Varenie

Čím nahradiť stužený tuk?

axenka - fotkaaxenka, 9. septembra 2012

Dobrý deň.

Žijem v Austrálii a veľmi rada varím a pečiem chuťovky z rodného
Slovenska.
Momentálne mám chuť na srnčí chrbát a vo všetkých receptoch je
stužený tuk. Viem, že je možné použiť v niektorých prípadoch aj
maslo, ale to sa, podľa mojích vedomostí, nahradí skôr v krémovom
základe. Čo však, ak by som chcela maslo použiť namiesto CERY, do
čokolády? Napríklad do šuhajdy.

Ďakujem Vám..

@zareaguj


Diskusia k téme

abdul
Prepáčte za OT.
Tak toto je podarené. Dve, skoro susedy, otočené " dolu hlavou " si debatujú cez pol zemeguľe . :-))). Už máte asik hodne poobede.
lusinkab
@abdul no uz by bol aj cas na obed kedze tu je pol druhej poobede a mame na plane grilovat,ale ako to vidim tak to bude skor vecera :-) to sa stane ked posles dvoch chlapov spolu na nakup :-)
marikafil
Naspäť k otázke - je tu mnoho receptov, kde do čokolády na polevu dávajú iba šľahačku - nájdeš pod názvom "ganache" alebo po našom ganaš, skús gugliť
axenka
No super... tak to sme sa stretli.. A vdaka za recept. :-) Lard som vyskusala aj ja, ale pripadal mi strasne prasaci.. :-) Smrdel mastou.. Asi som natrafila na cerstvo vypalenu bravcovu mast.. Skusim este to ganache. Vdaka za rady..
BTW, som v Sydney.. :-)
afataga
ja zijem na Slovensku, ale stuzeny tuk nepouzivam, namiesto neho davam maslo, niekto pouziva kokosovy olej
lusinkab
@axenka no to teda hej :-) aka je ta nasa varecha mala ;-) no ja som na druhej strane Australie,zijem blizko Perth :-( no a ten lard ja davam skor do cesta hlavne na sisky. A ako hovori @afataga klasicke maslo je lepsie ako stuzene tuky :-) zdravim do sydney :-)
babav
Maslo mozes pouzit vsade kde je v recepte stuzeny tuk(margarin).Nic nepokazi, je zdravsie aj chutnejsie ;-)
nadia56
maslo, to je najlepsie - ako sa pise v komentaroch, nepouzivam nic ine do pecenia:-)
tricia
Ale nas je v tej Australii :))

Ja do pecenia tiez len maslo.
palokuchki
No to som naozaj rada, ze nas je v Australii uz viacej co navstevuju Varechu. Mozno by sme mohli v Sydney zalozit aj klub Varechy??? Ja do vsetkeho pouzivam maslo. Nekupujem ani margariny ani Copha. Na tie suhajdy ale asi by bola lepsia Copha ako maslo.
axenka
tricia, takze ta copha je teda cera? aj som na nu pozerala v obchode, len som si nebola ista, ci by sa na povrchu cokolady nevytvorila mast... :-)
palokuchki, haha a ja som si myslela, ze sem iba sama aussie-slovenka chodievam.. :-)

lusinkab
No asi je nas tu na vareche viac ako si myslime :-) s tym klubom varechy v Sydney by bol dobry napad :-) len skoda,ze som tak daleko :-(
kuchticka
Vy nase "Ausi" , mame vas radi mezi sebou na nasej Vareche, ale v Sydney si mozete spravit stretko-varechu, zije tam i @majkahumajka. Pozdrav leti k protinozcom od Ticheho oceanu - Seasttle.
lusinkab
no ja som velmi rada,ze som tu :-) daleko od domova ale ked pridem sem tak sa citim ako medzi svojimi :-) ......aj Ja posielam pozdrav od Indickeho oceanu :-) dufam,ze dosiiel :-)
maminka1
ja na pripravu cokolad. polevy pouzivam, horku tabl. cokoladu kusok cery a oleja...mam to v hlbokom tanieri a nad parou to miesam...minule som dala maslo lebo som nemala ceru a nechcelo mi to stuhnut a vyzeralo to ako poleva...s pridanim cery je coko. pekne tvrda a od oleja sa pekne leskne ;-)
cupcake
Prave som odpovedala na tvoj dotaz, maminka1. Vidim ze sme roztruseny vsade, Ja zijem v USA Milwaukee, pri Michigenskom jazere. Do vsetkeho pecenia pouzivam len maslo,neslane a peciem vela a casto. Vsetko je vyborne. Ganache je vsak dobre do kremov. Ma polevy pouzivam len cistu cokoladu s co mozno najvacsim obsahom kakaa a pridavam maslo. Teda postup asi takyto. Rozpustim maslo pomaly, aby nezcalo tmavnut, pridam kosekanu cokoladu a stale miesam. Je vyborna a rychla a pekne tuhne, krasna leskla. Prajem prijemny den vsetkym, vsade po svete.
cupcake
Vidim, ze som porobila plno preklepov, ale sa ponahlam, lebo peciem makovy kvet .Prepacte.
alicaz
ja byvam v kanade a tiez som mala problemy so stuzenym tukom... u nas je dostat Shortening (znacka Crisco) - mozno to dostat aj v AU... niekedy pouzivam to, alebo potom ako ostane damy pisali - maslo
evaann
Sydney-Perth a ja som medzi vami :) Adelaide vas zdravi....
@tricia ma pravdu,stuzeny 100% tuk je COPHA.