Varenie

Cesto na vianočné pečivo

zuzcca - bez fotkyzuzcca, 29. novembra 2020

Dobrý deň, chcela som sa Vás spýtať, či ste už niekedy mrazili cesto na vianočné koláčiky, konkrétne medvedie labky. Dá sa to? Mohla by som si vymiesiť, dať do mrazu a potom piecť? Alebo koľko také cesto vydrží v chladničke? Keby sa to nedalo mraziť, kedy ich najskôr môžem upiecť? V decembri máme toho veľa, ale na Vianoce by som chcela mať viac druhov, tak rozmýšľam kedy čo upiecť, aby som sa pár dní pred Vianocami nezbláznila :-) Za odpovede ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@zuzcca , ak chces piect drobne vianocne pecivo, nemusis cesto mrazit, ani piect na poslednu chvilu.
Napr. medvedie labky, vanilkove rozky, medovniky a podobne mozes kludne upiect uz teraz. Na kvalite a chuti nic nestratia, naopak, po odstati su chutnejsie. Mozes upiect aj linecke, odlozit a dzemom zlepit par dni pred Vianocami.

zuzcca
Ďakujem krásne takže sa nemôžu nejak pokaziť? Stvrdnut.... A keď môžem vedieť ako ich uskladniť aby som to nepokazila?
janeg
@zuzcca (29.11.2020 21:03)

my vždy zavrieme do papierovej krabičky prikryté servítkom a nič im nie je, vydržali by pokojne aj mesiac, keby som ich všetky nezjedla skôr :D
zuzcca
Super veľmi pekne ďakujem za odpovede, hneď zajtra sa pustím do pečenia 🙂
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@zuzcca (29.11.2020 21:03)

Ja mám uložené vianočné pečivo na balkóne v papierových krabiciach a tie v starom koši na prádlo.
babidka
Ak mas strach , ci upecene kolaciky doziju do Vianoc...urobene a dobre zabalene cesto vydrzi v chladnicke aj 2 tyzdne. Zalezi od tuku, ktory pouzijes. Ja si tak cesta narobim v polovici decembra/vtedy uz nieco peciem na moju narodeninovu oslavu/ a upeciem neskor.Kedy mam cas. Ak robim plnene kosicky ci tartaletky, kosicky upeciem , odlozim a plnku do nich robim az tesne pred sviatkami.
sovka62
Drobne pecivo skladujem v plechovych dozach. Bez problemov vydrzi mesiac. Z toho co sa nezje tak do dvoch tyzdnov po Vianociach namiesam do nadobiek s vekom, dobre zavriem a ulozim v mraznicke. Tam vydrzia niekolko mesiacov, kym ich postupne nezjeme.
mamec
Suché pečivo vydrží dlho, v podstate kým sa nezje. Vo februári som synovi na internát poslala koláčiky zabalené v plastovej krabičke od zmrzliny. Keď im v marci zrušili školu,tak to tam nechal. V júni im začala znova výuka a bol príjemne prekvapený, že to bolo ešte stále jedlé.