Pokračovanie obľúbenej tematickej diskusie... Tešíme sa na vaše príspevky a všetkým prajeme pekný deň a aj celý nasledujúci mesiac.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 194 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Už nám vlastne začal nový rok (školský)...môže nám niekto povedať, ako sa má naša @haji ? Pevne verím, že dôvodom jej neprítomnosti sú "len" technické problémy a inak sa má v rámci možností dobre. Prosím toho, kto je s ňou v kontakte, odovzdajte jej pozdravy s prianím pekného babieho leta. Chýba nám jej moderovanie diskusií!
Huby rastú, kamaráti donesú, ja spracujem, manželka pochváli 😋
Bravčová panenka (Medium Well), smotanová omáčka, cesnaková tarhoňa 😋😋
Ja som s nou obcas v kontakte, len mi je neprijemne ju stale otravovat, ze kedy sa vrati.
Mala nejake problemy s PC a potom s netom, viac neviem.
Vďaka za info. Určite ju netreba otravovať. Stačí možno ten pozdrav a že na ňu myslíme. Trebárs keď sa ti sama nejakým spôsobom ozve (?).
Krasne fotky, vynikajici jidla!!
Nalákal me @bugout po delší době zase na něco japonského.
Zajímavý, ještě nevyzkoušený, houbičky japonské dušené v alobalu. Pochutnali jsme si!
... ďakujem
... mám ešte jednu z dnešného podvečera ale bojím sa ju pridať aby ťa to "neodrovnalo"... sú na nej totiž chrumkavé škvarky, jaternicova kaša s krúpami a deco červeného vína 😋😄
Komentar spis usmevny, zavist mohou budit pouze skvarky, ale jsem saturovana a skvarky budou v pondeli :-) Ovsem kdybys pridal fotku jako to dela "spolužrout" @kimlo , asi bych ti vyhlasila jihad! :-)
...tak takú kvalitu nemám...na to som "amatér", takže to nehrozí!!🙂
Prejt a kroupy jen kdybych padala hlady, ale skvarecky joooo, jakykoliv!! Krome tech tvrdych, co jsem jim v trz hodila na hlavu.
vo mne prebudil nostalgiu a trochu som googlil a skúšal....
Ahoj, prosím ťa toto je tá polievka ?? varecha.pravda.sk/recepty/lahana-orbas-kapustova-polievka...
Ahoj @bugout 🙂
Ano je to tá polievka. Mám ju aj na blogu cesminazuenal.blogspot.com/2020/01/lahana-corbas-kapustova-polievk...
tu je lepšie spracovaný fotopostup. Ak si ju ešte nevaril, tak určite neváhaj, je to výborná polievka. Možno sa zdá trochu komplikovaná, ale oplatí sa pohrať🙂
Ďakujem. Už veľmi dlho mám túto polievku na zozname a vždy na ňu nejako zabudnem 😂
Bylinkova omáčka (žerucha, kôpor, medovka, pažitka), varené hovädzie mäso (od kosti z nedeľného vývaru) na cesnaku, knedlík (z mrazničky)
...od štartu do cieľa 20' (aj s upratanim riadu)😋🙂... pekné odpoludnie prajem
( porcia je menšia, moja ….ja sa musím dať trochu do poriadku po "vytučňovacej" dovolenke :-)
Fašírky
Dokazala bych ti s tim vyrazne pomoct :-)
... pekné, zaujímavé fašírky...prezraď, aký syr si pridala k tej cukete?
Rc je odeslany ke schvaleni . Pak nevahej :-) Po těch oknech si ale zasloužíš přinejmenším vepřo, knedlo a pívo :-) ..... jak já bych si to dala!! Hezky pomalu pečený bůček, navinulé, čili ne moc kyselé zelí a ČESKÉ knedlíky! :-)
varecha.pravda.sk/recepty/cuketove-syrove-placicky-/86457...
Fasirecky klasika ale pridal som tam goudu a šľahačku 33%....strašne dobrota
...pozorne som si opis prípravy cuketa-syr fašírky preštudoval a rozhodol sa, že sa mi páči a určite v blízkej budúcnosti vyskúšam
...k tým oknám dodám, že som mal šťastie lebo ja som previedol len "demontaž", vybral som ich z rámu, ale naspäť ich nasadzoval zať, ktorý si prišiel pre dcérku (9) lebo tá školský rok zahájila už hneď prvý deň silnou virózou (3 dni teploty do 38,9°C) tak bola cez deň u nás...je mi ho ľúto, lebo tým, že sa predviedol, že okná dokáže hravo naspäť nasadiť netuší čo na seba pripravil!🙂...videl som vo vyraze v tvári manželky ako sa teší !!
