Kuchyňa a vybavenie

Domáca pekareň

saryova - bez fotkysaryova, 8. septembra 2012

Poprosím Vás o radu,chcem si kupit pekarničku na chlieb a neviem
aku .Nemám s tym vobec skusenosti.Ďakujem za všetky rady!

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Pekarnicku sice nemam , ale kedze som sa pred casom pohravala s myslienkou ze si ju kupim , tak som "prebrusila " niekolko stranok venovanych iba pekarnickam. Kazdy zvacsa chvalil tu svoju , ale zapamatala som si dva nazory :
- cena nerozhoduje , lacna pekarnicka z Tesco za 50€ urobi tu istu sluzbu ako draha 150€
- lepsie vymiesi cesto pekarnicka ktora ma 2 haky na miesenie
Pozri si starsie diskusie na Vareche o pekarnickach , tam je informacii dost....
 varecha.pravda.sk/diskusie/domaca-pekaren/301-forum.html...

 varecha.pravda.sk/diskusie/domaca-pekaren/2279-forum.html...
frezia68
Tiež ma lákalo ju kúpiť,ale pečiem často chlieb,žemle,rožky a aj bez pekárničky.Aj dnes pekný chlebík a mám len bežnú elektrickú rúru.Možná ju ani nepotrebuješ?
irenaw
váhala som niekoľko rokov, či ju vôbec chcem, keď mi to ide aj bez nej a teraz si ju neviem vynachváliť, výborná pomocníčka. mám najobyčajnejšiu z Lidla, má dva háky, zatiaľ som s ňou nemala žiadny problém.
lusinkab
Moja prva pekarnicka je klasicka dvojhakova z Lidl,velmi som s nou bola spokojna urobi svoju pracu do bodky,kedze som odchadzala z UK tak som si ju doma odlozila.Teraz som v australii a zhodou okolnosti som v linke nasla novu pekarnicku Breville ktora je jednohakova.Na porovnanie obe urobia tu istu pracu,casovo pecenie chleba trva tak isto,cesto je z oboch pekne vykysnute.Takze ja osobne si myslim,ze na cene a znacke fakt nezalezi.A tu z Lidl som mam vyse 4 roky a funguje bez problemov.
trencanka
Ja mam Unold, jednohakovu a som spokojna. Ale v poslednej dobe peciem bez pekarnicky, zamiesim na vacsi chlieb a peciem klasicky v rure. Mam dobry robot, pekne vymiesi cesto.
janara
ja mám z Lidla a nedám na nu dopustiť...
marikafil
Ja mám už tretiu pekárničku - prvá bola nejaká bez mena, kúpená v Carrefoure, fungovala dlho, až sa raz odmietla rozbehnúť, keď už v nej bolo všetko nachystané. Sadla som do auta a v najbližšom Tescu som kúpila zase takú bez mena. Keď sa už blížila doma, čo tá prvá skolabovala, manžel hľadal na webe a našiel Kenwood. Tá druhá slúži kamarátke dodnes:-) Všetky boli s jedným hákom a nebol a ani nie je problém s miesením. Moje chlebíky doteraz všetkým chutili, a to robievam hlavne celozrnné. Naposledy som upiekla chlieb v pekárničke podľa receptu na "špaldové pečivko" z celozrnnej špaldovej múky a bol úžasný. Takže si myslím, že nezáleží na značke, ale na receptoch, podľa ktorých sa chlieb pečie. A okrem chleba ju používam aj na "výrobu" kysnutého cesta a občas v nej pečiem aj niečo ako biskupský chlieb, čiže sladké.
medovnicek
e tento link je ešte konkrétnejší www.domacipekarny.dama.cz
nájdeš tam aj veľmi veľa skvelých receptov
terreza
Ja mám moulinex a som neskutočne spokojná. Šetrí mi čas a veľmi mi pomáha napr. pri kysnutom ceste, ktoré robím veľmi často. Vymiesi, krásne to v nej vykysne, cesto je hladučké a nadýchané...potom len vyklopím a ďalej s cestom pracujem. Najspokojnejší je manžel, keďže pred pekárňou bol hlavný miesič on :D
stvorlistzuzka
Ja mam pekarnicku,peciem casto chlieb,rozky aj pekarnicky.neskuskam vianocku pekarnicku,chcem vediet kolko cislo navod pekarnicku na vianocku?Prosim neviem aku.Dakujem za vsetky.