Ahojte priatelia,
Chystám sa urobiť tortu pre vnuka k 17 narodeninám.
Mám predstavu a tak som nakúpila všetko potrebné.
Ale nemám moc skúseností s čokotransferom. Už som robila, ale
sa mi pekne neotlačil a tak som prvý raz kúpila 1kg Dark
chocolate discs 60% cacao.
Moje otázky. Len rozpustiť nad parou a letné naliať na fóliu?
alebo treba pridať tuk-maslo, ivu ako na bežnú várovú
čokoládu? Zrejme treba natrieť, keď je hustejšia, či?
A vôbec- je to dobrý typ čokolády pod čokotransfer?
Akú používate vy?
Teším sa a čakám na vaše reakcie .-)
www.home-made.cz/2012/07/domaci-cokolada.html...
www.pecenieskamkou.eu/pecieteskamkou/eshop/22-1-COKOTRANSFER-...
povvi.com/dekoracia-tort-a-zakuskov/...
" Wilton Candy Coating Melts" /neviem ako ju prekladaju do slov./
Obsahuje cokoladu obohatenu o rastlinny alebo palmovy olej ktory nahradza cast kakaoveho masla.
= Ak nedostanete, VZDY je lespie pracovat s "Tempered Chocolate" - temperovanou cokoladou, ktoru sme tu uz spominali velakrat v diskusiach pri tortach a je lahko ju pripravit zahrievanim a ochladenim.
Aj na YT najdete vela typov ako na to. Takto pripravena sa NElame ako cokolada, ktora sa len rozpusti.
== alebo www.snirc.eu/?snirc=ako-temperovat...
==
Nech sa pekne podari Daniela!
Na ktoromsi videu som videla hneď po natretí čokoládou dať s transferom na tortu. No bude to detektívka. Dúfam len, že so šťastným koncom. Pozdravujem.