Milé varecháčky a varecháci, vie mi niekto poradiť ako upiecť dobrý, nadýchaný chlebový posúch?
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 406 najnovší komentár včera 19:39
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 406 najnovší komentár včera 19:39
- Astheart: Antioxidanty? 24 najnovší komentár včera 15:50
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 2 najnovší komentár 18. augusta 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár 1. augusta 2025
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 251 najnovší komentár včera 19:39
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 1 najnovší komentár 18. augusta 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Pikantný vajíčkový šalát VIDEO
-
Demikát, to je svetový unikát! Takto sa jedinečná slovenská bryndzová polievka varí na Liptove VIDEO
-
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou VIDEO
-
Slaná bublanina VIDEO
-
Nepečený kokosový koláč s marhuľami VIDEO
-
To naj z Varecha.sk: 11 najklikanejších receptov na slané cuketové koláče
-
Navrch koláča: 7 spôsobov, ako urobiť chrumkavú mrveničku aj bez masla
-
Bez rúry aj veľkej námahy: 14 receptov na nepečené zákusky s ovocím
-
Ako od babičky: 10 receptov na slivkové gule, tie poctivé, zo zemiakového cesta
-
Rýchlovky z kuchyne: Čo variť v tomto teple? 12 receptov na jedlá hotové do 30 minút
-
Júlová TOP 15: Urobte si plnenú papriku, slivkovú bublaninu či tradičné pirohy podľa najsledovanejších videoreceptov
-
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
Do misy si pripravíme múku, ktorú zmiešame so sódou bikarbónou a soľou.Pridame vajce a kysle mlieko. vypracujeme si mäkké cesto. To cesto musí byť fakt mäkké, radšej vlhkejšie, ale v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, inak nebudú posúchy chutné. Necháme odpočinúť 1/2 hodiny.Cesto rozdelime na 5-6 kuskov a rukami poroztahujeme na nie moc tenke posuchy.Na troške oleja pečieme z obidvoch stran.Hodia sa k polievkam,ale aj s maskom a šalatom.Uz som ich robila aj s falošnou husacou pečienkou .Fakt vyborne!!!!
500 g muky , 3-3,5 dl mlieka , drozdie , sol , cukor .Urobi sa cesto -normalne kysnute , iba trosku redsie . Potom sa urobia placky ktore sa upecu na platni , potru sa teple maslom , potru slivkovym lekvarom a posypu praskovym cukrom . alebo iba mastou , skvarkami alebo komu co chuti . Ja ich peciem na starom sporaku na drevo a su naozaj dobre . treba ich vsak jest este za tepla lebo rychlo stvrdnu . recept som nasla davnejsie v nejakom casopise .