Ahojte, chcela by som sa opytat skusenych varechacov-
varechaciek, ktori maju skusenosti s pecenim chlebika, aby mi
poradili, ako dosiahnut, aby bola korka chrumkava nielen 15 minut
po upeceni. Aj ked ma chlebik skvelu chut a tmavu korku, po
vychladnuti alebo niekedy po cca 15 - 20 minutach korka akoby
navlhne a uz nie je viac chrumkava. Skusala som chlebik potierat
viackrat slanou vodou, ale nepomohlo to. Je mozno lepsie ho piect
"teplym vzduchom" nez klasickym ohrevom zhora a zdola? Tiez som
skusala ho piect na pizza kameni, ale vysledok je ten isty :-( Nezijem
na Slovensku a pamatam si ako sme kupovali taky intenzivne
chrumkavy chlebik, ktory ostal chrumkavy na povrchu dlho - aj
den, ked sme ho nedali do mikrotenoveho sacku...
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
Chlebik pravdepodobne nie je dopeceny. Vlhkost z vnutra chlebika pri chladnuti prerazi do korky a ta zvlhne a zmakne. Skus sa pohrat z teplotou a casom pecenia (napr. chlebik dopekat dlhsie pri nizsej teplote, aby ti zvonka uplne nezhorel/nezcernal).