Rodina a deti

Bio mäso

mama3chlapov - fotkamama3chlapov, 5. júna 2012

Mám 6 mesačného synčeka a práve sme začali zavádzať 1 nemliečnu stravu. Zeleninku už papáme a teraz je na rade kuracie mäsko. Neviete mi niekto poradiť, kde by som pre neho zohnala bio kuriatko, ktoré by som mu v menších dávkach namrazila? Mám totižto zábrany kúpiť kura v supermarkete a klasickom obchode, napichané všelijakými hormónmi a antibiotikami. Ďakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

trencanka
Neviem odkial si, ale v Rakusku, hned v Hainburgu maju v Hoferi a v Bille bio kurence. Ja tam kupujem a tiez dam do mrazaku. Malemu dietatu ti neodporucam kupovat kurence u nas v beznej sieti. Mozno by niekto predal, co doma chova.
viera1
Každá rada dobrá,ale s kúpou kurčiat z domáceho chovu (veterinárne nekontrolovaného) nesúhlasím.Zváž to.V obchodoch vidím bio kurčatá,také by som kúpila.
marcy
počkaj si nejaký ten týždeň :-) a potom si kúp v nejakej blízkej dedinke od gazdinky čerstvé kuriatko,alebo zajačika .....ona tiež chová pre svoje ratolesti....takto sa to robí v mojom okolí
ailuj82
Ja som teraz kúpila *úprimné* kurča. Neviem či je BIO, ale bolo o 100percent lepšie ako tie akciové. Kúpila som ho v Terne.
evanaaa
Úprimné kurča je aj v Bille, aj v Kauflande, ak neklamú a sú ozaj úprimní, tak by mala byť kvalita vyhovujúca ( ako pri Bio).
mama3chlapov
Ďakujem vám všetkým, ale moc som sa nepohla ďalej. Rakúsko máme dosť odruky. "Úprimné" kura z Hyzy sme mali a neverím mu, pretože malo čierne kosti po upečení, čo vo mne evokuje pocit, že je staré, alebo s ním nie je všetko OK. A @wegar článok ma opäť len presvedčil, aby som také hocaké kura maličkému nedávala. Ďakujem za článok. Totižto to je práve pravda, že bio kura býva väčšie a aj mäso má trochu tvrdšie, pretože je jednoducho svalnatejšie nakoľko je chované vo výbehu a akoby "vyšportované". A to nie sú tieto kurence čo ponúkajú v našich supermarketoch. Škoda, ale nemám žiadnu známu gazdinku, čo by mi pomohla kurčaťom zo svojho dvora :o(
katka75
Kupujem bio masko na webadresach: www.biologika.sk, www.bioprevas.sk, www.bioaktiv.sk, www.slnecnica.sk. Su to vsak vsetky s Bratislavskym rozvozom. V Pezinku je www.bioland.sk. Ale v Bille sa daju kupit tie iste bio masa -kuracie, hovadzie - z Ciech od f.Biopark. Su o kusok drahsie, ale su kvalitne.
Alebo tiez skus vyhladat nejakeho chovatela na stranke www.biospotrebitel.sk alebo bola este jedna lepsia stranka, len si ho teraz narychlo napamatam - su tam mali chovatelia zo SR-ktori nemaju vacsinou ani webstranku- mozno najdes niekoho aj blizsie k Vam.
Inac v Rakusku su zakazane vsetky GMO,hormonalna alebo kostna muckova strava, takze tamojsie bezne masa su tiez dost "bio". A su lacnejsie, nez s Bio-oznacenim. Oplati sa prejst a kupit si toho vela a dat do mrazaku!
U nas s predajom z dvora je aj problem - kedze sa aj tak kuratom dava GMO-klasicka kukurica napr. alebo soja a pod, co uz zakladom nie je zdrave. Neda sa vsetkemu sa vyhnut, to by sme sa mohli zblaznit - alebo nic nejest :) Ale ked je uz nejaky zdravotny problem, tak sa clovek zacne inac prehodnocovat veci. Zial, je to velmi financne narocne :( Ale napr.to bezne masko z Rakuska je naozaj velmi dobry "kompromis" - aj cenovo!!
eraserhead
podľa mňa by si mala dieťaťu dávať ten typ stravy ktorý bežne konzumujete ako rodina, ak kupujete a pripravujete potravu z bežne dostupných surovín a ak si dieťa dojčila, v istej forme "bežnú" stravu už prijímalo. Ak však budeš dieťaťu pripravovať iba potravu z "bio" surovín a vy ako rodina budete jesť bežne dostupné suroviny, kde to bude mať koniec? keď dieťa vyrastie bude mať problém napríklad už v škôlke škole, a doma, čo mu budete vyvárať až do dospelosti iba bio?
úprimne, vo väčšine je to "bio" iba veľkohubá chiméra na ktorú spotrebiteľ dobre počuje.... pretože je skoro nemožné vylúčiť všetky škodlivé vplyvy, volá sa to "vyššia moc"
 www.sme.sk/c/5854199/ovce-sa-pasli-na-radioaktivne...

