Varenie

Croquembouche

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 30. októbra 2012

Ahojte, chcela by som na narodeniny pre priateľa pripraviť tento nevegánsky dezert :) Riešim však dilemu z čoho vytvarovať ten kužeľ. Pôvodne som to chcela vyrobiť z kartónu obaleného alobalom, ale nebudú sa na to potom tie karamelové guličky prilepovať? Nechcem, aby na nich ostávali zvyšky karamelu. Ďakujem za rady a ak máte po ruke nejaký overený recept na tento dezert, tak vám budem veľmi vďačná :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
tak neviem, ja som si vždy myslela, že sa to len ukladá do pyramídy a drží to zlepené tým karamelom. Aspoň to čo som videla na internete...daj si to do vyhľadávača, napr. na youtube je video, ktoré to potvrdzuje:


rea1
kludne si mozes vytvarovat kuzel z kartonu a obalit ho tým hrubsim (grilovacim) alobalom, zlozenym aspon dvakrat. naspodu nechaj kusok alobalu naplocho vytrcat (malo by to vyzerat ako carodejnicky spicaty klobuk), aby si najspodnejsie gulicky nekladla priamo na podnos. pred ukladanim naplnenych a "okaramelovanych" guliciek alobalovy kuzel potri obycajnym olejom, aby sa po vychladnuti a spojeni cele dielo dalo z kartonu stiahnut a ulozit na servirovaci podnos. cez vikend to prave robil James Martin na TV paprika, tak som mudra ako radio. :-) pripadne si najdi J. Martina na gugli, mozno tam bude mat aj vyrobu tohto bajecneho kolaca.
ty musis toho svojho nesmierne lubit, ked si sa rozhodla piect prenho taketo nieco. :-)))
lenivaveganka
veru lubim :D Dakujem vam obom velmi pekne za rady, dufam, ze to svojimi lavymi rukami nedokafrem :D o vysledku budem informovat, mozno z toho vznikne namet na vesely zazitok.
lusinkab
no ja sa na to tiez chystam,kedze mam niekolko receptov na to a jeden dokonca aj v mojej mudrej knizke,ono sa to povodne dava do toho specialneho kuzela ale ten je nekrestansky drahy.S tym alobalom to fakt neviem ci by sa ti to tam na to nenalepilo kedze ta forma je robena s nerezu,vo vacsine receptov co som pozerala tak bola ako nahrada formy kuzel vyrobeny z kartonu a postupne a olepene s papierom na pecenie s tym,ze vrch musi byt plochy na velkost aku budes robit profiteroles .Ja som bola z toho uchvatena ked to bolo v masterchef australia a prezentoval to Adriano Zumbo ktory je blazon co sa tyka tychto nezvycajnych dezertov. Pridavam ti jeden link  www.notquitenigella.com/2010/09/21/a-step-by-step-guide-on-how-...
je v anglictine ale ked pojdes dole mas krasne vysvetlene na obrazkoch ako to tam davat a potom aj z tej formy vybrat.Takze drzim prsteky a prajem pevne nervy .... potom sa s nami podel ako si dopadla :-)
lenivaveganka
super, dakujem vam! :) ja to mam tiez z masterchefa, ale toho slovenskeho. vzdy mi ten dezert pripadal ako nezdolatelna hora a potom mi mamina vravela, ze to robili v masterchevovi a vyzeralo to jednoduchsie ako som si myslela :)
lusinkab
na internete najdes neskutocne vela videii ale dolezite su dve veci dobry recept na odpalovane cesto a karamel,potom uz len naplnit a po jednom postupne lepit ale ked to budes robit s laskou tak nemas co pokazit :-) vsetko robene s laskou sa stale vydari :-)