Zdieľajte s nami, čo dobré varíte, pečiete, alebo na čom ste si pochutnali. Advent, Vianoce i Silvester bude aj u vás určite plný dobrôt. Inšpirujme sa navzájom :)
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár teraz
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 197 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Posypané petržlenovou vňaťou a cesnakom. Mňam :-)
Ak to fotis telefónom stačí pod príspevkom kliknúť na 'pridaj aj obrázok' zobrazí sa ti vybrať súbor prejdes do garelie a už len klikneš na obrázok ktorý chces odoslať a stlačíš pridaj komentár..takže skús a rád uvidím tvoje dobroty
Chystam sa urobit masovo-cuketove gulky. Naplnit ich syrom, to je vyborny napad! Skusim :-) Aj ked zajtra bude u nas kolozvarska kapusta, uz caka nalozena v mise :-)
Tie gulky fakt plnis syrom? To musi byt hrozna piplacka. Ja robim tak, ze struhany syr davam do masa, tiez vzdy trocha vytecie, ale aspon je potom fajna stavicka :-).
Uz vies, co cakate?
No práveže ako ty nastrúhal som a normálne dal do mäsa a obalil v strúhanke ale dal som ho asi moc veľa preto to vytieklo ale vôbec to nevadí ako hovoríš super stava 😁
..bude to chlapec :)))
Gratulujem
Gratulujem!
Tak si prohlížím ty spousty úžasných vánočních receptů a dělá se mi sladce mdlo... Asi se musím jít zachránit čabajkou :-))
varecha.pravda.sk/recepty/uzasna-plnena-paprika-z-rury-vi...
Dakujem za inspiraciu, dufam, ze sa vydari. Bude to zajtrajsi obed :-) Pekny vecer!
A je tu nejako tak "ticho"....
Uz davnejsie som zaznamenala nieco, ze aj zdravicko, aj nejake technicke problemy. So zdravickom, zial, nemozeme pomoct. Len sa pomodlit.
A ten technicky problem este stale ma? Ma pokazeny PC (tablet).
@afataga , @afataga , halooo, si tu? Ty si s @haji v kontakte? Nemohli by sme jej, my
varechaci, nejako pomoct? Ak by to prijala, samozrejme.... Iste by sme viaceri boli ochotni trosku prispiet a pomoct jej.
Pozdravuj ju a povedz jej, ze je tu clivo bez nej. Pa-pa.
@haji je v poriadku, technika funguje, ked sem pride, sama si rozhodne, co zverejni.
Inak aj ty si tu davno nebola, kdeze je stara Varecha, pamatas?
Moji milí, všichni moji molí tu na Vareche! Jsem se konečně rozhoupala sem nahlédnout, přece jenom ten čas, co mi odešlo připojení k internetu a čas, kdy jsem podstoupila výměnu kyčle byl dlouhý a já se ještě pořád "hledám". Ale už jsem se osmělila a po chvílích budu nahlédat - co vaříte? - co pečete? a jak se všichni máte!
Moc děkuji všem za Váš zájem, vstřícnost, za Vaše dobrá srdce!! a nabízenou poomoc. Jste skvělí!
Technika je v pořádku, připojení internetu funguje, jen moje tělo se mnou laškuje. No, tělo, spíš záda se snaží na sebe upozornit. Není divu. A také jsem po veškeré lékařské a hlavně zázemní péči úplně zvlčela. Zjistila jsem, po návratu domů, že umím uvařit tak kafe, čaj a případně ohřát jídlo ze záchovek v lednici. Ostuda. Pomalu vše naskakuje, dokonce i chuť vařit, péct a to je co říct.
V neděli jsem vařila kel na kyslo, pekla vepřovou krkovici s kačeními droby. To celé podáváno s chlebíkem. Moc velká dobrota.
@kuko gratuluji, z celého srdce Ti přeji! Skvělá zpráva!
P.S. Budu psát po částech, teď si musím odskočit na návštěvu. A že už mohu skákat, to mě hodně těší. Sice opatrně, ale s radostí!
Přeji všem krásný předvánoční čas a plno příjemných setkání! Kdo je sám, ať je mu mile i samotnému! Hezký večer všem!!
