Rôzne

Leskla cokoladova poleva.

trencanka - bez fotkytrencanka, 10. decembra 2013

Ako spravit lesklu cokoladovu polevu? Idem polievat plnene medovnicky a neviem ako na to. Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
ja mám =ganache= veľmi rada,ale na drobné pečivo by som ju nedávala-ona totiž úplne nestvrdne..neuschne..medovníčky nemôžeš dať na seba..bo sa budú lepiť..mýlim sa..??ja by som ju použila na rezy..prípadne torty,zákusky...
trencanka
tak teraz neviem. Chcem aby stvrdla, lebo medovnicky budem davat do krabice.
irenaw
ganache je výborná, ale na medovníčky, ktoré budú ležať poukladané na sebe by som ju ani ja nedala. pekný lesk závisí aj od správneho temperovania kvalitnej čokolády. držím palce :-)
tatranocka
@trencanka čokoláda na varenie (dobrá lidl) a do toho cera.Čokoládu roztopiť nad vriacou vodou a pridať nadrobno nakrájanú ceru.Ak by si chcela veľmi lesklé-ofénuj ich.Bavkaj sa.
viera1
@trencanka ,prepáč,ani som poriadne nedočítala.Keď čítam poleva,vybaví sa mi automaticky @honestka a tak som to tu dala.Takže na tvrdú polevu len čokoláda + 100% tuk podľa potreby.
radost
k tomu čo napísala @tatrano čka možno pridať pár kvapiek oleja-nie je taká tvrdá-lepšie sa krája-neláme aj sa leskne...
alexdidi
...áno - čokoláda + olej, ako píše @radost. Od oleja nie je tak tvrdá a práve olej jej dá lesk...
irenaw
áno, zabudla som vyššie napísať, čistá čokoláda sa každému páčiť nemusí, zostane tvrdá. mne to na drobné pečivo vyhovuje, viem, že zostane pekné, ako keď som ho odložila a mám rada to prasknutie, keď sa zahryznem ;-)
honestka
Dakujem@viera1 a vsetci ostatni za skore ragovanie na tuto otazku.
Tento koment som dala priamo pod polevu "Ganache" ale hodi sa aj sem tak prikladam:
== @tothka : ano, tato poleva je vynikajuca ale ma vlastnosti, ze ostane vzdy s MAKKYM povrchom.
Ako pise @radost /dakujem/, nebola by preto vhodna na drobne kolaciky, ktore potrebuju polevy s tvrdym povrchom, cize klasicke varene cokoladove polevy z kakao prasku alebo kombinacia cokolady a masla alebo stuz. tuku.
Aj keby si pridala do Ganache viacej masla /co by sa zdalo ze by mohla stvrdnut/ tym, ze obsahuje vela slahacky, "skrupinkovy" povrch sa z nej nedosiahne co je dokazom aj napr. to, ze ked sa z nej robia "truffles" hoci tieto su v tuhom skupenstve a drzia tvar sa pri dotyku alebo v pusinke kompletne rozpustaju. /Ja robievam tieto aj s pridanim "Philadelphia cream", ktory je sam o sebe tuhy ale musim povedat, ze tak isto ich povrch ostane na dotyk makky a tym padom, NIE je tato poleva ozaj vhodna na drobne kolaciky ani medovniky.
Dakujem za ? a zelam uspech s peknym vysledkom tvojich vianocnych dobrot.
evkalibka
v nedeľu v relácii Tajomstvo mojej kuchyne spomenuli, že dobrá poleva je z troch dielov dobrej čokolády a jedného dielu Cery
havino
na @honestkinu ganache nedopustím, ale tiež ju dávam len na koláče, ked chcem krájať úhľadne bez lámania sa čokolády, na drobné, uskladňujúce sa na seba pečivo, koláčiky, je vhodná ako @evkalibka píše, tri diely čokolády, jeden diel cery, ja aj kvapku oleja pridávam na lesk. Toto sú perníčky, piekla včera moja sestra týmto podielom čokolády a tuku a ešte dôležité je aj správne roztopenie čokolády, nie úplne do riedka. Fotila mobilom, ale aj tak je vidieť, hustá, lesklá čokoláda.



trencanka
Dakujem za rady. Medovnicky su naplnene, zajtra ich teda oblejem cokoladou. Skusim tri diely cokolady a diel stuzeneho tuku a pridam trosku oleja.
grada
Poleva na zákusky,ktora sa neláme pri krajani.Konečne mam recept na fantasticku čokoladovu polevu.Zaručenie sa vám nebude lámať,ked budete krajat zákusky nebo torty.RECEP: 3 PL mlieka,1 PL kakaa,50 g čokolady na varenie,2 PL cukru,1 PL masla nebo hery.Všetko rozpustime vo vodnej lazni,nad parou-tot vše.Zabudla som na dobru radu
grada
kakao je lepšie preosiat cez sitko
trencanka
Poleva sa mi vydarila vdaka vasim radam. Takze 3 diely kvalitnej horkej cokolady, jeden diel Cery a par kvapiek oleja. Rozpustit nie nad uplne vriacou vodou aby cokolada nedosiahla vysoku teplotu, pekne vymiesat a pernicky oblievat.
Dakujem velmi pekne vsetkym varechacom.
1x kavka
kristinkus
@Grada (14.12.2013 07:26)

Dobry chcela by som sa spytat kolko by trebalo na velky plech dakujem ci 3nasobna davka by stacila