Varenie

Domáce cestoviny

biba1 - fotkabiba1, 24. mája 2012

Ahojte varecháči.

Tak som si zakúpila zariadenie na výrobu cestovín. Poradíte, prosím, nejaké dobré recepty na cesto, ktoré by sa podobalo tomu pravému talianskemu?.... lasagne, tagliatelle a spol. Vopred vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

malusa
4oog hladkej muky,4 vajce,sp.soli,1pl oleja,pripadne trochu vody,vypracovat a 20 min.oddych pod miskou po kuskoch robit pruhy cesta do pozadovanej hrubky po oschnuti robit podla vyberu rezance alebo s pruhov lasagne.Dobru chut!
biba1
Ďakujem krásne, určite vyskúšam:-)
biba1
Dievčatá, fakt vďaka.. ja som trochu surfovala, ale všade písali len múka a vajcia, dokonca bez soli. To sa mi ale vôbec nezdalo.
evusik
@biba1 ja mám takú skúsenosť, že soľ naozaj dávať nemusíš, stačí keď pri varení osolíš vodu.... úplne najzákladnejší recept na rezance je múka a vajce, ja tak stále robím slížky do polievky, narobím viac, usuším, dám do krabice a mám do zásoby. Ten recept čo som pridala link sa mi ale veľmi páči na lasagne a široké rezance, alebo špenátové rezance.... vyskúšaj a sama zistíš čo ti najviac vyhovuje :-)
irenaw
ak máš možnosť, skús aj so semolinovou múkou (kupujem v BA oproti trhu Miletičova, majú dva druhy, namiešanú priamo na použitie a čistú, čo si sama namiešaš s hladkou v pomere ako ti vyhovuje) výborne sa s cestom robí a sú fantastické, tiež robím iba vajce a múka, nech sa ti darí.
furdica
ja davam pomer muky 1:1 hrubu a polohrubu,ak robim do zasoby nepridavam vodu, len vajce ,take cestoviny suším ,na priamy konzum ,možeš aj trocha vody pridat ,nie je s tym tolko roboty ,valcovanie a tak,len treba cesto vybornevypracovat,nechat dozriet 30 min. a vytvarat ake chceš tvary ,včera sme mali špenatove široke rezance ,ostalo mi cesto ,a snes urobim niečo ine ,iný tvar a inu omačku
biba1
No teda, samé dobré nápady ! Mám čo skúšať.... priebežne budem informovať.

Priznám, že doteraz som sa väčšinou spoľahla na kupované cestoviny a doma už len omáčky vymýšľam. Bezvaječné sú síce fajn, ale niet nad klasiku, keď sú rezance krásne žltučké od vajíčka:-)
babidka
@irenaw ti dobre radi - skus to aj so semolinovou mukou . Cestoviny s nou su naozaj mimoriadnen chutne . Ja niekedy pridavam namiesto oleja lyzicu jogurtu alebo kyslej smotany , cesto je potom krasne vlacne a dobre sa s nim pracuje . Hlavne ked robis cestoviny s plnkou , napr.ravioly . Ale pozor - je to psenicna muka s nazvom semolina a nie kukuricna muka ktora sa niekedy tiez predava pod nazvom semolina - ale je tam aj dodatok , ze ide o kukuricnu semolinu . Ta je urcena na polentu .
babidka
@marianne69 , semolina je normalna muka z jedneho druhu tvrdej psenice .Ale existuje aj semolinova krupica tak isto ako spaldova krupica . Spaldovu u nas dostat obcas aj v supermarketoch , semolinovu krupicu som u nas nevidela -ale ani som nehladala . Semolinova muka je vyborna na talianske cestoviny .Pred par rokmi som vyskusala par receptov na cestoviny od J.Oliviera so semolinou a kedze sa mi osvedcili , tak tu muku na ne pouzivam .
ubka
Fíha, vidím, že sa budem učiť..nepoznám semolinu, ale rada vyskúšam, lenže kde ju kúpiť okrem BA? vie niekto poradiť ? Ďakujem.