Patrím k ľuďom, ktorí si bez zmrzliny "nevedia predstaviť leto". Na narodeniny som dostala zmrzlinovač a odvtedy pracuje každý víkend. Zmrzliny a sorbety z neho sú výborné- ako všetky domáce či už zo zmrzlinovača alebo nie a každý si vytvorí zmrzlinu podľa vlastnej chuti z čerstvých surovín...
Najchutnejšiu zmrzlinu som však mala možnosť ochutnať na Korzike a bola ňou najčokoládovejšia čokoládová s kúskami čokolády, akú som kedy jedla! Pokúsila som sa urobiť doma podobnú a celkom mi to vyšlo (;)), podobala sa jej chuťou aj farbou. To, čo som si však kúpila v Petržalke u "zmrzlinára" pod názvom čokoládová sa stretlo asi len s nejakou napodobeninou Granka. Celou cestou ako som ju niesla na byt (kvôli fotke) som premýšľala, čo v nej vlastne cítim... ale čokoláda ani kakao to nebolo.. Tiež som si spomenula, ako som si kedysi kúpila "pistáciovú" a priateľ po ochutnaní nevediac o "príchuti" sa spýtal len na základe zelenej farby: "Jabĺčková?"..........
Neviete, ako je to so zmrzlinami? Všetky potraviny, ktoré bežne kupujeme, majú rozpis surovín, no mňa by zaujímalo, čo do tých zmrzlín predávaných na ulici vôbec dávajú. Videli ste už niekde takýto rozpis? Mali by sme byť informovaní, len či by sme si potom vôbec takú "lahôdku" kupovali... :/
Pridávam fotku pre porovnanie, ako môže vyzerať čokoládová zmrzlina a ako by nemusela vyzerať :) (kúpená vs. mnou a zmrzlinovačom vyrobená)
Ale v potravinách v jednote predávajú od PRIMA Mroža - nanuk - jahodová dreň v čokoláde, a ešte jahody v čokoláde tiež vo forme nanuku, bez chémie. Je to super:)
neznášam tie umeliny nanuky kadejaké....
varecha.pravda.sk/recepty/ruska-zmrzlina-fotorecept/7438-...
a bola výborná.Tak sa tiež neviem rozhodnúť,či ho potrebujeme.Aký zmrzlinovač máš ty?
my sme v Detve mali dakedy tiez pravu juhoslovansku zmrzlinu, kazdy, kto tiahol na vychod sa zastavil a rady boli ako na mandarinky v zime pred existenciou supermarketov, mnam, vyborna bola a stary pan (Juhoslovanec) kazde rano slapal s karickou na druhy koniec mesta po svoje cerstvo podojene plnotucne mlieko a nebola prilis sladka
inac je to cudne, ale raz som do tej prenosnej zmrzlinovej termosky nabrala 20 roznych zmrzlin a potom som to vsetko zmiesala dokopy a bolo to nadherne, najlepsia chut a podobne ako v Harrym Potterovi "fazulky kazdej chuti" i tu pri kazdom zalize to bola ina chut a konecne som zacala mat rada citronovu a cokoladovu;-)