Rôzne

čevapčiči

mimka946 - fotkamimka946, 8. marca 2013

Malo by sa robiť z troch druhov mäsa.Niekto robí len z dvoch a to z
bravčového a hovädzieho a teraz prosim o radu môžem ho urobiť
len z bravčového ? Hovädzinu priam neznášame..

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
@mimka946 môžeš,ale skôr by som to nazvala "bravčovinky".Tam je rozdiel,že sú z bravč. mäsa a ide tam rohlík (na 500gr mäsa-1 ks)Podávajú sa tiež s cibuľou a horčicou.
mimka946
rohlík ? ale ved do normalného čevapčiči nejde rohli alebo ??
rulik
ak s tým nejdeš na gastrosúťaž tak to nemôže vadiť,a ani do jedálneho lístka to asi nebudeš dávať(pre prípadnú SOI)
mimka946
a musi byt ten rohlik ? a este nieco z akeho mnozstva mäsa zvyknete 500g?
ericka
Čevabčiči sa robí z hov.a brav.mäsa/pol,na pol/s pridaním cibuli, soli,čierneho korenia a mletej papriky.Nejde tam žiadne pečivo,ani strúhanka....
radost
čevabčiči: hovädzie + bravčové + baranie..pomleté mäso + soľ + mleté korenie...nič viac...
samozrejme-že môžeš-čo chceš...ale potom by sa to asi nemalo volať čevabčiči..!?
skúšaj-šikuľka...:-)))
radost
@mimka946
ked som ti odpísala-podľa starej kuch.knižky-som požiadala uja googla o pomoc..a tu sú čevabčiči rôzne..len bravčové..aj vajce..cibuľa..proste-pestré...takže môžeš podľa ľubovôle-a nebudeš prvá...:-)
klaura
mimka, rohlík nedávaj ... ani strúhanku ...
evanaaa
veru, čevabčiči sa líši od fašírky aj tým, že tam nejde pečivo, cesnak,a tuším ani cibuľa, tá sa dáva k nemu ako príloha.
ericka
@evanaaa ,časť cibule sa zomelie spolu s mäsom a ostatná cibuľa sa pokrája a dá navrch čevabčiči spolu s horčicou..
babidka
@mimka , aj na Balkane kde je cevabcici azda narodnym jedlom - /hlavne v Bulharsku :-) / sa robi rozne. Nas priatel Stojan ho robi zasadne z bravcoviny a ...zajaciny . Jeho mamicka ho robi iba z hovadziny a bravcoviny v pomere 2:1 .A jeho svokra iba z hovadziny a jahnaciny . Vsetci byvaju v jednnej dedine ....:-) Takze si ho urob naozaj tak , ako ti chuti .Ak nemas rada hovadzinu , tak ju tam nedaj . Nedavaj do masa ziadnu struhanku , rohliky ani muku . Iba maso , koreniny /nezabudni na saturejku / a sol . Pripadne trosku cibule . Bulhari nedavaju k cevabcici ziadnu horcicu ani cesnak . Griluju ho alebo opekaju na tuku , jedia s chlebom a hlavne paradajkovym alebo miesanym salatom . Ak je to iba pre teba - urob si ho tak , aby ti to chutilo . Ak by si to chcela pridavat ako recept , prever si radsej ci tebou upraveny recept bude zodpovedat narokom ake by mal napr. klasicky obyvatel Balkanu .
mimka946
saturejku ? aa to je ? Nikdy som o tom nepocula ani u nas v kuchyni to nemame /myslim na praxi v kuchyni/ .. da sa to niecim nahradit?
viera1
@mimka do čevapčiči nejde rohlík,ja som ti ponúkla alternatívu - bravčovinky-robievam takto,pretože bravč. mäso je mastnejšie a mám rada kombináciu s cibuľou a horčicou (chlapské jedlo).
babidka
@mimka , saturejka je dost aromaticka bylinka . je vyborna do mleteho masa , strukovin , polievok .Saturejka sa pouziva aj preto , lebo zlepsuje travenie a zmiernuje zazivacie tazkosti ako napriklad plynnatost . na Balkane nechyba v ziadnej bylinkovej zahradke . Pestuje sa aj u nas aj ked nie je az taka znama ako napriklad petrzlen , tymian ci salvia . Ale ak ta vazne bavi varenie , urcite sa casom zacnes zaujimat aj o pouzitie byliniek v kuchyni . Dokazu uzasne vylepsit chut ci vzhlad jedla a mnohe maju aj liecive ucinky. Mozno pride raz cas , ze budes mat moznost si zalozit vlastnu malicku bylinkovu zahradku a az vtedy zistis , ake su uzasne .
hubata
Veru niet nad čerstvú vôňu byliniek ...... slovenské čevabčiči robím po záhorácky: co doma nájdem.