Obchody a ceny

Do pozornosti sa dáva,....

mariaklara - fotkamariaklara, 7. februára 2011

že dnes sa v Lídl-i MARSHMALLOWS za dobrú cenu predáva. Všetky varecháčky-cukrárky, budú určite nakupovať. Ja tiež budem, lebo sa chcem naučiť robiť falošný marcipán.

@zareaguj


Diskusia k téme

baboja
Uz som poverila susedu,co tam robi,a pre istotu aj priatela.Ozaj ich dostat malokedy.
mariaklara
Tak som sa tešila, že dnes to vyskúšam, v našom obchode mali len 10 ks, a to sa minulo hneď. To zobrali dve baby. Keby som bola vedela, mám tam známu, bola by som ju poprosila, veď ma aj hrešila, že by mi bola odložila. Toto je ako za sociku, keď si nemala niekde známu, ani šancu si nemala k niečomu dostať.
tothka
@mariaklara veď poťah na tortu môžeš urobiť aj z farebného marshmallows. Mne sa síce dnes podarilo jeden balíček kúpiť, použijem na tortu na krstiny, tam je najlepší biely poťah. Pre vnučku som robila z bieloružových cukríkov a bola veľmi pekná, jemne ružová.
tothka
Je to síce smutné, že na tovar je veľká reklama a potom je v predaji pár kúskov, ale skús spraviť poťah na tortu aj z iných farebných marschmallows. Z bielych je síce veľmi pekná torta, ale aj farebné sú fajn, ja som robila pre vnučku z ružovo žltých cukríkov a bola krásna, jemne ružová, teraz sa chystám na modrý poťah pre vnuka a mienim použiť bielomodré cukríky.
tothka
A takto vyzerajú príspevky keď nám vypadne Varecha.
baboja
Biela sa da urobit aj z cervenych Dulcia.Tiez ich dostat v Lidli,take pampusiky.Cerveny cukor sa umyje a ostanu biele.Ale nie je to cista biela.Ale da sa.
tkatka
Ja som v Lidl kúpila silikónové formy :) A aj som ju vyskúšala a pridala recept :)
hubarka35
no ja som hned jak dosla z roboty utekala do lidla asi o pol desiatej dobeda,a uchmatla som hned 5 balikov marsmallows-a tiež aj tie silikonové formy- kupovala som ružu,aj tie ružičky a srdiečka na mafinky.....už mám k narodkám aprilovym darček-chi chi....len si to dám preplatit....
mariaklara
Ja viem, že sa to dá umyť, ale potrebujem bielu. No a bola som na obed v NR a tam som dostala posledné tri balíčky. To bola radosť.
vcelka
Budete mi musieť niektorá pezradiť, na čo marshmallovs je - pochopila som, že na falošný marcipán, ale ako? Fakt o tom počujem prvý raz. Dnes ide manžel do Lidla...
babidka
@vcelka , to su cukriky a vyzeraju ako uvarene bielka ..skratka gumkace :-) No a kedze sa s tym dobre pracuje , mudre hlavicky z toho vymysleli potahovaciu hmotu na torty .Skus si dat hore do "hladaj v texte" marsmallovs a uvidis co poniektore varechacky s tym dokazu ....
elisticka
jej nevidela som tuto vasu diskusiu a dala som dnes podobnu hhahahahahhaa
vcelka
@babidka , však cukríky poznám, len som netušila, že sa s tým niečo ďalej robí...
babidka
@vcelka - no vidis , ako si duskutujeme na 2x v dvoch diskusiach o tom istom :-)))) az teraz som si to uvedomila a valam sa od smiechu.....sama zo seba :-)))
vcelka
Mne to vôbec nevadí, však dobrých diskusií sa všade veľa zmestí...:-)
evanaaa
Je Americký týždeň, asi to budú tie pravé, ale ako vidím sú aj na grilovanie. Ináč, V lídli bývajú vždy, len neviem, či stále aj biele a aj farebné, lebo ich už nekupujem, vôbec, okolo sladkostí prechádzam so zatvorenými očami, cha cha. Ale ak sú nejaké potreby pre domácnosť, tak ich mám do široka otvorené, to je moje....
vcelka
@evanaaa ; bežne majú len bielo-ružové. Viem, lebo a kvôli dcére hrabem v Lidlových sladkostiach - teda chvalabohu nie je veľmi na sladké, ale treba mať niečo doma v zásobách.
vcelka
Ozaj, a vadí, keď sú ružové, tá ružová je taká jemnučká...?
mariaklara
vcelka, nevadí, že sú ružové, a vraj sa dajú umyť pod tečúcou vodou, ale ja potrebujem snehobielu farbu. 30.1. som bola na stretnutí amatérskych cukrárok v Leviciach, bolo to niečo úžasné, čo tie ženy dokážu, sú to umelkyne. Tak som sa tam navnadila, že aj ja chcem niečo podobné skúsiť. Ja viem robiť ružičky na torty z cukru a zo sušeného mlieka. V marci bude takéto stretko v Šuranoch.
hubata
A nemôžeš mariaklárika dať aj presný dátum, išla by som si to tam omrknúť.....
mariaklara
Prepáč nebola som sa tu pozrieť, nemyslela som si, že to bude niekoho zaujímať. Pozri si to na www.tortyodmamy.sk, v ľavom stĺpci-stretnutie v Šuranoch, musíš sa tam ale zaregistrovať. Dúfam, že sa tam stretneme, ja som sa už prihlásila.
hubata
Ahoj, idem sa na tú stránku mrknúť. Musí tam byť pekne.
ebolitana
Ahoj,ja som nasla recept na tzv.marschmallovws na stranke silikonove formy 3D,ale maju ho tam pod nazvom,,gumpasta,, tiez som zvykla kupovat tieto cukriky,ale ked som vyskusala ich recept tak ma presvedcil,pouzila som ho tiez do formicky na marcipan,skusila som aj hned namiesavat farby a funguje to,dobre na tom je ze uz nemusim obehovat obchody ,urobim si cesticko doma kedy potrebujem.