Varenie

Aký sirup do punčového zákuska?

camembert - fotkacamembert, 2. decembra 2022

Zdravím, je sirup z čiernych ríbezlí vhodný do punčového zákuska? Robili ste už niekedy punčový s ríbezľovým sirupom ak áno aký bol?

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Ja si pamatám,ked' robila moja mamka punčové rezy, tak tam žiaden sirup nebol. Uvarila čaj a pridala dostatočné množstvo rumu, alebo ak nebol, tak sa našla rum. esencia. Aby pláty spolu držaly ,tak pridala ríbezlový lekvár (iný sa u nás nevaril a myslím že ani sirup). Spodný a vrchný plát bol poliaty čajom, prostredný bol rozmrvená ochutená hmota. Vrch posypaný cukrom. Na polevu nebol čas.
Sirup z čierneho ribízu je vynikajúci, (aspon ten domáci), nuž myslím, že nič nepokazíš ,ked' to s ním nepreženieš.
ríbezle u nás - červené.
petullka
Ja robím stále s malinovým, ale minulý mesiac som piekla svokre tortu a použila som domáci ríbezľový, lebo sa mi nechcelo do obchodu, dokonca som ho priliala aj do vrchnej polevy na zafarbenie a aj lekvár som použila prvý raz ríbezľový a dočkala som sa veľkej pochvaly, že som spravila dosiaľ najchutnejší punčák a chutil aj mne, a to sa ja ríbezľovým veciam vyhýbam, moc mi nechutia. Určite skús, neoľutuješ


kubka56
Sirup z čiernych ríbezlí je vynikajúci, zdravý, ale do punčáku podľa mňa príliš aromatický, aj svojou farbou výrazný. Dala by som prednosť sirupu z červených ríbezlí , ja robím s domácim malinovým-aj sirupom, aj lekvárom. Aj polevu farbím sirupom.
siuuu
Kedysi dávno sme robili punčovinu rozvarením ríbezľového lekváru ... teraz robievam buď s malinovým sirupom, ak namáčan korpus alebo s malinovým rozvarom z mrazených prepasírovaných malín ak robím punčovinu - takže za mňa buď malina alebo ríbezľa. lekváru