Zdravá výživa

Bielkovinova dieta

lba - fotkalba, 31. júla 2013

Prosím máte niekto skúsenosť s touto diétou ,aké sú výsledok
zdravotné a iné, nemám prosbu na internet skúsenosti,ale
osobné..ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Ak myslíš redukčnú - Atkinsonovu diétu, v ktorej sú vylúčené všetky sacharidy, tak ti ju vrelo nedoporučím. Kilá síce pôjdu dolu, alebo spôsobuje acidózu (prekyslenie) organizmu, čo môže mať závažné dôsledky pre zdravie.
nadia56
nie je to skusenost ale konstatovanie, kazda jednostranna dieta je pre ludske telo velmi skodliva, aj ked sa to neobja okamzite, plati: mensie vyvazene a pestre porcie jedla, v pravidelnych casovych intervaloch a primerane cvicenie k zdravotnemu stavu, doslednost, teda chce to zmenu jedalnicka v dlhodobom horizonte, pekny den ti zelam:-)
pusta
@Iba , ja som ju v mladosti držala, ked som potrebovala schudnúť.ale fakt to treba robiť rozumne. schudla som za rok 31 kg.
lenže som ju držala len 3 mesiace, za deň som zjedla 60 dkg chudého kvalitného na rýchlo pečeného mäsa bez tuku, ev. v alobale podliate vodou. napr. další deň až 9 vajec na tvrdo. je to veľmi jednostranná diéta. žiaden alkohol, cukor, sladké, chlieb, ryža, zemiaky, knedle, šľahačka, smotana, chlieb, pečivo. žiadne strukoviny, žiadne paštéty, krémy,salámy, klobásy, šunka, nealko - príliš veľa cukru obsahuje. z nápojov len voda, sóda, nesladený čaj, nesladená káva žiadne ovocie, nesolila som.
žiadne omáčky, med, zákusky. 2 dni v týždni len surová zelenina - až 1 kg. žiadne voľné tuky. všetko rozdelené do 5 pravidelných dávok.
ale čo je najdôležitejšie - aktívny pohyb. cvičila som 5x denne,aj pešia chôdza sa počíta. prvých 10 dní úbytok na váhe až 3 kg, ale pozor, to nie je chudnute, len odčuranie prebytočnej vody.
až potom pri tej istej drezúre ubudnú len 3 - 4 kg za mesiac. koža sa tak rýchlo nestiahne, aj preto cvičenie - pre aktívnu svalovú hmotu a odbúranie podkožného a rezervného depotného tuku.
diétu som na mesiac vždy prerušila a jedla som všetko. potom zase 3 mesiace, mesiac pauza, až som dosiahla svoju váhu. cvičiť musíš stále.
toto môžeš robiť len za predpokladu, že inak si úplne zdravá.
inak je najmúdrejšie držať sa toho, čo ti napísala @nadja56.
daniella9
ked už má iekto držať diétu, tak fakt človek, ktorý to naozaj potrebuje a pod dohľadom lekára alebo výživového poradcu, ale nikdy nie svojpomocne...potom to dopadne tak, že dotyčná osoba po diéte do seba nahádže všetko možné a jojo efekt je na svete:-/
diéta je blbosť, ktorou si mnohí ľudia ničia zdravie v mylnej predstave, že schudnú...
radšej sa začnite hýbať, upravte si jedálniček, ale úplne prvé, čo musíte urobiť, je zrovnať si to v hlave a psychicky sa pripraviť na to, čo chcete dosiahnuť
a na diéty a podobné voloviny sa vykašlite
have a nice day:-)
pusta
@daniela9 , naprosto s tebou súhlasím. vtedy som vážne potrebovala schudnúť zo zdravotných dôvodov pred ťažkou operáciou a ten výsledok som si racionálnym stravovaním, ale hlavne pravidelným cvičením udržala veľmi dlho po desaťročia, kým nedošlo k neželanému klimaxu, opäť operáciou.
odvtedy sa nestresujem, je mi jedno, koľko vážim teraz :-)
evanaaa
Záleží aj, na aký účel má slúžiť, či na chudnutie alebo pri zdravotných ťažkostiach.Vtedy sa pripravuje pre ľudí, ktorí prekonali infekč. žltačku, v štádiu hojenia,pri chronických zápaloch pečene, alebo pri nekomplikovaných cirhózach. Ale aj vtedy je treba poradiť sa s lekárom.
bubaya
BIelkovinových diét je veľa - napríklad Paleo, alebo ketodiéta, alebo tie horšie - Atkinsonova, Dukanova. Neviem prečo a načo chceš takúto diétu držať, ale neodporúčam hlavne tie dve - efekt je síce rýchly, ale následky a jojo efekt je ešte rýchlejší. V každom prípade nestačí prestať jesť uhľohydráty, to skončí katastrofou.
bubaya
oprava: Neodporúčam práve tie dve - Atkninson a Dukanova....chybička se vloudí...
rennatte
ziadna dieta nefunguje natrvalo,,,funguje len zmena zivotneho a stravovacieho stylu, ja som so zmenou zacala v decembri 2012 a dnes mam o 10 kg menej,,,,sama to nedokazes, potrebujes vyzivoveho poradcu, ktory ti vysvetli sposob stravovania, nie je to zo zaciatku jednoduche, odolavat jedlu na ktore si zvyknuta ale postupne to ide lahko a s odstupom casu sama zistis kolko zbytocnosti jes a nedavaju ti ziadnu energiu ale jes to len preto ze to je dobre. NEZIJEME PRETO ABY SME JEDLI, ALE JEME PRETO ABY SME ZILI
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ďakujem všetkým za nazor, nie ja nechcem chudni,iba potrebujem svaly a myslele že či na to nedobre bielkovina? Lebo čítala som od bielkovina prídu svaly .
Ja by som chcela kilá zobrať:-):-)
Nechcem kupovať produkty na priberaniu chcela som dobre najesť ale nie tučné jedlo.
micanela
viaceri tu pisete o vyzivovych poradcoch - viete odporucit nejakeho dobreho v Bratislave? - prosim nie z googlu ale zo skusenosti.
nepotrebujem schudnut, potrebujem vela bielkovin kvoli peceni ale zaroven mi dieta zakazuje kura, rybu, milecne vyrobky aj vsetko zo soje
dada777
@micanela , nechcem ti nič vnucovať. Ale keď si z Bratislavy neskúšala si moje pohánkové produkty? Asi by ti vyhovovali, ale je to len na tebe. Je to len ponuka.
ubka
@micanela tiež som bola u vela poradcoch na výživu, ale každý mi hned nanutil "zaručené produkty" s obsahom bielkovin, myslim že všetky maju jeden ciel zarobiť peniaze.
@dada o ake produkt ide prosim, napíšte mi..
katka90
ja mam zvyseny prijem bielkovin (momentalne do 1,5-2 g na 1 kg hmotnosti, kedysi to byvalo aj viac ako 2 g) odkedy sportujem a vyhovuje mi to tak. ale treba zmenit cely jedalnicek, na svaly su potrebne aj kvalitne sacharidy a zdrave tuky. ja zjem denne 200 g chudeho masa (vacsinou kuracie prsia), nejaky ten proteinovy napoj a mliecne vyrobky (tvaroh, cottage), niekedy vajcia, a cca. 200 g sacharidov napriklad z ryze, cestovin alebo zemiakov. napisala som uz jedalnicek par ludom a vsetci maju dobre vysledky. zo zaciatku maju problem zjest to mnozstvo jedla, ktore je casto vacsie ako jedli predtym, ale do 2 tyzdnov si zvyknu a vsetci su spokojni :)
ubka
@dada ďakujem, ospravedlňujem sa Vám, ak som sa Vás dotkla..ale napríklad pohánku ja nemôžem jesť z dôvodu krvnej skupiny, patrí medzi potraviny, ktoré nie sú pre mňa vhodné.
Stránku som si pozrela, ďakujem.
egresik
@micenala ja by som ti odporucila v BA  www.sportdiag.sk/index.php?option=com_content&view=a...