S kym sa knedla zrazila? :-)
To sa niekedy na cloveka vali jedno za druhym. Ale hlavne ze uz mozes aj "skakat" ;-). No tak to castejsie uz aj sem skocis a potesis tu mnohych tvojimi milymi slovami. Tesim sa, @haji nka. Nech je to kazdym dnom lepsie ti zo srdca prajem. Xxx
Aj Miska ta pozdravuje ;-).
Ja sem tam nakuknem, ale starosti, starosti, bez konca kraja. Sme sa stahovali, roboty strasne moc, uz to nema konca kraja. Ale nejako sa uz zo vsetkeho vysomarim.
Varecha volakedy, hm, aj sme si akosi viac podebatovali, aj sme sa zasmiali, aj hadky boli :-). Ako v rodine, no nie? Teraz je to trosku take odmeranejsie, sa mi zda. Spominam si ale rada, na "starych" varechacov. Ze starych,... haha, aj sme veru uz aj trosku zostarli. Ja som prave vcera rozmyslala, ze este "nedavno" som sa tu radila, ze ci mam k svojej patdesiatke kupit novy mixer, ze ci sa mi to este oplati. No a uz budem mat coskoro 63. Tak strasne to uteka!
Tak rada Ťa tu vidím, chýbaš veľmi, ja tiež toho času nemám, práca, vnúčatá, nakuknem občas, poskromne.
Aj Teba veľmi rada vidím po dlhom čase, mám to podobne, času málo. A s tým vekom veru čo by som dala za tú päťdesiatku.
Všetci sa veľmi tešíme, že si späť, teraz vlastne v roli vianočného darčeka! :) Ďakujem a teším sa, že sa zotavuješ a budeš nás opäť sprevádzať.
No to je nádhera, až sa mi slinky zbiehajú. Zuzka, aj Teba veľmi rada vidím. Krásne vianočné sviatky celej rodinke želám!,❤️
...aj ja!...ale "diétny", varený a s cesnakom a údenou paprikou... šak stačí ovoňať🙂😋
Pripájam sa ku gratulácií, nech všetko dobre dopadne.❤️
Velké Děkuji za milé a hřejivé komenty, umíš potěšit, milá @janger ! Miske děkuji zvlášť za milý pozdrav, fotečka je k sežrání! Tiše jí závidím tú krásnú deku!, aj pohodu!
Drž se, milá @janger , stěhování je opravdu náročná disciplína. Přeji hodně sil, bude líp! Pak je potřeba poctivě odpočívat, Tělo ani nervy nemáme z oceli, ani kvádrů.
Na dálku objímám a Misce letí puska! Krásné Vánoce!
Krásné a jistě chutné jahodové gule zo zemiakového cesta, hezky s makem, máslíčkem, cukříčkem, paráda!
Moc děkuji za milý koment, pozdravení!
A přiznávám se dobrovolně, že padesátku bych nebrala. Bo moje padesátka odstartovala zdravotní obtíže. Takže beru svých 63 /máme to stejno/, kdy jsem svoje narozky oslavila s novou kyčlí!
Přeji krásné, pohodové Vánoce, milá @danda3 !
Děkuji za přivítání, jsi milý! Krásné Vánoce!
Děkuji za milý, srdečný komentík! Přeji krásné Vánoce, plné lásky a radosti!
Jen se musím trochu brzdit, bo se mnou moc nespolupracují záda. Ale to se časem také uskládá - změna postoje, chůze - kde by se to asi projevilo?! Tak si hlídám chůzi, předklony a sezení. A u kompu je to vždy jako "začarované", hodina se jeví jako minuta. Teorie relativity v praxi.
Děkuji za pozdravení a milé přání. Spešl bůček, ten se "směje"!
Krásné Vánoce, plné nevídaných i výdaných radostí!
Ahaha, tak dietný, varený, hmmmmmm ajajaj To je výzva!
Velké díky za všechno, milé dámy!! S vámi se mi kráčí stokrát líp!!
Aj pocasie je take pochmurne, to tiez neprispieva k dobrej nalade. Vichrica za vichricou, teraz je tu vichrica Pia. Uprsanych dni je viac, ako peknych. Nuz, co uz narobime.
Miska si tiez musi zvykat na novy domov, ale dobre to prekonava. Je ako psik, stale sa drzi pri mne, pozera mi do oci, no ozajstna priatelka je to :-).
Posielam objatie, pa-pa :-). A prijemne Vianoce.
