Rôzne

Buchty na pare

fiby - fotkafiby, 5. marca 2014

Čítala som dnes o buchtách na pare. Robievam ich často, pretože mám 4 vnukov a majú ich nesmierne radi. Som síce s nimi nespokojná, lebo po vyberaní bochníkov sa mi urobia dobre že nie placky. Klesnú. Ja nedávam maslo ani nič podobné do nich, môže to byť preto?

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Buď ich dlho paríš alebo ti dlho kysnú pred tým ako ich dáš pariť... si myslím :)
mamimna
Mala som podobný problém a ktosi tu na Varecha poradil, že problém môže byť aj s cestom rozvaľkaným relatívne na tenko. Odkedy dávam pozor, aby nebolo tenšie ako 1 cm, buchty sú O. K.
ancicka
Ked robíš cesto na buchty,tak ho urob hustejšie.Ked ti aj podkysnú,tak by mali byť pekné.Zrejme ich pariš dlho.Najlepšie je pariť na miernejšom ohni,najviac tak 8-10 min,nie viac.
pipnat
ja som robila z celozrnnej múky a boli perfektné:)
cuketa
je to preto, že sú dlho na pare. Odporúčam po 7 max. 8 minútach parenia nadvihnúť prikrývku a pozrieť - ak sa na niektorej z buchiet cesto na vrchu tak akoby "scvrkáva", sú už hotové . Netreba čakať dovtedy, kým sa začnú "scvrkávať", ale aj prstom "klopnutím" na buchtu zistíš, či cesto ešte treba pariť, alebo nie. Podľa toho si sama určíš čas varenia - istotou sú kuchynské minútky.
jeka
Cesto na buchty robím tiež bez masla a iba na vode.Je hustejšie.Po vykysnutí vyvalkám ,pokrájam na štvorce,naplním a urobím si iba toľko buchiet ,koľko mi vojde nad hrniec a prvé parím 15 min.Medzi tým si prípravím dalšie,ale už na dvakrát,lebo druhú dávku a ostatné už parím 8 min.Sú pekné.
fiby
Ja ich parím cca 15min. Pravdepodobne bude chyba tu.
fiby
No dnes skúšala @sovkyn62 recept a vydarili sa, neklesli. Ďakujem. Dlho som ich varievala, teraz som ich dala na 8 min a sú fajné a neklesli.
sovka62
@fiby , to sa teším, ešte si pamätám, ako som bola rada, keď sa prvý raz vydarili mne.
vanilka111
ja som moje výtvory(netvory) prvý krát hádzala rovno do koša,nie a nie upariť, surové boli aj po desiatich minútac,ale nenadarmo sa vraví,že raz lepšie vidieť ako stokrát počuť. Teraz robím buchty jedna radosť a parím ich 6 minút,odokryjem,pichnem špajľou a potriem olejovým pierkom a vyberiem na taniere..