@wegar si ma predbehol s tým článkom, dobré argumenty
1x lba
redakcia
Komentár od @pusta : @mama3chlapov , ak chceš Bio mäso, teda aj kurča alebo jeho časti, môžeš si ho objednať v
 www.google.sk/search?rlz=1C1LEND_enSK487SK487&aq=...

ak bývaš v bratislave, môžeš si ho vyzdvihnúť na základe objednávky priamo v ich predajni ale ti ho doručia domov. ak nebývaš v bratislave, doručia ti ho na adresu tvojho bydliska do mesta, v ktorom bývaš. stačí sa zaregistrovať. budeš veľmi spokojná.
katka75
Mozete prosim este raz nahrat vyssieuvedeny link, tento nefunguje. Dakujem!
katka75
Joj, teraz vidim - je to ten isty obchod ako som aj ja pisala - bioprevas :)
mama3chlapov
ďakujem všetkým veľmi pekne za ich rady a názory. Pomohlo mi to zorientovať sa a zistila som užitočné stránky. Samozrejme diskusia na tému, či je BIO naozaj BIO, či má zmysel takáto strava, ako sme klamaní spotrebitelia a pod. by bola dosť široká a možno aj búrlivá, ale to nebolo mojim zámerom. Ďakujem aj @Eraserhead za názor, niečo pravdy je aj na tom.
roberto22
Ja kupujem kuriatka na farme je to dedinka Horné Saliby pri Galante.Predávajú ich pekne zabalené očistené drobky nepočítajú do váhy je tam krásna pečienka , žalúdok , srdce , krk a beháky cena je 2,50 € za Kg ale majú ich len raz za 2-3 mesiace tak ich kúpim aj 15 naporcujem a zamrazím.A to mäso je naozaj tuhé prso sa nedá ani poriadne stlačiť a tá chuť je úplne iná nedá sa to porovnať ani z BIO čo predávajú v Rakúsku.
francuzocka
K téme bio mäso by som chcela povedať, že nemám úplnú dôveru k bio bravčovine, ale ak chcete zaručene bio mäso, skúste baraninu alebo jahňacinu, tá sa totiž na Slovensku chová zásadne extenzívnym pastevným spôsobom. Inak hydinu som nevedela v Žiline nikde zohnať a teraz ju ponúkajú na www masodomov.sk , majú kurčtá, kačice, sliepky a kačkohusy. Odporúčam.
ajuschka
pozri sa na bazos.sk predavaju tam rozni chovatelia svoju domacu hydinu aj kraliky... ja tiez budem mat, ale az v lete niekedy
1x lba
judita5181
Dobra stranka je aj www.farmicka.sk
Da sa tam najst vselico, aj ked bez zaruky...
lucka99
Ja mam velmi dobre skusenosti s kuriatkom a celkovo masom od  meatexpress.sk/....
Masko maju vzdy cerstve, je krasne zlte, chutne a najma nesmrdi. Mne vzdy kuracie maso a celkovo maso smrdelo ale toto vonia. Navyse ceny maju neporovnatelne s inymi "bio" obchodmi co aj tak predavaju povacsinou len kuracinu vyssie kvalitovej triedy. Staci si u nich na stranke objednat a prinesu ti to az domov :)
maylo
a takisto dovážajú až domov, vždy čerstvé - ráno vyzdvihnú od farmára, večer to už máte na stole :)
viktoria265
Ak by mal niekto záujem o kvalitné kuracie mäso (bio), tak momentálne robíme objednávky na september. Ponúkame kvalitné bio mäso z brojlerových kurčiat. Sú kŕmené výhradne prírodným nezávadným krmivom,kupovaným a vyrábaným doma doplňovaným o potrebné vitamíny a minerálne látky pre lepší rast BEZ ANTIBIOTÍK a akýchkoľvek iných liečiv.Zároveň majú kuratá k dispozícii výbeh s čerstvou trávou kde sa môžu napásť a vybehať. Preto majú aj viac svaloviny a mäso je o niečo tuhšie ako z obchodu. Doba chovu u nás je dva krát dlhšia ako zvyčajne.
cena: 2,90/kg
kontakt: 0902 725 632