...hej...a ešte...krkovičku s kapustou a knedlikom mám, ak nezasiahne nejaká vyššia moc, naplánované (čitaj:... nariadené 🙂) na nedeľu
Lahodný "Hokaido" krém s krutonami a opraženou slaninou a...
...a cestoviny "spaghetti" v syrovej omačke 😋😋
No ty abys mi nekoukal do kuchyne, vid? Mela jsem predevcirem! Jo, pridala jsem dve mailnky, posledni rajčátka. Kdyz se nekdo opičí, je to opičák? :-)
Mame hádat? :-)
Skús, ale predpokladám, že uhádneš 🤣
Podľa foto paprikáš.... Ja zvyknem robiť len z pŕs (vykostené bez kože) a podlievam silným vývarom z kuracích skeletov. Na chuti to nič neuberie, je to rýchlejšie a lepšie sa to je.... A áno príloha musia byť halušky alebo kolienka... Čokoľvek iné je heréza 😂😂
...tak do kuchyne som ešte nenakukol (ale viem si to vizualizovať, mala by si si tam trochu upratať!🙂)...ale pred vchodom už som bol... máte nad ním "zaujímavý" reliéf robotníka s vojakom osloboditeľom a neskôr okupantom🙂
Spomienka na detstvo..."Džatky"
(kto nevie a chce vedieť Googli 🙂)
... pôvodný plán bol knedlík, ale prekonal som "pohodlnosť" a urobil som knedlík 🙂
...
...a ku knedlíku kapusta, krkovička a kvasinkove pivo 😋
Losos ( divoký ) bol len opražený na panvici.
Rastú na kaktusoch s veľkými pichliačmi, je to nebezpečné ich čistiť a jesť. Kedysi som to skúšala a mala som ruky celé dobodané :-(
To su plody opuncie? Vies tu chut k niecomu prirovnat?
Vam chutnaji? Jednou jsme nekde varili nopales, mne to nechutna.
Mnaaaaaaaaam :-)
@afataga , myslím si, že áno, že je to po slovensky opuncia. Zrelé plody sú sladké ako melón alebo kiwi, ovocie má také trošku hrubšie zrniečka, ktoré niekomu vadia.
Textúra je tiež podobná kiwi. Vraj sú veľmi zdravé… :-)
Bravčové mäso v pikant paprikovej omáčke, zemiaky a pivo
...
...haló "Šturovo"... keď sa tam zdržiš na takej strave ešte zopár dní, tak ťa doma, na štvrté poschodie budú musieť vyniesť hasiči!!🙂
Tak omacka s kouskem masa a 1 platkem te knedle, po tom tezko priberu a dalsi rest v planu neni!! :) A nemam sebou prasatko.... ceny tady kosmicke, az nehorazne
No ja by som veru vedela kde ho dať… !!…. :-)))
haha ved tam aj skončil /-li boli výborné !
Vývar s kostí s koreňovou zeleninou a haluškami a...
...a vyprážaný plátok tekvice s tekvicovým dressingom
...pochutili sme si 😋
...klasika ... Vyprážaný syr, zemiaky, tatár omáčka, uhorkovy šalát 😋
Poznámka:
...len tak, na okraj: ...pivo je svetlé 14°, zvrchu kvasené, v štýle American IPA, od prešovského pivovaru HejRup.
...len tak, na okraj 2:... slivkový koláč je čerstvý, ráno kúpený na našom trhu 🙂
Prajem všetkým peknú sobotu. Ja idem upratovať ☹️
Maso bolo take rozpadave, ze so skoro nedalo krajat.
Kuracie mäso v syrovom cestičku a zemiaková "skorokaša"😋...šak nedeľa, nie?🙂
Hubová polievka, chlebík a...
...a "niečo" v pekáči... skúste tipovať čo?!?!
Chlieb ?
Take me napadl a to proto, ze on se po mne rad opici a ja ho zrovna pecu :-)
...zemiak, cesnak, čierna šošovica, cuketa, lečo s fazuľou, a mäsové guľky
😋
...mne sa moja "práca" vydarila, chutilo nám... verím, že aj tebe chlebík!!
ON to ma krasne, vonave a veeelmi, od pohledu jedlé!!! ONA, coby pokuston, bude mít výbornou kurku nekdy ke snidaním a ze zbytku osmazene drobky do nějaké polívky :-) Kurka vyborna, poslouzila rano jako podklad okurkové pomazánky. Den je krásný a až najde mobil, bude jeste krasnejsi :-) :-) (snad je v aute?)
