Rôzne

Akú čokoládu na čokotransfer?

danielas - bez fotkydanielas, 6. novembra 2013

Ahojte priatelia,
Chystám sa urobiť tortu pre vnuka k 17 narodeninám.
Mám predstavu a tak som nakúpila všetko potrebné.
Ale nemám moc skúseností s čokotransferom. Už som robila, ale
sa mi pekne neotlačil a tak som prvý raz kúpila 1kg Dark
chocolate discs 60% cacao.
Moje otázky. Len rozpustiť nad parou a letné naliať na fóliu?
alebo treba pridať tuk-maslo, ivu ako na bežnú várovú
čokoládu? Zrejme treba natrieť, keď je hustejšia, či?
A vôbec- je to dobrý typ čokolády pod čokotransfer?
Akú používate vy?
Teším sa a čakám na vaše reakcie .-)

@zareaguj


Diskusia k téme

danielas
Jarka, ďakujem ti, mám už čokotransfer doma, len veľmi by som to chcela urobiť pekné a tak mám pochybnosť, akou čokoládou to potrieť, aby po vychladnutí sa mi pekne otlačil vzor.. Bude veľký na celý plech. S tou diskovou čokoládou nemám žiadnu skúsenosť a pani v obchode bola tak neochotná, že som radšej odišla a teraz ten problém...
danielas
Veru dobrý typ Jarka, krásne zdobenie, popozerám, skúsim a ďakujem.-)
honestka
Na techniku transferu je najlepsia a bezpracna cokolada ktoru dostat kupit uz hotovu v obchodoch s pomockami pre cukrarov a vola sa
" Wilton Candy Coating Melts" /neviem ako ju prekladaju do slov./
Obsahuje cokoladu obohatenu o rastlinny alebo palmovy olej ktory nahradza cast kakaoveho masla.
= Ak nedostanete, VZDY je lespie pracovat s "Tempered Chocolate" - temperovanou cokoladou, ktoru sme tu uz spominali velakrat v diskusiach pri tortach a je lahko ju pripravit zahrievanim a ochladenim.
Aj na YT najdete vela typov ako na to. Takto pripravena sa NElame ako cokolada, ktora sa len rozpusti.



== alebo  www.snirc.eu/?snirc=ako-temperovat...
==
Nech sa pekne podari Daniela!
danielas
@honestka študujem tvoje rady, sú parádne, popozerala som video,ďakujem ti za pomoc. Idem na to, pospájam načítané, nakukané a uvidíme. Pozdravujem ťa, pekný čas a dobré zdravie želám
stefik
čokotransfer je farba s kakaovým maslom ak sa ti poriadne neotlačil bol buď starý datum spotreby je na každom transfery alebo bola čokoláda príliš studená pri nanesení na transfer fóliu a teplota nestačila aby sa otlačila, keď sa ti to satane a to už vidíš hneď pri začiatku jak stahuješ fóliu ta stačí zobrat fen a trochu nahriať povrh a nehať vyhladnúť.
danielas
Výborný nápad @stefik a aký logický .-) Veru bežím pozrieť, akú mám expiračnú dobu na mojom transferi.
Na ktoromsi videu som videla hneď po natretí čokoládou dať s transferom na tortu. No bude to detektívka. Dúfam len, že so šťastným koncom. Pozdravujem.