Rôzne

Cuketa - mrazena?

micanela - bez fotkymicanela, 20. júla 2012

Prosim o radu, dostali sme nadhernu obrovsku cuketu. Cast zajtra zapeciem s plnkou a co so zvyskom? Mozem z nej urobit lodicky a dat do mrazaku aby boli pripravene na zapekanie alebo sa potom "roztecu" a budu nechutne?
Ako ju mam upravit aby sa dala zmrazit? Zda sa mi skoda ju len tak nastruhat a potom hodit trebars do polievky.
Vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
Ja bežne mrazím cuketu aj tekvicu.Najlepšie sa mi osvedčili krabice od mlieka,cukety nakrájam,alebo nastrúham, podľa toho na čo ich budem používať,naložím do vyumývaných krabíc a potom ešte do vrecúška na mrazenie. Ked som mrazila len v sáčku,veľmi sa mi to nepáčilo,takto je to lepšie a aj sa to ľahšie uprace v mrazničke.
mijaita
Mne poradila kdysi kamaradka , abych cokoliv davam ze zeleniny do mrazaku, hodila na minutu do vrouci vody. Jinak uz to nedelam, hlavne lilky a cukety. Lepsi nez za syrova!
1x mares
marikahr
mrazit tak, aby si zachovali cukety tvar -> no, neviem ci sa ti to podari, ja by som mrazenu pouzila len nastruhanu na privarok.
ale cuketa ti vydrzi v chladnicke, kludne tyzden aj dlhsie, ak ju celu nepouzijes naraz
hviezdickaz
ja som mala mrazenu cuketu - ako lodicky,a nebolo to dobre,roztieklo sa to... ale ako nastruhana, alebo nakrajana na kocky, ci uz na polievku alebo na privarok bola dobra.
afataga
ja ju postruham na take tensie hranolky a potom pouzijem do ciny alebo do rizota
klaura
tiež mrazím cuketu alebo tekvicu nastrúhanú ... v zime z nej robím prívarky, polievky ... aspoň teraz spotrebujem prerastené cukety ...
mariaklara
Ja tiež iba strúham alebo na kocky krájam, s lodičkami nemám skúsenosť.
irenaw
cuketu ani bielu tekvicu nemrazím, radšej z nej v sezóne spravím polievku, hlavný chod aj koláč :-)
letisia
Ja mrazím nastrúhanú buď na prívarok, alebo na placky.
hubata
Ak si mladé cukety aj so šupkou pokrájaš na kocky cca 1 cm x 1 cm a tak zmrazíš, môžeš ich v zime použiť na čo len chceš: do omáčky, do šalátu. Je to tým, že pri nastrúhaní bez šupky zostane cuketa mľandravá, ak ju nakrájaš bude "mäsovejšia".
micanela
Dakujem vsetkym za rady. A mate pravdu - je tu tolko skvelych receptov, ze by som potrebovala tie cukety aspon tri :-)
Co sa nezje hned pojde o par dni do placiek alebo kolaca.
Krasny vikend.
zvoncek
aj mne sa osvedčilo zamraziť cuketu alebo tekvicu postrúhanú , uzavretú v krabiciach cca politrových, a ako píše @letisia , to mi stačí ako 1 dávka na prívarok alebo na prípravu placiek, tie zvyknem robiť na sladko, plenené ovocím, resp. tvarohom., na slano- plnka z dusenej koreňovej zeleniny so zvyškami kuracieho, prípadne dusenými hubami a pod.