Zdravá výživa

Čím nahradiť pečivo?

opicka94 - fotkaopicka94, 27. novembra 2014

Krásny deň prajem :)

Bola by som veľmi rada, keby mi niekto pomohol. Potrebovala by som nejaké nápady, čo sa dá jesť namiesto pečiva. Najlepšie by bolo niečo rýchle nakoľko ho jeme len ráno, kedy nie je na prípravu veľa času. Viem, že biele pečivo sa dá nahradiť celozrnnou verziou, ale v obchodoch sú všetky druhy pečiva urobené z rovnakého cesta - podobné našej veke. Rada by som ho upiekla sama, no s kysnutým cestom zatiaľ naozaj kamarátka nie som.
Za všetky rady Vám vopred ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
Chces ho nahradit niecim bezlepkovym alebo ide o to skusit iny druh peciva/chleba? U nas to vyriesila domaca pekarnicka.
leomax
@opicka , pridávam Ti link od @havino . Keˇsa mi chce, podľa neho robievam dosť často. Je to práca na max. 10 minút, hodinu dám do el. rúry kysnúť na 50-60 minút, "vykydnem" na plech s pečiacim papietom, dám piecť a máme postarané. Múky si prispôsob podľa seba, vyskúšal som už X variant a všetko bolo OK! Nenáročné, chutné.... Ak som sa ešte @havino vi nepoďakoval, tak teraz: @havino vďaka za výborný recept!
 varecha.pravda.sk/recepty/chlebovy-posuch-s-rozmarinom-fo...
finczi
Tak pokiaľ ide len o raňajky, možno by vám doma chutili vločky na x spôsobov. Je to rýchle, zdravé, variabilné a chutné/pre mnohých/. Vločky sú tiež rôzne, tak by to hádam mohla byť fajn zmena, resp.spestrenie...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Moje raňajky: ovsené BIO vločky (firma Biomila) a biely nesladený jogurt s bifidusom, bilinkový čaj a pred tým nalačno pohár prevarenej vody s citrónom.
viera1
Závisí od toho,akú múku máš k dispozícii;ak tomu dobre rozumiem,vadí ti biela múka.V Bulharsku sú na to zvyknutí,ktovie,či by ti aj jedli tmavé pečivo.Ak sa dá tam kúpiť tmavá múka,na nete nájdeš kopu receptov na dalamánky,žemle,bagety a chlieb,ale musíš vedieť,čo máš k dispozícii.
opicka94
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem :)
Problém je, že sa tu dá kúpiť len jeden druh múky - hladká. Chcela by som trošku obmedziť zbytočné sacharidy napr. pečivo, nejaké prílohy a tak, ale po šaláte som väčšinou za hodinu strašne hladná. Platí to aj o mojich spolubývajúcich, nikto z nás nemá problémy s lepkom ani nič podobné, len by sme chceli papať trošku zdravšie... Asi by to naozaj mohla vyriešiť tá domáca pekáreň a múka z bioobchodu, tam by mohli mať aj tú ražnú, pohánkovú a tak, len s nimi zatiaľ nemám žiadnu skúsenosť.
micanela
@opicka94 neviem ako u vas ale na Slovensku je /hlavne na nete/ mnoho dostupnych surovin na domaci chlieb a z vlastnej skusenosti pisem, ze domaci chlieb a baleny z hypermarketu sa neda porovnat. Takze ak nejde o lepok, skus upiect doma, pekarnicku nepotrebujes ale je to vyhoda pre lenivcov ako som ja :-)
kittyweiss
Ahoj ja by som povedala ze zeleninou. Ak ti ide o zdravie a nutricne hodnoty alebo chudnutie tak by som definitivne sla po zelenine. ja som si robievala prazenicu s paradajkami vlastne cokolvek sa da kombinovat so zeleninou taktiez sa tym padom vyhnes maslu ktore je velmi nezdrave :D
juva
Nedávno tu bol pridaný recept na Írsky chlieb ktorý sa pečie z bieleho jogurtu a napríklad špaldovej múky a sódy bikarbóny. Bez droždia a kysnutia. Na prípravu cesta rýchle, len pečenie potom trvá hodinu. Ak teda chceš jesť niečo svoje a nie z obchodu. Ja občas chlieb nahrádzam kolieskami kalerábu alebo okrúhlou veľkou reďkovkou. Na tieto zeleninové kolieska si dám to, na čo mám chuť a čas. Bryndzu alebo tuniaka alebo syr a šunku.
opicka94
@juva našla som ten recept, určite skúsim ďakujem :) Kaleráb som tu ešte nevidela, ale jedávame napr. list ľadového šalátu s tuniakovou pomazánkou - neznie to moc lákavo ale tiež veľmi dobré :)
andysisi
ahoj, ja doma pečiem kvaskovy chlieb ražnej, špaldovej, a pridavam hrsť pohanky a ciceru, všetko si meliem doma sám na mlinčeku a zrna kupujem vo velkom baleni čo zaruči nizku cenu a vylucuje expiračnu dobu, a konzerventy v muke,,,,ak si hladna po šalate daj si naň panenske oleje, spomaly to GI, Ak teraz po zy e chceš niečo spravne urobiť pre seba nakličuj
danja
zaobstaraj si domácu pekáreň, pripravíš si rôzne cestá aké chceš, a môžeš si upiecť chlebík priamo v pekárni alebo ho nechať vykysnúť a upiecť v rúre je to na tebe...
miselka00
Chleba sa da v pohode nahradit kopec inymi vecami, tychto 10 som nasla len tak  www.vyzivovo.sk/zdrava-nahrada-chleba/...
len sa treba trosku porozhliadnut. ovsene vlocky maju vela vlakniny, ale pochybujem, ze plnohodnotne nahradia chleba. taky maces alebo cuketove placky su fajn. To vam hovori zavislak od chleba, ktory kvoli nemu po navrate z dovolenky na ovocnom rezime pribral za tyzden 3 kila!!