Rôzne

Aký kotlík na guláš?

kaputo - bez fotkykaputo, 24. apríla 2012

Prosím poraďte, aký kúpiť kotlík na guláš. Je rozdiel medzi smaltovaným a nerezovým? Pôvodne sme mali v pláne nerezový, dnes nás v predajni presviedčali, že smaltovaný sa lepšie čistí, menej pripaľuje... Máte skúsenosti? ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Nemám síce skúsenosti, no najlepší je medený, len neviem, či také u nás predávajú.
sovka62
V rodine máme 20 litrový smaltovaný a sme veľmi spokojní. Naozaj sa v ňom guľáš nepripaľuje (len treba rozumne prikladať polienka a miešať) a čistí sa naozaj dobre, aj po rokoch vyzerá ako nový.
majo51
Výborný je smaltovaný a ešte najsuper je keď sa dá obesiť aj postaviť na nožičky.
kaputo
No chceli by sme taký aj s kotlinou, tie na zavesenie sa mi zdaju také nestabilné. Predávajú aj medené, ale nad tým sme teda neuvažovali. V rodine máme skúsenosti len s nerezovým, ale vidím, že spokojnosť je aj s tými smaltovanými ;-)
enerrgizer
pokiaľ ho máš doma, tak smaltovaný...ale je náchylnejší na poškodenie smaltu...ak ho prevážaš, tak by som si asi radšej zobral nerezový... je odolnejší :)
ujojohny
Ja mám 25 litrový kotlík z nerezového suda na pivo a varíme v ňom všetko od perkeltov fazulového guláša normálneho guláša všetko. Keď prihorí tak sa to všetko očistí a je to ok, Môžem posleť foto mám to aj s urobenou trojnožkou z nerezových profilov.
rybarkuchar
Moje skúsenosti - uvádzam poradie ako pri športe: 1. Smaltovaný, 2.Medený, 3. Nerezový.
sjuz
my máme medený a nerezový, osobne sa mi najlepšie varí v medenom. S pripaľovaním by nemal byť problém, pretože ja miešam často:)
puntodadino
Ked kotlik,tak IBA MEDENY,alebo liatinovy!!Ostatne su lacne nahrazky.Samo,ze treba miesat.Liatinovy,v tom neprihara, si na svk moze dovolit malokto/cez 400€/.
jankamalinka
Ahoj, aj ja odporúčam smaltovaný, a rozumné prikladanie pod neho :) Pozri na www.azm.sk/eshop, dobré ceny aj s trojnožkou.
rulik
prikláňam sa k poradiu liatinový, medený,smaltovaný a nerezový a videl som ich predávať na parkovisku pri motoreste Halier pri Lučenci
ikotliky
www.ikotliky.sk
Najlepšie kotlíky na guláš sú smaltované a samozrejme aj najlacnejšie.
jancibanci
Mám skúsenosti s varením vo všetkých druhoch kotlíkov. V podstate je jedno aký kotlík máte keď pri varení dodržujete správne teploty, ako je to uvedené vyššie. Ale čo sa týka údržby najlepšie sú nerezové, lebo skutočne stačí naliať teplej vody, trochu nechať odmočiť a kotlík je čistý bez používania zbytočných agresívnych práškov a škrabania - stačí trošku jari na odmastenie.
jancibanci
S tým octom som to neskúšal, lebo väčšinou mám po ruke jar. Nabudúce to skúsim, ale v podstate keď sa dá voda poriadne zohriať, tak netreba nič a kotlík je čistý a pripravený na ďalší dobrý mäsitý gulášik.
kaputo
tak sme kupili liatinovy :-) je odskusany a co povedat, zase sme navarili hadam najlepsi gulas aky sa nam kedy podaril ;-)
používateľ nemá avatar
eci
eci
Potrebujete poradiť ohľadom Kotlika, mne výborne poradil a dal mi vyrobiť dokonca na mieru majiteľ WWW.kotliky-ba.sk , môžem len odporúčať.
ikotliky
Najlepšie a najlacnejšie kotlíky nájdete na www.ikotliky.sk Celé kotlíkové a kotlinové sety a súpravy.
mechanik
dobrý den ,chcel by som poprosit ujojohny o foto kotlika na gulaš z pivoveho kegu,velmi pekne dakujem email.jarkacakaj@gmail.com
olivander
Dobrý deň, tiež zvažujem kúpu kotlíka na guľáš pre otca, neviete mi niekto doporučiť nejaký schopný obchod? našiel som napríklad www.topkotliky.sk ? Má niekto skúsenosti s týmto obchodom?
Ďakujem za rady.