Ja osobne pomalym pecenim 130-140 stupnov odokrytu aby sa piekla a nie dusila,a pod kacicu dam do rury este samostatne plny plech vody aby sa nevysusila ,ale vsetci naokolo ju pecu prikrytu.
@zareagujJa osobne pomalym pecenim 130-140 stupnov odokrytu aby sa piekla a nie dusila,a pod kacicu dam do rury este samostatne plny plech vody aby sa nevysusila ,ale vsetci naokolo ju pecu prikrytu.
@zareaguj
dúfam, že som ti pomohla :-)
zvierata.bazos.sk/inzerat/30912664/Vykrmene-kacky-kacice....
zvierata.bazar.sk/7700994-husokacky...
zvierata.bazar.sk/7700805-predam-husi...
zvierata.bazar.sk/7699604-predam-vykrmene-husi-a-kacice...
zvierata.bazar.sk/7508468-husi-na-predaj...
zvierata.bazar.sk/7490931-domace-vykrmene-kacice...
našla som ti aspoň niečo, je tam oveľa viac možností kúpy, hádam si vyberieš :-)
prajem ti pekný deň
Kačku pečiem -odkedy som kúpila vrecúška na pečenie, v uzavretom vrecúšku dve hodiny, približne na 200 °C - podľa typu rúry. takto: kačku nasolím (nič viac ), vložím do vrecúška, podľa návodu na obale uzavriem a vrecko na vrchu popichám. Do pekáča dám mriežku a na ňu to vrecko. Zatiaľ sa mi tento spôsob najviac páči, netreba podlievať ani kontrolovať. Návod mám od starej skúsenej kuchárky.
tak som dopiekol kacku-2,7kg kupovanu v obchode.
piekol som ju odokrytu, den vopred nasolenu a posypanu rascou plus jablko do vnutra.
doba pecenia 2,5h na 150°,multifuncna rura.co je dolezite - pod pekac s kackou som vlozil hlbsi pekac plny vodou,ktora nam udrziava vlhkost v rure,cim sa kacka nevysusuje-taky domaci konvektomat.
po 2,5 h som zlial tuk,uz makku kacku som otocil a zapol gril,pokial nechytila koza korku.
vysledok-kacka sa piekla a nie dusila,stavnata a chrumkava.