Varenie

Ako zomlieť klinčeky ...

veronika1984 - fotkaveronika1984, 8. decembra 2010

Nevedel by mi niekto poradit ako zomlieť klinčeky na jemno - doslova na prášok? Potrebovala by som to k jednému receptu a márne som v obchode hľadala už zomleté klinčeky. To sa fakt mletá verzia nevyrába? Veľmi pekne ďakujem. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
My sme doma s dcerou mleli klinčeky na takom ručnom kávovom mlynčeku.
ela77
Tiež zvyknem tieto vianočné korenia mliet na ručnom kávovom mlynčeku, ale skús aj na elektrickom. Teraz už na elektrickom kávu vôbec nemeliem(lebo sa kúpi hotová), ale meliem na ňom mak. Je to rýchle a bez námahy.
julica
Vhod si ich do mlyncka ana korenie. Akurat (a to aj v pripade mlynceka na mak), budes musiet niecim vyvetrat vonu, v mlynceku napriklad pomel cukor, vlocky...
janadelfi
Na mletie používam starý elektrický kávový mlynček. Meliem aj sušené hríby, korenie, a ak nemám aj cukor na múčku...
babi
presne tak ako povedala @julica v mlynčeku na korenie -/je to súčasť robotov/ je to najlepšie, ale dá sa aj v kávovom, len potom tam už asi kávu nemel, lebo chytí arómu korenia
janadelfi
Nedopísala som, že kávu kupujem vákuovú - nemeliem už roky.... Mlynček bol nevyužitý v komore. Teraz ho ak potrebujem prevetrám. Je pravda, že ho vždy musím riadne vyčistiť.....
hubarka35
ja mám len ručny mlynček na kavu,skusim korenie,klinčeky na tom no asi to bude dost hrubo na tom,uvidim...
zdezda
Mletie korenín do vianočných koláčov milujem, nikdy ich nekupujem už pomleté. Či ich meliem v ručnom mlynčeku, či drvím v mažiari, vždy ich ešte preosejem cez sito na múku a väčšie kúsky pridávam do vareného vínka :-)
veronika1984
Ďakujem pekne za rady. V mažiari sa mi to zdá na veľmi hrubo, to som skúšala ... skúsim asi tie mlynčeky :)))
arasidka
Tento problém budem mať i ja tento rok. Si predstavte, ako moja babka vravievala, že dnes už nič dlho nevydrží. Môj starý kovový mlynček na kávu, ktorý mi darovala svokra pred dvadsiatimi rokmi, lebo ona si po pätnástich rokoch kúpila nový, mi pred pár dňami vypovedal službu. A ja som ho používala na mletie cukru, badyánu, dokonca i maku....Nič nemôže krásnejšie voňať ako čerstvo pomletý badyán. Používam ho na pečenie Calty. Tento rok budem musieť kúpiť mletý.
kuchticka
U nas je k dostaniu pomlety klincek. Ja mam vsak maly elektr. mlyncek iba na korenie a rovnaky zvlast na kavu. Meliem si vsetko korenie doma. Umlete korenmie z obchodu straca vonu, lebo je to dlho namlate.
garanco
Ja meliem koreniny na perníky na veľmi starom mlynčeku na kávu, potom ich preosejem na jemnom site, čo ostane, premeliem ešte raz, prípadne ešte raz.
lucylee
nemôže tu niekto dať foto toho mlynčeka na korenie? Ďakujem
siskam
Mam rucny maly mlyncek na korenie. Niekedy som v nom mlela cele cierne korenie /bolo aromatickejsie/. Teraz v nom meliem klinceky. Kupila som ho v kuchynskych potrebach, uz sice dost davno, ale verim tomu, ze ho predavaju aj dnes.
marienka44
Ja meliem hrebicek rucne na mlynceku v podobe súdka. Mam ho od svokry. Inokedy meliem na nom c. korenie. Po hrebicku musim vymliet vela korenia, aby sa súdok vycistil.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Aj ja mám ten malý súdok. Kúpila som si dva mlynčeky na baterky, ale ani jeden sa neosvedčil tak ako ten malý súdok. Je síce maličký, poobrážam si hanky na prstoch, ale zomelie najlepšie. Poobzerám sa ešte v domácich potrebách po väčšom s tým šuflíčkom, dúfam, že do toho môžem dať všetky koreniny na medovník spolu.
ubka
@esi ale veď ak to potrebuješ na medovníky, tak také korenie dostať kúpiť aj pomleté , popozeraj, dokonca aj prášok do pečiva je špeciálne na medovníky.