...to s tým telefónom v aute poznám dôverne...dva-tri krát za týždeň ma tam pošle manželka
...ale ona to, že si ho tam zabudla, umne "zahmlieva"... poprosí ma, aby som zašiel pozrieť do schránky, či jej neprišli nejaké faktúry a pritom povie:..."a pozri do auta, či tam nemám mobil" (furt ho tam má!)
...no čo už?!.... ešte, že vás všetky Pán Boh obdaril krásou 🙂
... závidím, milujem 🙂...a teraz keď si ju tiež čoskoro uvarim budem zase "opičak"??!!🙂🙂
Polivku si uvar, rada jsem te inspirovala!
Opicak? :) Zeptej se manzelky! :)
...a zase mi naskočila spomienka
...pri slovíčku "opičak" som si spomenul na jedno slovo z recenzie na pesničku skupiny Elán "Opičak" (rok približne 1993-4?!) ...niekto použil slovičko, že je to riadna "opičovina" a mne to do dnes ostalo v pamäti!
youtu.be/HASSizsdBNE?si=5YNCrG3Xo-oG59HS...
:-) uuuuuuuuuuuuž jsem to vytesala do slovníku užívaných slov! :-)
Pražena ryža s mäsom a zeleninou a k tomu...
...a k tomu gril cuketky a cvikla... fajné bolo 😋
Jak se jí rýže pletacíma jehlicema? :-)
...vtedy som mal veľké pokušenie položiť ti takú istú otázku, stálo ma to veľa síl aby som to neurobil...lebo predstava v mojej fantázii ako tými tvojími "ihlicami" dvihaš ten kus vajec ma naplňala veselou náladou zopár dní 🙂
...ale pre poriadok...jedol som lyžicou, tie "paličky" doniesla vnučka Johanka (8) keď bola s mojou manželkou na suši lebo:..."deduško, ja milujem suši"!🙂 a na foto su len ako dekorácia
...dobre??
...
Tak poporádku.
a) ptej se me na co chces, ja na co chci odpovím. zna pán? :-)
b) na tvem fotu, které mi pripomnelo jehlice, je hulka velmi spiacata, tady uz ne a navic, bylo to smajlikovane! :-)
c)
shrnutí: nemam tu spravnou panvicku, ale i tak by mi trvalo nejaky cas, nez bych se to naucila. Presto to zkousim. A co k tomu pouzivaji, he? Ano, zmatla jsem protivnika, nepridala jsem foto nakrajené omelety, kterou jsem pak tema hulkama i jedla.
Omluva predem prijata :-)
Btw u nás se i rýže, když je nějaké jap nebo čínské jídlo, hůlkama jí! :-)
spustit to video lze!
...ja som pri príprave dnešného menu vychádzal z receptu na Thajskú praženú ryžu s mäsom
www.coolinari.sk/thajska-prazena-ryza-khao-pad-gai/...
... preto som si dovolil pridať na foto aj tie "ihlice"🙂
...ale čestne sa priznám, že ja neviem ani ako sa to správne drží, ako sa s tým manipuluje a poviem rovno...ani mi to nechýba
Naaaahodou :-) jsi uvaril hooodne dobre jidlo!! No a co, ja umim jist hulkama, ty neumis a nechybi ti to, ja trpim, kdybych měla, nebo musela, jíst lžící a to zase rád ty a mnoho dalsích. A proc ne, co clovek, to chute, moznosti, názor.
...ako hlavné jedlo som mal...10% svetlé pivo Zlatý Bažant
...(má čistú jemnú arómu chmeľu a sladu, vyznačuje sa intenzívnejšou horkosťou a nižší obsah alkoholu z neho robí veľmi dobre konzumovateľný "pokrm".)
...ako "predkrm" som mal...bravčovinky z mletého mäsa s teplou šunkou a pastou peperonico, paprikou ryžu a mastene zemiaky doplnené plátkami domácej ky. uhorky ročník 2022🙂😋😋
Dnes som robila hovädzie a omáčku so sugo pomodoro na odporúčanie varecháčov. Recept podľa @mariana33. Chutí nám. Pri googlení receptov so stonkovým zelerom som narazila na taký preklad, kde sa stonkový zeler volal suchý veľvyslanec alebo prenasledovaný zeler. Tak sme sa doma dobre pobavili.
Kelový prívarok (bez zápražky)
Aj u nás dnes kelový prívarok (so zápražkou) a s bravčovým perkeltom k tomu.
...ja som nám k tomu opiekol párok, plátok šunky a vaječný zvitok...nemal som "náladu" na prácu s mäsom (deficit spánku 🙂)...ale hlavne, že sme si pochutili, nie?
