..zabúdam , tak neviem už ským som sa vyprával o nejakom voňavom korení podobné majoránke ,ale neni to vraj majoránka ..... vraj ked dám veľa majoránky jedlo zhorkne ale tohto korenia sa vraj môže dávať vela jedlu neublíží dodá mu fantastickú chuť a vôňu.
Toto korenie sa používalo za našich babiček - starých materý .... dokonca vraj si to sami pestovali doma na záhradkách aj hore okolo Oravy
...neviete čo by to mohlo byť ????? ...vraj sa už nedá kúpiť
ja mam z majoranky zahu, teda ma tiez zaujima, co sa tu docitam :-)
Pamajorán obyčajný=Dobromysl obecná=Origanum vulgare
www.ludoslovensky.sk/prislovia/prislovie.php?id=11968...
Krausemünze (nem.) – kružment = mäta kučeravá (bot.)
@rul ík ...Pomohli
...... ĎÍKY všem
Ligurceka mozes pouzit ovela viacej, doda jedlu velmi dobru chut a ja ho pouzivam vela I namiesto petrzlenky, ktora mi u nas nerastie dobre.
Tymian je celkom iny druh korenia - vyborny, pridavam skoro vsade, ale opatrne