili ...z varechy na rozel.sk
julica
@feno , veľmi vám držím palce v podnikaní, toto je to, na čo sme na slovensku zabudli. ak zavítam na východné slovensko, prídem si po chrumkavú zeleninu.

feno
Príjemný večer julica, ďakujem za palec hore.
Budem sa tešiť ak zavítate na východ, ale ak budete po niečom z ponuky ...zo záhrady na stôl...túžiť, viem zariadiť, že chrumkavá zeleninka príde za Vami , v podstate kdekoľvek.
frezia68
@vierkadoktorka :ďakujem za tip :-) dnes mi doviezli zemiaky a čo som potrebovala až do pivnice (dovoz zdarma,ak kúpite za 20.-eur ) a so všetkým maximálna spokojnosť.Pokiaľ nie sú trhy a zásoba zemiakov sa minula, ako dôchodkyňa bez auta,veľmi túto službu oceňujem.Kvalita je taká,akú som si predstavovala,zelenina nie praná a dobre skladovaná,jablká neotlčené,ako čerstvé a zemiaky dnes varené-výborné :-)
vierutt
Milý @feno , tak toto ma vééééľmi potešilo. Hneď som si "rozela" vyhľadala, aj som poslala kontaktný mail. Stále hovorím, že na Slovensku chýbajú farmy, či pestovatelia, od ktorých by si mestský človek kúpil zeleninu, ovocie, vajíčka... Držím palce (predsa len - Východné Slovensko, spoluobčania.... :-D), máte môj obrovský obdiv. Teším sa aj na recepty!
feno
Pani Vierutt, teší ma Vaša priazeň.
Až teraz mi došla spojitosť s mailom.
Frezii prajem dobrú chuť a pani Vierkadoktorka to má u mňa.
Dosť sa ponáhľam, nestíham sa tu poriadne zorientovať, je nejaká možnosť prispievať sem aj fotkami?