Chudnem od 2009 a po porode a zisteni problemov so stitnou zlazou sa mi chudnutie zastavilo a nevedela sa mi pohnut rucicka na vahe. Mohla som cvicit 5x v tyzdni ratat kalorie, nic... Bolo mi odporucene podstupit tuto diagnostiku. Ide o lekara, ludsky pristup... Je to sice drahe, ale radsej sa dat zdiagnostikovat a nastavit raz a poriadne ako u vselikoho a milion krat. Moj problem bol, ze som cvicila az moc inenzivne. Musim cvicit v nizsej tepovej frekvencii ako som cvicila pred tym. Spravi jedalnicek, cvicebny plan...
rea1
@Katka90 , prosím ťa, ozvi sa mi na mail, ktorý mám uvedený v profile. ani za svet sa mi nedarí poslať ti TS.
micanela
dakujem, urcite popozeram a mozno sa konecne niekam odhodlam aj ist
daniella9
@ubka
diéta podľa krvných skupín?nuž táto diéta je údajne riadna kokotina...
len už si nepamätám, kde som o tomto nezmysle čítala, teda o tom aký je to nezmysel...tuším v knihe eat and run od Scotta jureka...no musím pozrieť:-)
bozulka
@ubka , daj si do vyhľadávača : Jan Anděl,je to výživový špecialista.Ja som sa tam dozvedela veľa vecí.Možno tam nájdeš čo hľadš.
Bielkovinovú dietu som skúšala asi pred 40 rokmi kedy som to až tak nepotrebovala.Vyskúšala som snaď všetky existujúce diety...doviedli ma až k váhe kde mám 40-45 % hmotnosti naviac.Až na staré kolená som pochopila,že to chce zmeniť svoj celý životný štýl,žiaľ ja už toho veľa neurobím vzhľadok k môjmu veku,ale hlavne zdravotnému stavu.Ale aj tak sa už vyše roka s pomocou syna snažím...ide to,ale pomaly.
evanaaa
Pravdu máš, @daniela9 , mne pripadá taká dieta jednostranná, aby som sa sústredila len na určité jedlo a ostatné ignorovala, aj keď je tiež potrebné pre mňa.
2010
Aj ked to nevyzera ale toto je tvrda dieta mojho syna ziaden lepok , ziadne uhlohydraty a ziaden cukor. Pyre je z tekvice , rezen je obalovany ochutenou mandlovou mukou vyprazany na ryzovom oleji a uhorkovy salat so sladkou bielou cibulou, koriandrom, limetkou a sladeny zltym melonom.




