Varenie

Cokoladova poleva

avanaka - fotkaavanaka, 24. februára 2010

Mile kucharocky...chcem vas poprosit o radu z vlastnej skusenosti...aku mate odskusanu cokoladovu polevu na tortu???
Pocula som o nelamavej poleve, ktora sa pripravi zo slahacky a cokolady. mate s tym niektora skusenost????

@zareaguj


Diskusia k téme

11 komentáre k článku
Ja ju používam, pomer je 1:1. Treba ju natierať vychladenú a potom tortu šupnúť rýchlo do chladničky. Poleva sa neláme, aj natieranie je jednoduchšie ako pri iných polevách. Určite odporúčam.
Ja robim na kolače aj na torty tuto:225 g horkej čokolady,165 ml šlahačkovej smotany (33%)
čokoladu zohrejeme so šlahačkou a vymiešame do hladka.Polejeme kolač a nechame vychladnut.
No ja už zopár - veľa rokov robím stále tú istú a som veľmi spokojná. Čokoláda a tuk / hera/ 1:1 , dám do mikrovlnky na 400 stupňov asi na dve, tri minúty, pokiaľ sa neroztopi tuk. Potom miešam až sa spojí čokoláda s tukom.Je lesklá a nelámavá. Odporúčam.
Myslím, že tá egreskina verzia bude ešte lepšia, cez víkend vyskúšam, máme oslavu.
ano dakukum, skusim, potom dam recept a fotky..mam narodky, robim tortu a skusam kopec rychlych receptov z varechy. chcem robit tie brokolcove platky od cistinky. som zvedava ci sa mi to podari. potom dam vediet.
Ahoj já mám problém z bielou čokoládu , mám ju rierku čím ju mám zahustit? zdenin
Ja robím čokoládu s maslom a kvapku oleja.Ale skutočne málo ináč by poleva ostala mäkká.
Viete prečo vymysleli bielu čokoládu? No predsa...aby aj černosi boli zababraný :)