neviem, či Ti pomôžem, ale ja som aj včera robila posúch:1kg polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 1 Kl soli, asi 3dcl vody. Všetko som zmiesila, rozdelila na menšie bochníčky, ktoré som vyvaľkala a piekla na platni na miernom ohni.
Ja robim posuchy z kysleho mlieka ,su fantasticke: Receptik je od Janky O.(Olivia) :500 g hladkej múky, 1 vajíčko, 3 dcl kyslého mlieka (kefírové mlieko), 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička sódy bikarbóny
Do misy si pripravíme múku, ktorú zmiešame so sódou bikarbónou a soľou.Pridame vajce a kysle mlieko. vypracujeme si mäkké cesto. To cesto musí byť fakt mäkké, radšej vlhkejšie, ale v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, inak nebudú posúchy chutné. Necháme odpočinúť 1/2 hodiny.Cesto rozdelime na 5-6 kuskov a rukami poroztahujeme na nie moc tenke posuchy.Na troške oleja pečieme z obidvoch stran.Hodia sa k polievkam,ale aj s maskom a šalatom.Uz som ich robila aj s falošnou husacou pečienkou .Fakt vyborne!!!!
Z detstva sa pamätám na nezabudnuteľné chlebové posúchy: Kus cesta, roztľapkaný ovál, sa potrell pomletými škvarkami, preložil a spojili sa okraje a to sa dalo piecť ku chlebu do pekárnika. Skôr sa upiekol ako chlieb. Mama nám to ešte teplé rozdelila, chrumkavá kôročka, omastené zo vnútra... ku polievke, alebo len tak.
ja si pamatam ako nasa tetka suseda pekavala chlebove posuchy spolu s chlebom v peci .robila ich z toho isteho cesta ako chlieb.vzdy sme sa na sobotu tesili lebo teta tie posuchy robila iba pre deti .upecene ich vybrala z pece a take horuce potrela horucou vodou a potrela maslom a posolila , alebo potrela horucim mliekom a pocukrila .ale nasla som recept na posuchy -baleše , ktore sa pecu na sucho na platni .
500 g muky , 3-3,5 dl mlieka , drozdie , sol , cukor .Urobi sa cesto -normalne kysnute , iba trosku redsie . Potom sa urobia placky ktore sa upecu na platni , potru sa teple maslom , potru slivkovym lekvarom a posypu praskovym cukrom . alebo iba mastou , skvarkami alebo komu co chuti . Ja ich peciem na starom sporaku na drevo a su naozaj dobre . treba ich vsak jest este za tepla lebo rychlo stvrdnu . recept som nasla davnejsie v nejakom casopise .
te zlaté, rad-radom som si recepetíky prekopírovala a rovno na plochu, aby som ich nemusela dlho hľadať, keď ich budem robiť. Už sa mi slinky zbiehajú. Dúfam, že budú pripomínať posúchy, ktoré piekla moja starká v peci, prv ako do nej vložila chlieb. Milovali sme ich.
Ten recept na posúchy z kyslého mlieka mi pripomenul detstvo. Ani mamka nedávala vajíčko a v nedeľu na raňajky ich robila nasladko. Urobila trošku redšie cesto, prisladila ho a vyprážala v oleji. Niečo ako šišky. Potom posypala práškovým cukrom. Vôňa vanilky nás vždy vytiahla z postelí.
Do misy si pripravíme múku, ktorú zmiešame so sódou bikarbónou a soľou.Pridame vajce a kysle mlieko. vypracujeme si mäkké cesto. To cesto musí byť fakt mäkké, radšej vlhkejšie, ale v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, inak nebudú posúchy chutné. Necháme odpočinúť 1/2 hodiny.Cesto rozdelime na 5-6 kuskov a rukami poroztahujeme na nie moc tenke posuchy.Na troške oleja pečieme z obidvoch stran.Hodia sa k polievkam,ale aj s maskom a šalatom.Uz som ich robila aj s falošnou husacou pečienkou .Fakt vyborne!!!!
500 g muky , 3-3,5 dl mlieka , drozdie , sol , cukor .Urobi sa cesto -normalne kysnute , iba trosku redsie . Potom sa urobia placky ktore sa upecu na platni , potru sa teple maslom , potru slivkovym lekvarom a posypu praskovym cukrom . alebo iba mastou , skvarkami alebo komu co chuti . Ja ich peciem na starom sporaku na drevo a su naozaj dobre . treba ich vsak jest este za tepla lebo rychlo stvrdnu . recept som nasla davnejsie v nejakom casopise .