Moja mila, tak aj ty si presla vymenou klbu? Nic prijemne, ale potesim ta. Ja rok a pol po vymene fungujem skoro rovnako ako predtym. Chodim bez palice, varim, peciem, upratujem, akurat neumyvam okna, na ktore potrebujem pouzit schodiky. Drzim palce.
Sme predsa mladi seniori, (alebo stari juniori)? Neviem, co vyznie vyhodnejsie ;-)))
Hlavne, ze sme. A ze sme sa znovu stretli.
Moc děkuji za milý koment a sdílení, jsi sluníčko! Já mám za sebou tři měsíce a cítím se moc dobře. Doma už chodím bez holí, ale venku mi zimní terén prostě nevyhovuje. Naštěstí je zatím letošní zima celkem přívětivá, ale mně vadí i hloupé spadnuté listí, to jede i za sucha.
Jsem opravdu moc spokojená, je to nesrovnatelně lepší. Lepší se to každý den.
Krásné Vánoce přeji!
Juj ten az spieva, to naj zakusok, mali sme nedavno aj my. Rada ta tu vidim po 100 rokoch :-)
Takové vánoční rojení... Milé celé!
Neskutečné věci se dějí, sleduji to dobře hodinu. Je to celé smutné, ohromující a neskutečné. Už tomuto světu nerozumím. Asi to není důležité. Sílu a lásku všem, kteří dnes prožívají těžké chvíle!
Místo je v historickem v centru, velmi exponovane a i ja jsem tam chodila do skoly. Presne tudy jsme pred lety sli v obrovském pohrebnim pruvodu Jana Palacha. Musím to nějak vstřebat.
Ahoj @mariamka , rada Ťa vidím. ❤️
Milá @haji , máš pravdu, keď som mala 50-ku, ešte ani jedno vnúča, za
rok sa 5 zmení na 6, a teraz máme 5 vnúčat, posledný chlapec sa narodil tento rok v auguste, nevymenila by som ich za nič. Brňáci v lete chodia na prázdniny, vymýšľame programy.
Jsi nesmírně pilná a šikovná žena, hluboce smekám! Beru všema deseti strapačky, hezky s kapustou a slaninkou, mňam!
Já dnes dorazila nedělní pečenou krkovici s kelom na sladkokyslo. Na zítra už je jenom kel. Nevadí, je výborný! Koupila jsem si hlávku na výletě v Rakousku. Cena stejná jako u nás, kel skvělé čerstvosti, velikosti i chuti. Tentokrát jsem ho spotřebovala celý, jen z několika horních listů jsem vyřezala silné středy. Taktak vlezl do kastrolu. Bylo všeho dost, podělila jsem se sousedy ze 2. patra.
varecha.pravda.sk/recepty/vianocny-orechovy-kolac-fotorec...
Nemohla som ani za svet najst gulatu formu, ktoru nanho pouzivam, skoro ma natiahlo, tak som hladala;-).
Tentokrat som do kolacika nepouzila len vlasske orechy, ale zmes roznych orechov som nasekala. Som zvedava, aky bude.
Pozdravujem a prajem vám všetkým vľúdne a láskavé dni...aj pri chutnom jedle. :)
Jezdíme do Mistelbachu, je to kousíček za Břeclaví, nákupní zóna příjemná, lidé milí, pohodoví, vše v klidu a s úsměvy. Vánočně nazdobeno, a pokud jde o regionální potraviny, jejich Billa je jich plná. Ujíždím na kelu, měla jsem ho už podruhé. Nebyl regionální, zato chutný. Skvělé jogurty, mléko, tvaroh, plno dobrot na pečení - vozím kamarádce prášky na pečení, bo gramáž prdopeč se u nás smrskává. A dalo by se pokračovat. Moc jsem se na výlet do M těšila, byla to odměna po delší době. Ještě se těším na aquapark, mám ho slíbený, nejspíš pojedeme do Olomouce mezi svátky. Jsem šťastná, že funguju líp a dopřávat si malé radosti/odměny mě baví.
Koláč výstavní, je fajn že jsi vložila odkaz na recept. Mno, s hledáním, nejen kulaté formy, je to někdy o nervy. Já hledám něco pořád. Když nic, tak telefon, klíče, peněženku. To jsou věrné hledací stálice.
Povedené fašírky, zemiačky na máslíčku, chutné celé! Díky a zdravím, s přáním všeho dobrého a krásné Vánoce tobě i dáme tvého srdce!
@cesminaz zdravím a děkuji za milé přáníčko, krásné Vánoce!
Dnes budu péct kuřátko, k němu dušenou rýži, bude s kyselým okurkem - na přání. Mno a polévku vyčaruju ze zbytku kelu. Dobrá hospodyňka pro pírko přes plot skočí! Jdu na to.
Dobrou chuť všem nejen k dnešnímu obědu!
Krasavice mezinárodní, sníh slovenský, autentické a skvělé foto!
Krásné Vánoce, milá @atataga , tobě i celé rodině! Pevné zdraví v nadcházejícím roce 2024 a také trochu štěstí, ať se na vás nalepí!!
P.S: U nás je také zázračně bílo, sněžilo od napoledne do večera. Hlásí oblevu, takže bílé Vánoce nebudou. Škoda, děti by to braly!
Kel som uz davno nerobila, dobry napad!
A nech sa ti aj to plavanie podari, drzim palce. Viem, ze si rada zaplavas :-).
Ja myslím, že na chuti to určite nebude poznať. Že maskáče, si ma rozosmiala.
Mne sa náhodou páči je pekný a určite aj výborný .pozerám rozprávky a taký chutný koláč by som si veru dal :)))
A ake rozpravky su v TV? Take tie krasne starodavne? To su tie prave Vianoce.
Ponukla by som ta rada. Alebo vymenila za kusok tvojich dobrot (bryndzove halusky, co robievas, vybornu tlacenku a pod), haha
Ten stedrak je nadherny
Ďakujem, nikdy sme štedrák nepiekli, pred tromi rokmi ma zaujal recept od Muža v zástere, na kváskový, musela som vyskúšať, veľmi nám chutí, hlavne mužovi, takže odvtedy každé Vianoce
Pokud jde o ztracené věci, mám vyzkoušeného Svatého Antoníčka. Je patronem milenců a pomáhá najít ztracené věci. Tady je odkaz, snad půjde otevřít - patří také k našemu kraji:
medium.seznam.cz/clanek/antonin-vik-sv-antonin-pomocnik-...
Povedený maskáčový fórek! Ne nadarmo se říká: Šťastné a veselé! Moderně by se dalo říct, že je v závinu přiznaná náplň. Miluju prasklé záviny, o chuti nepochybuji. Fajn kombinace slivkového lekváru s čokoládou, díky za inspiraci!
Krásná práce, štědrák máš výstavní a pokud jde o splnění úkolů, stojíš na "bedně"! Tleskám a vysekávám poklonu!
Moj prvy kysnuty zavin v zivote putoval rovno do kosa... :-) boli to prve Vianoce po svadbe... odvtedy je to uz len lepsie. Aj ked vcera som trochu s kysnutym cestom "bojovala", ale vysledok je dobry. Krasne Vianoce!!!
Ten stedrak je absolutne nadherny!!!
Dakujem za pochvalu aj za prianie, aj aj ti prajem krasne Vianoce a v novom roku si dame sutaz v behu :-)
Aj tebe krasne Vianoce plne pohody a lasky, aj vsetkym varechacom.
Veľmi pekne ďakujem! Potešila si ma. :)
Som v tejto chvíli skôr prejedená, ale kúsok z porcie na tvojom tanieri by som veru do seba vtlačila. Skôr s chrenom, ale to je už detail.
Hmm, to musí být velká dobrota, uzené já ráda. Ty jsi fajnšmekr!
Včera jsem měla fajn den, konečně došlo na slíbený aquapark v Olomouci. Vše jsme dali bez ztráty kytičky, včetně oběda, nákupu a doma jsem dělala večeři na přání: dušené žampiony s vejci. K tomu cibulová bageta, rohlík. Chyběla mi pažitka, bohužel, květináč s ní mi po první sklizni odešel. S nostalgií vzpomínám na pažitku z Rakouska, po patnácté sklizni už jsem přestala počítat. Odešla ve velkých vedrech, ale se ctí.
Přeji všem fajn sobotní večer!
ale je - neudene :-)
Vies, ze som na teba myslela, ze ci si neisla do aquaparku? No tak si si uzila, @haji nka, no super :-))!
Kapustnicu vianocnu sme jedli par dni. Fakt sme si pochutili. Robim len raz za rok, tak nam je vzacna. Ze sa po cesky vola kyselica, nevedela som. Same dobroty si do nej dala :-).
Dajte si pozor s ohnostrojmi a s tymi vselijakymi potvorstvami :-)...
Ja musim nasej Miske pripravit skrisu, kde sa moze utiahnut, zvierata, chudence, maju strach.
Ani nehovor my sme našej kúpili nejaké lieky na ukludnenie.... Uvidíme či to aspoň trochu pomôže
Nasa fenka to ma tazko na haku, ta, co sme mali pred tym, sa tiez nebala, ale stekala, kazdy tvor je iny
Aj môj Amigo sa veľmi bojí (on sa bojí aj búrky), ešte viac zábleskov ako hluku.
Nech máme teda my aj zvieratká pekný a bezpečný koniec tohto roku a rodostne vhupnime do toho nového. Všetko najlepšie v kuchyni, pri sporáku a všade inde. Mier, zdravie a dobro nám všetkým.
Miska zatial spi (a to uz strielaju stale), len usi ma v pohybe, sem tam na mna mrkne, to ju utesim....ale po polnoci, to sa bude snazit niekde schovat.
A burky sa veru aj ja bojim...
Overene veci su stale v kurze... u nas sa to prenasa z generacie na generaciu... :-)
Už mám vše hotovo, a sleduji Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků - to musí být každý Nový rok, nenechám si ho ujít! Právě to začalo...
Dobrou chuť k novoročnímu obědu přeji všem a v novém roce 2024 hlavně pevné zdravíčko!
Alavis... Ale nepomohlo to nijako.... Už je ale dobre.
@bugout @janger zvířátka jsou chudáci, nejenom domácí miláčci, ale také musí být neskutečně zvířátkům v terénu. Tento druh zábavy - petardy, ohňostroje, dělobuchy nemusím ani já. A také nevylezu, kdyby mě platil. Ona je to zábava hlavně mužského pokolení, asi spojení s válečnými geny či co?! Sousedka dávala kočce nějaký gelík, kamarádky mají pejsky - jedno utrpění, musím se zeptat, co mají ověřené. Hlavně nějaký úkryt a podpora pána/paničky. Už to mají za sebou. Ještě se pár také zvířat /doplň si sám/ najde a prdne pár dělobuchů i na Nový rok, ale to už je fous. Lidé mají pořád moc peněz. Ono to není za pětikorunu...
Vše nejlepší do nového roku 2024, hlavně pevné zdraví přeji! Milá Kuku, vidím, že jsi odletěla do teplých krajů - tiše závidím. Užij si to i za mě, prosím.
Bezva inspirace, tatarák jsem neměla sto let. Nedávno jsem objevila restauraci, kde ho mají v nabídce, to jsem valila oči. Jednu dobu to bylo i zakázané. Dala bych si hned pěknou porcičku. Vše nejlepší do nového roku 2024, ať ti to dobře vaří a peče!
Dakujem velmi pekne za prianie. Podobne zelam len to najlepsie, spokojnost a radost a tiez mnoho novych inspirativnych napadov v
kuchyni :-)
Alavis je na klby, pokial viem
Také jsem si to myslela, ale ujo google mě vyvedl z omylu: www.zvireci-potreby.cz/alavis-calming-pro-potlaceni-stresu-30t...
Hezký novoroční večer!
Čo poznam je na kĺby, na pečeň a potom tento čo dala haji link. Ten na stres veru asi moc nepomohol aj keď neviem, možno to znášala lepšie ako bez neho... Som síce blbý ale liek na klby by som na ukludnenie nepoužil 😂😂 ale vlastne ak by bol pes nervózny zo zlých kĺbov tak ano.
a @haji , dakujem za rozsirenie obzorov :-), clovek sa furt uci, ved mi to aj bolo divne, ale ste ma dali do obrazu
Ja som zatial este nikdy nedavala liek na ukludnenie.
Tento rok sa mi zdalo, ze to vsetko lepsie prekonavala.
Inak stalo to tu tento rok aj dva ludske zivoty! Kopu ranenych, kopu operacii, straty zraku.
Ludia vystrielali tento rok do vzduchu 105 milionov. A to len sukromne osoby.