Pečený králik, Karlovarsky knedlík, listový baby špenát s cesnakom, lyžica omáčky z výpeku a hlt vína 😋
Poznámka :
... úryvok z textu piesne: Kraliček Azurit:
..."Šlo to ráz na ráz byla to chvíle
Srst sice modrá, maso však bílé
Chutné a zdarma. Pištěl tak milé
Králíček Azurit"
youtu.be/Ok8A9MVaPeI?si=TjdIH7I0BPK_-vO0...
Fakt vaříš velmi chutně, to se ti musí přiznat. I fotky máš pěkný!
Dobre píšeš!...pochvala poteší 🙂
...ja sa občas pochválim sám:
"Varím dobre...varim rád"!🙂
...tak ako to zaznelo v nezabudnuteľnej replike vo filme "Anděl na horách":
youtu.be/jTziYHT1A1o?si=244Qxx-T831cPeYm...
Cesnacka s údeným a stratenymi vajíčkami ...
Halušky s bryndzou 😋😋
Po dlhom čase som vysmažila rybičky :
Karfiolová polievka a zemiakové placky s ovsenými vločkami 😋
... celá kuchyňa je krásne "prevoňana" cesnakom...šak kto neverí nech privonia ku foto 🙂
Tak vsetko najlepsie Ti prajem a nech nestracas svoj velky apetit👍🤣
Skore uzdravenie a drz sa chlape!👍👍👍
Pozdravujem priatelia🤣🤣🤣
Vsetko najlepsie :-)
Všetko najlepšie! Nech sa to dobre varí aj dobre darí.
Pardon, preklep. Ti dobre varí/darí...
Všechno nejlepší a stále nejchutnější! :-)
hmmm, mnam! :-)
Takze to uz budes brzo fit, vid? :-) Moc ti to preju!
Za jak dlouho tohle vsechno snis? :-)
Kapustová polievka a...
...a ryža so šampiňónom a medvedím cesnakom...a uhorkovy šalát...k tomu pohár piva a je mi "blaho"! 😋🙂
Moj odhad: 20 min. :-)
Preji všem krásný den! Vaše @haji
Je mi líto, že i nadále jsem bez připojení k internetu, ale to se v 10 měsíci změní. U mě je i změna ve zdravotním stavu, jsem po operaci kyčle, teď rehabilituji. Díky Bohu a všem dobrým lidem jsem moc ráda, že jsem na své cestě došla až k této změně. @mijaita je sluníčko, a díky ní Vás všechny mohu pozdravit a moc se těším, až se vrátím v plné síle! Varecha mi chybí, stejně jako Vy všichni! S láskou Vás všechny objímám!
:-) :-) :-)
Keďže ste v kontakte pozdrav ju prosím odomňa.
Ten me oslovil, nevim, jestli to dela ta krasna misticka ? :-) Ale uz mam fazole, tesim se na nej!
Tak to som rada :-)
To biele sú fazuľky a to čierne sú olivy (Kalamata). Neviem, či to bolo dobre vidieť na tej fotke…
U nás bolo včera turecké pide, jednoduché a dobré. Hostia si pochvaľovali.
K tomu šalát z miešaných zelených listov, olivy a dobre chladené pivo alebo víno! Mňam.
A to ešte za stále pekného teplého večera na balkóne.
Príjemnú a pohodovú sobotu prajem všetkým.
Ano, vsechno perfektne rozeznatelne, dneska k obedu, nez se dovari vyvar! Hodlam ruzne mlsat bez "ordinacnich" hodin :-)
Výborný, jednoduchý, studený oběd!! Díky @kucharka za inspiraci :-)
Dusené kuracie mäso s kapustou, cesnaková tarhoňa, miešaný kompót a pivo... jedným slovom:..."dobrota"😋😋
Poznámka:
...tie dve ruže nie sú na pohreb... práve naopak, jedna je od manželky, druhá do mňa, pre našu dcéru, ktorá má dnes podvečer svadbu 🙂
... dúfam, že bude veselo..."Ruka hore, košuľa z nohavíc von"!!
@haji , som rada, ze si to napisala ty, ja som to sem pisat nechcela, to bolo na tebe, lebo je to dost osobne. Drzim palce, ved vies :-)
@mijaita ti velmi pomohla a pomaha, klobuk dolu.
@haji čo nám stvaras, rýchlo dokopy a zas bude varecha ok. Som rada za správy aj cez @mijaita Skoré uzdravenie tebe aj wifi 😃🌹👍
Tak rychle to nepujde, ale prijde zas mezi nas!!
Bravčové mäso so šampiňónmi, knedlík (kupovaný ☹️), pivo a politické "táraniny"🙂
Kde mas vysluzku? Ja se tesila!!
... šak my sme "výslužku" rozdávali
...ale keď si sa tak naňu tešila, aspoň foto (hoci tuším, ty nie si veľmi na sladké 🙂)
...