Cokoladova poleva

natalii2606Natalii2606 12. augusta 2017 o 14:39

Ahojte, mam otazku: ak chcem cokoladovu polevu z 90% cokolady, musim davat aj maslo a ak, tak kolko??? Moze byt aj margarin????

@zareaguj


12 odpovedí:
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 12. augusta 2017 o 16:36

  • evanaaa - fotkaEvanaaa 12. augusta 2017 o 18:18

    Prezrela som si aj ja tú diskusiu a podľa všetkého, najlepšia poleva hlavne na drobné pečivo ja tá od @Evkalibka , z troch dielov čokolády a jedného dielu stuž. tuku, prípadne aj s tou kvapkou oleja kvôli lesku, tie ostatné, ako ganache nie sú zlé ale už na iný druh dezertov, ako sa v diskusii aj spomína.
    @zareaguj
     1x gabriele
  • používateľ nemá avatarMirop 12. augusta 2017 o 18:31

    To chces 90% cokoladu prznit margarinom?
    @zareaguj
     1x annaha
  • používateľ nemá avatarKecupicek 12. augusta 2017 o 22:17

    Aj ja by som chcela 90 % čokoládu, poraďte mi prosím vás, kde takú zoženiem. U nás nie je asi žiadna, čo by človeka potešila. Doniesol mi známy zo Švajčiarska, olizovali sme sa dva dni. Pozerám teraz na Horkú čokoládu a je len 43%, roky ju používam na polevy a všetkým moje zákusky vždy chutili. Keď sme boli na výlete, tak si moja kolegyňa prosila 100 % džús. Čašník na ňu s údivom pozrel a než sa niečo opýtal, jej manžel dokončil objednávku, ak nemáte doneste dva 50%. Možno to platí aj pre čokoládu?
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 13. augusta 2017 o 15:32

    @Kecupicek , do Lídla nechodíš? Tam majú čokolády aj viacpercentné, ako tá 43%, tuším aj vyše 80%.......
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 13. augusta 2017 o 16:12

    @Evanaaa (13.8.2017 15:32)

    90 % čokolády dostať už v každom obchode, videla som ich v Tescu, v Bille, v COOP Jednota ...
    @zareaguj
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 13. augusta 2017 o 22:52

    Tak se také pokusím poradit. Žena dělala cuketovou buchtu a naše nová sousedka také, ale s čokoládovou polevou. Měla ji moc dobrou a hlavně polevu a tak řekla jak ji dělá. 100g normální čokolády na vaření a jednu polévkovou lžíci rozpuštěného sádla - bravčové masti. Je vynikající a to sádlo není vůbec cítit.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarBuchtabuchta 14. augusta 2017 o 00:02

    Pozor na veci, ktoré sa tvária ako čokoláda na varenie, kedysi to bola čokoláda s najvyšším obsahom kakaa. Teraz je to všetko ošmek, napríklad z Orionu je to len poleva, 28% kakaovej hmoty, no fuj. Už sa ani nevolá Čokoláda, len Orion na varenie. Figaro je trochu lepšie, 35% kakaa, Zato je v každej 10 gramovej tabuľke 55 g cukru, no to radšej kúpim stužený tuk, kakao a urobím si to sama, aspoň tam nebude plno neznámych vecí.
    @zareaguj
  • klukodvody - fotkaKlukodvody 14. augusta 2017 o 13:12

    Máš pravdu, ale máme trochu štěstí že jsme 5km od Rakouska a tak tohle jezdíme kupovat tam. Je to jiné.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 14. augusta 2017 o 20:34

    Do Lídla chodím s manželom a ten stráži moju diétu, tak sa po čokoláde neobzerám, musím zdravo žiť, ale niekedy ma prepadne taká chuť na čokoládu, že sa nezdržím a doprajem si.@Evanaaa (13.8.2017 15:32)

    @zareaguj
     1x evanaaa
  • používateľ nemá avatarKecupicek 14. augusta 2017 o 20:44

    Stane sa mi, že upečiem zákusok a nemám čokoládu na polevu, tak dám kakao, maslo a mlieko a poleva je hneď, keď je víkend pridám aj trochu rumu. Nechcem ohroziť bezpečnosť na cestách. Veď my staršie gazdinky sme boli často nútené improvizovať. Nie je umenie urobiť koláč, keď je nakúpené podľa receptu, ale vystačiť s tým čo je doma.
    @zareaguj
  • leaela - fotkaLeaela 14. augusta 2017 o 21:11

    @Kecupicek (14.8.2017 20:34)

    Cica nezer,ani manzel nepomoze ustrazit tvoju dietu... :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist