Varenie

Čo budete večerať na Silvestra?

foorick - bez fotkyfoorick, 26. decembra 2022

Ahojte, čo zvyknete večerať na Silvestra? Šalátu sme už od Vianoc prejedení až až.

@zareaguj


Diskusia k téme

siuuu
My mávame na Silvestra repete štedrej večere - kapustnica (tentoraz s mäsom a klobásou), vyprážaný kapor a šalát (prípadne iná príloha).
mijaita
Bez šneků není Silvestr, zelňačka s dobrou klobásou, nejake hubky, uzene koleno s krenem. Nevim,na co se tesit driv!!?
haji
@mijaita (26.12.2022 13:00)
Hmmmmm, to je neotřelá dobrota. Kde bereš ty budky/domečky?
mijaita
@haji (26.12.2022 13
Mam jeste z domova a nejaky mi dal znamy. Doma jsme k nim meli takove cibulakove, male dvouvidlicky. Kde asi skoncily? Ale mam jine a muzem dloubat :)
1x haji
atina1947
Drzim se tradice moji mamky, varim na vsechny svatky to co varila ona a muj muz si to pochvaluje od pocatku i kdyz je z jine oblasti, nechce aby to bylo jinak a to znamena, ze bude zelnacka s uzenym, klobasou, ryzi a susenymi houbami, misa s uzenym, klobasou, vajicky, cervena repa s krenem a bily kolac a jime to i na Novy rok, tradici vareni o ruznych svatcich prevzali i vsechny nase deti.
tomeska
No ja po " neuveritelne šialene vydarenom vianočnom varení" asi navarím velký hrniec šošovicovej polievky na obed, a čo k tomu , sa ešte ukáže. Večer bývajú nejaké jednohubky a chlebíčky. A možno kapustnicu. Je treba skúsit' kapustu zo suda. Nič napevno neplánujem, lebo --- všetko je potom naopak--- . Prajem všetko najlepšie po celý nový rok 2023 všetkým Varecháčom i ostatným ... M.
kuko95
Ja si spravím chlebíčky s parížskym šalátom aj diabolskym už sa neviem dočkať ,😁 samozrejme pod tým bude maslo čiže to bude nebeská dobrota
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
My budeme mať na obed biryani a na večeru obložené chlebíčky, sendvič pečiem podľa receptu z web stránky bonvivany (čistinka) -  bonvivani.sk/recepty/domaci-sendvic....
Okrem toho oriešky. A pred večerou urobím varenú slivovicu - med, voda, slivovica.
kvakac
No tak toto je bomba. Nevedel som že tu je takéto niečo. Neviem kde na Slovensku zoženiem ulity, to by bolo niečo urobiť. Zavŕtala si mi chrobáka do hlavy.