Buchty na pare fotorecept

liviar - bez fotkyliviar, 31. júla 2011
Buchty na pare (fotorecept)
Foto: liviar

Tentokrát som mala pomoc, ja som bola iba fotograf.

Suroviny

1 kg
1 ks
1/2 l
trochu  vlažnej
trochu
trochu
trochu
 rozpustená




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, droždie, mlieko, vodu, soľ, cukor a olej dáme do kysky a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté na podložke ešte raz spacujeme rukami. A najlepšie je to viacerými rukami.

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme, vykrajujeme z neho kolieska a plníme buď marmeládou, nutelou alebo kto čím chce.

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto všetky zvyšky spotrebujeme

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnené buchty dáme na panvicu s nepriľnavým povrchom, podlejeme 1 dcl vody, zakryjeme a necháme ich 4 min dojsť. Vrch posypeme gankom alebo polejeme roztopenou čokoládou a môžeme podávať.

    Buchty na pare (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
V živote som parené buchty nerobila:) to je asi hanba. Ale, skúsim , naozaj, podľa teba.
evanaaa
Ako sa varia-paria na tej panvici, pomalým varom? Musím si to aj ja uložiť. A zospodu by mali byť chrumkavé, nie?
nika72
určite vyskúšam...môžu byť super...ukladám
aroooo
@Liviar ,, to stačí 4 min.variť, keď sa varia na paráčiku tak tuším 9 min. a tie tvoje sú potom od spodku trochu pripečené?
3sandra3
ani ja som ešte nikdy nerobila parené buchty,,, nastal čas vyskúšať ich
liviar
Ďakujem za komentáre.
@evanaaa , @aroooo varia-paria sa asi tak 4 minút a sú zospodu trošku chrumkavé. To nám povedali na prednáške na tie hrnce a odvtedy to robíme len takto a vraj knedľa by sa mala takto pariť 10 minút, ale to nemám odskúšané
katkaszaboova
Krásne buchtičky, dala by som si! Ja ich robievam na paráku, vyskúšala by som aj tieto chrumkavé, len manžel je proti, vraj to by už nebolo ono... musím mu dokázať opak, ďakujem za recept!
martamm
Mam jeden tip k tymto buchtam. Dobre je panvicu potrieť olejom a najprv ich troska nechat opiect, potom parit. Budu naspodku chrumkave, mnam...
marienka44
@Liviar ,ja cesto nevykrajujem, ale pokrajam na stvorce /potom nie je odpad cesta/ a tak po naplneni zamotam na tvar gulaty. Do cesta sa nedava vajicko alebo aspon zltok?
Tire pripecene buchty od spodu sa volaju Marisa buchty. :-)
orchidea
Tie sú krásne... ja nemám dobrú skúsenosť s parenými buchtami, ale tieto tvoje by som hneď vyskúšala...
orchidea
Tie sú krásne... ja nemám dobrú skúsenosť s parenými buchtami, ale tieto tvoje by som hneď vyskúšala...
orchidea
Tie sú krásne... ja nemám dobrú skúsenosť s parenými buchtami, ale tieto tvoje by som hneď vyskúšala...
liviar
@orchidea , neboj sa skús. Ja som mala tiež rešpekt ku kysnutému, ale už to celkom ide. A týmto spôsobom je to oveľa rýchlejšie.
nika72
práve som ich dokončila....recept je super už to inak nebudem ani robiť....zbohom parák....ešte raz ďakujem za recept,lebo tiež som si povedala po 2 nezdarených pokusoch,že už nikdy ...takýmto spôsobom hoci kedy...:o)
anickai989
Ja som sa bála vždy toho parenia , ale samotny finish sa mi veľmi pozdáva, tak to zajtra rozhodne vyskúšam, dik za recept :)
liviar
@nika72 som rada, že sa ti podarili a parák som aj ja už dávno zahodila (síce len do spodnej police)
@anickai989 potom daj vedieť, ako sa podarili
hubata
Krásne buchty, fakt stačí len 4 minúty pariť? Ja vždy na paráku aspoň 15 minút. A ešte sa mi stalo, že sa spľasli koťuhy ! Musím tiež vyskúšať, tieto tvoje sú veľmi pekné, možno preto že si mala takú šikovnú pomocnicu pri sebe, istotne sa jej budú dariť parené buchty keď pomáhala. Aj postup a foto máš veľmi pekné. Palčok hore!
duschko
Buchty su velmi pekne, urcite aj tak chutia. Taky hrniec mam, tak musim skusit. Co sa tyka suseneho drozdia mam taky dojem, ze sa jedna o 10g balenie, lebo nebolo presne urcene.
paeva
tiež som bola na takej predvádzačke, ale normálne som na to zabudla, musím to niekdy skúsiť, a ja cesto nevykrajujem, priamo z misky lyžicou dávam na dosku, nie sú sice rovnako veľké, ale to na chuti nemení a nie je žiaden odpad
cukrik580
prave mi v trube kysne cesticko, tak som zvedava :) su dobre aj zohrievane?manzelovi do prace :)
palca1105
ahojte , chcem sa opytat ze ci mozem pouzit namiesto polohrubej muky hladku ... byvam v zahranici a tu nemaju muky rozdelene ako u nas ... dakujem
nadia56
@palca1105 , kludne mozes spravit parene buchty aj hladkej muky, tak robievam aj ja a aj knedlu, obcas do cesta pridavam za hrst burizonov, tak nech sa ti vydaria a napis ako chutili:-)
baba
No neviem, či 4 minúty stačia, to je veľmi málo na uvarenie...
brblos
presne tento hrniec mám (naši sa nechali nalákať) ale to by ma nenapadlo že sa takéto niečo dá na tom robiť.... musím si rcp. uložiť a určite skusim
brblos
a aký silný plamen má byť? a maju byť zakryte? dakujem ze odpovede
shiculka
parene buchty su u mna v kategorii pecenie, v com som antitalent -prebornik, ale tento recept si ulozim a vyskusam... tie buchty vyzeraju krasne...
saina
skúsila som a naozaj boli za 4 min. super buchtičky na svete, mňam, ďakujem za recept. Už ich budem robiť iba takto.
vanilka111
ja som tieto na panvici robila raz a boli super na okamžitú spotrebu,ale na druhý deň už tie spodky boli také gumové,tak som ostala pri paráku,ale na ten dávam papier na pečenie..nemusím potom parák prácne umývať :-)
marika21
Marienka už napísala a ja s ňou súhlasím ,že tie buchty sa volajú Mariša buchty. Robievala ich moja mama-takto pripekala v hrnci. Kto prvýkrát ide robiť buchty je lepšie vyskúšať najprv parené buchty. Nemusíte sa toho obávať. Recepty - postup pri parení si treba vybrať podrobne popísaný a podaria sa. Ja som prvýkrát robila len podľa receptu , žiadny obšírny popis, len recept a podarili sa. Jedenkrát som robila Mariša buchty,ale mám radšej parene buchty plnené lekvárom. Posýpku robim najčastejšie s mletých vlašských orechov, mak,granko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia