Zdravá výživa

Čo robí s jedlom mikrovlnka

julica - fotkajulica, 24. novembra 2014

Diskusia k téme

2010
No skoda dievcata uz o vas nebude nic pocut, takze ste sa odpojili zo smartfonov, wifi, bluetooth, laptopov tie vyzaruju cely den viac energie ako mikrovlnka - 5 minut, takze jedine naspat k Tam-Tamom alebo holubom?
svedka
@aleana tak gratulujem k znovuzrodeniu,ale ocividne ti zivot zachranilo nieco ine,vid komentar od @2010 napr :) Ja uz si svoj zivot inak ako v skafandri sta kozmonaut v mojom bublinovom byte,s kyslikovym pristrojom a umelou stravou ani neviem predstavit,ved vsade na mna ciha ista smrt :)
julica
Myslím, že argumentovať štýlom - veď všetko škodí, je dosť scestné. ako chcete. raz som v mikrovlnke piekla koláč (mávala som to vo zvyku, keď som nemala rúru) a zvláštne zhorel zvnútra, smrdelo to umelo. Nuž, žijem bez mikrovlnky a nechýba mi. bez wifi by sa mi žilo ťažšie, aj keď viem, že škodí.
svedka
Ja ju tiez nepouzivam,vyhodila som ju,zabera to len miesto a aj tak bol vzdy tanier viac horuci ako vara :D Ale teda na pecenie kolaca by som si netrufala.
evanaaa
Ja ju používam ale len na ohrievania jedál a myslím, že je ešte veľa, veľa vecí okolo mňa, ktoré ma otravujú, ale čo už, mobil nemám, ani smartfón alebo niečo podobné, mám tento môj notebook, dúfam, že ma časom nezabije :-), TV pozerám len málo, rádio vôbec a aj hodinky možno vyžarujú niečo o čom ani neviem......to je daň modernej doby. A to nehovorím o škodlivých potravinách, ovzduší a.....no, už mi aj pamäť zlyháva, ale iste by sa ešte niečo našlo. To ale neznamená, že si z toho robím posmech......
methi
Predavaju sa mikrovlnky v kombinacii s konvekcnou rurou. Funguje to ako klasicka elektricka piecka, ma spiraly. Mam just, peciem v nej normalne ako v rure, kolace, chlieb a vsetko super. Funkciu vlnenia nepouzivam, asi zo zvyku zohrievania na sporaku.
ubka
Mikrovlny dokážu elektróny v atómoch rozkmitať, ale nedokážu ich vytrhnúť a spôsobiť tak chemickú zmenu v látkach,pôsobenie mikrovĺn je neškodné. Škodlivé je , ak jedlo zohrievame ,alebo upravujeme v plastoch.
Určite mikrovlnka patrí k pomocníkom v uponáhlanej dobe a je menej škodlivá ako stres a ovzdušie, ktorého sa zbaviť nemôžeme.- je to môj názor.:-)
marcel83
"Vitamíny sú všeobecne náchylné k ničeniu sa pri vyšších teplotách. Nejde teda len o ohrievanie v mikrovlnkách. Všetky spôsoby ohrevu fungujú na princípe zvyšovania vibračnej či rotačnej energie atómov a molekúl. Je preto jedno aký spôsob zohriatia jedla zvolíte, vitamíny môžete zničiť tak či tak. Práve to je dôvodom dôležitého prijímu čo najväčšieho množstva zeleniny a ovocia v surovom stave. "

Microwave vám žiadnu zmenu/rozpad atómov nespraví ;) Je to blud.

Tak ako boli vajcia najskôr nezdravé, potom zdravé, zasa nezdravé a zasa zdravé. Alebo aféra bravčová masť vs. cholesterol. :)

Skôr by som pouvažoval o prikladaní mobilných telefónov k spánkom, ako nad microwave:

 androidportal.zoznam.sk/2012/07/viete-ake-ziarenie-vysiela-vas-...
marcel83
@ 2010 v linku máš @ , preto to nejde vložiť. Systém berie @ N06 ako nick :)

To by sa tiež inak dalo ošetriť admini - že by script kontroloval prítomnosť nicku v texte... ak sa daný text /nick/ nachádza v database, automaticky by dal do CSS príkaz bold, či? ;)