Varenie

Baklažány

sandra - fotkasandra, 13. júna 2011

ľaľa čo sa mi podarilo kúpiť, už ste také videli?

@zareaguj


Diskusia k téme

milina
dnes v Kauflande som obdivovala biely baklažán, neviem ako chutí...
sovka62
Oba sú krásne, aj ten prúžkový, ale ten biely vyzerá úžasne, ako z marcipánu. Si si istá, že je to zelenina? V ktorom oddelení si ho vlastne našla? :-))))))))))))))))))))))))))))
sandratamer
to bola taká haluz, idem nasrdená z rodička, veď to poznáte, rovno na nákup, že vynadám niekomu v potravinách keď nájdem zhnitú zeleninu (Normálne ju hneď demonštratívne za hlasného mrmlania hádžem do koša, čo tam majú na listy z kalerábu). A toť tieto dve nádhery sa na mňa vycerovali :-D A zahnem za roh aj s nádherami v košíku a koho nestretnem , matusa113 z Varechy. On je tuším z Trenčína, takže stretnúť ho v našich potravinách... No haluze sa mi dnes dejú :-D
krasomil
Aj ja bul neška na rodičku, no take dva fazuľe mi vera neštretnul :-)
evanaaa
Asi pôjdem aj ja - kde? do Kauflandu? Jeden baklažán mám, ten klasický ale by som ochutnala aj biely. A Sandrika, čo s nimi? Ja som chcela grilovať zeleninu, ešte musím niečo dokúpiť na plech. Alebo sa sem podívať, nech viem, ako mám postupovať.
hubata
Baklažán - albín, to som fakt nevidela ešte.
Ja som tiež nerada chodila na rodičko. Učiteľka mala taký blbý zvyk že riešila žiakov podľa abecedy a my sme na "V". Tak som si vzdy vypočula celú triedu.
alexdidi
Zaujímavé, rada by som ochutnala ten biely, tiež som taký ešte nevidela....predpokladám, že chuť bude rovnaká, len vymyslieť recept, kde by sme aj očami jedli biely baklažán....
lucylee
Tie sú ako maľovanééééééé, kde také dostať?
zemo
To sú tie z Japonska, ak si ich ešte nezjedla, sa na ne pozri po tme...
zemo
Tam ich len doviezli, ale iba cez deň, aby tak vysvietená nákladná loď nebola nápadná, slovenská čistá duša :o)
bozulka
Pred 2 rokami som okrem fialových dopestovala aj také bledofialové pruhované viac do gulata.Ale biele som nevidela.
@evanaaa , pozri aj moje recepty Pečená zelenina,neviem dať link.
jeka
škoda,že u nás v Kauflande som ho nevidela,bola by som rada z neho mala semiačka , lebo mojim minuloročným sa darí dobre,už ich papkáme zo svojich
kopretina
Krása. Takové jsem ještě neviděla. Baklažán mám moc ráda v jakékoliv úpravě. Ale našla jsem na labužníku úplně jednoduchý, ale super recept. Baklažán rozdělit na dvě poloviny podél, udělat 2 zářezy a já posolím a nechám vypotit. Potom omýt vodou, osušit a do zářezů nastrkat stroužky česneku, dávám vedle sebe. Potom navrch rajčata na plátky, bazalku, pepř, trošinku posolit, zalít olivovým olejem a já peču podlité vodou v remosce cca 30-40 minut. Před dopečením posypu parmazánem - tedy Gran Moravia - strouhaným a nechám ještě roztéct. Jednoduché a moc dobré.
zzdravo
take biele cudo som este nevidela, velmi by ma zaujimalo, ako vyzera zvnutra, ci je taky isty ako fialovy.
@kopretinka , chutky si mi narobila, mat jeden doma, hned ho urobim podla teba.
babkamt
Semienka sa vyberú,umyjú vo vode,dajú sa uschnúť.Mám takú skúsenosť,že plod,z ktorého beriem semeno musí byť zrelý.Vtedy sa mi na druhý rok podarí vypestovať novú plantu.Semienka vysadím do menšej nádoby,trebárs v tej čo kupujeme mäso.Po vzídení,keď majú tri lístočky,tak ich pre pykírujem - presadím do kelímkov od jogurtu.
sandratamer
@babkamt , a ako si ich pripravíš na sadbu? Necháš vysušiť? A ako ich skladuješ do jari, kedy sa sadia planty?
@zzdravo , vo vnútri bol presne ako fialový, čiže biely :-D, ale chuťovo naozaj jemnejší. Urobila som ho úplne jednoducho, nakrájala na kolieska, pokvapkala citrónovou šťavou, a naložila do olivového oleja s cesnakom, a nakoniec ugrilovala v rúre, fajnotka. Myslím že @michsamant tu má taký recept na grilovaná baklažán.
kucharronald
@sandratamer miška má určite, lebo niekde spomínala, ako jej praskol, a že všetko bolo od baklažánu....odvtedy keď sa pozriem na baklažán, vždy myslím na mišku :)
michsamant
Sak to neni moj recept :) to je recept redakcie :) ale je mnamiii a mne chuti ako vyprazene bedle, preto ho dost casto robim a jem len tak na chlebiku. Ten biley baklazan je jak z inej planety a koment od @zema nema chybu :DDD No a pozerala si sa na ne po tme???
zirafninka1
Tu fotku som hned ukazala sestre. A sestra samozrejme nesklamala a biele baklazany hned zohnala :) Uz ochutnane. Vyborne.
sovka62
Pohrabala som sa v katalógoch a viete, že osivo na takéto baklažány máme v ponuke? Na biele len tisíc kusové balenie, ale máme aj malé balíčky zmesi čierny, fialový a biely. Sama som bola prekvapená, doteraz som to prehliadala.
bozulka
Sandra,ďakujem ! Stále nemám čas prísť nato ako sa link pridáva,ale určite budem skúšať-som tvrdohlavá.Je mi veľmi ľúto že moja zahrada je momentálne bezprizorná a že si nemôžem dopestovať takú nádheru a veľa ďalšej zeleniny ako mám na profil.fotke.