radost
@2010
...syn sa "týra" dobrovoľne...či na príkaz lekára..??
inak-vyzerá to pekne...
pusta
@2010 , takúto bielkovinovú diéu by som prijala aj ja, hoci nie som bezlepková a nemám cukrovku.
perfektne vyvážená v každom ohľade.
predpokladám, že si varil ty - gratulujem.
2010
@radost , syn ma zakazany akykolvek sport a ma stresove sedave zamestnanie s dlhymi hodinami je auditor, takze ja neviem aka je to dieta ale v podstate len bielkoviny , zelenina, orechy s kontrolou kyslosti organizmu. @pusta dakujem, sam som bol prekvapeny ze sa da jedlo pripravit bez klasickych surovin ( zemiaky, muka , struhanka ) a oklamat a chuti podobne ako tradicne pripravene.
Presli sme tiez z olivoveho na ryzovy olej nastastie tu sa da kupit lacno.
 www.meandra.sk/produkty-oleje/olej-ryzovy/...

zajtra sa varia slize bez kalorii bez lepku s kapustou.( su aj take a nerobim pre smejdov :-)
daniella9
@evanaaa
som si to pozerala, že kde som to čítala a pamätala som si to dobre, bolo to v tej knihe... a o diéte podľa krvných skupín - citoval jedného odborníka na výživu - ide o toľko vykonštruovaných nezmyslov, ktoré sa tvária ako seriozna veda, a v tom spočíva nebezpečenstvo tejto teorie, ľudia tomu ľahko uveria...
slimacka
bielkovinova dieta patri k jednym z najucinnejsich diet pri chudnuti, lebo tela prichadza do ketozy, kedy sa spaluju tuky. najznamejsia je dukanova dieta. nasla som o nej nejake info, len neviem, ci s nou mam zacat, lebo sa bojim vedlajsich ucinkov tejto diety. viete mi niekto poradit? oplati sa kupit cela kniha alebo stacia info z webov, napriklad toto  www.dietyachudnutie.sk/ako-schudnut/tajomstvo-uspesneho-chudnu...
elisticka
hmmm ja celozivotna dietarka ... tak dukanka je inak fajn ale ked som prestala tak som pribrala ze ... najlepsie pomahalo kazde 3 hodiny jest...a naozaj len ta pravidelnost velmi zabrala ..takze vsetky diety na jedno kopyto ako sa povie... pomozu ale len ked sa drzia stale..
sneica
mozno pri Bielkovinovej diete schudnes pekne a rychlo ako napr.Dukan ale poskodis si zdravie a ohrozene je najviac tvoje srdiecko...a to ni nic na svete nenahradi...