Rôzne

Ako využiť nesladené kondenzované mlieko?

maska10 - bez fotkymaska10, 5. novembra 2019

Milí Varecháči. Kupila som kondenzované mlieko, uvarila a až potom som zistila, že bolo nesladené, lebo sa neskaramelizovalo. Poradíte mi, prosím čo teraz s ním? Mám až 2 ks, škoda je to vyhodiť. Za komentáre vopred ďakujem. Želám Vám pekný aj keď upršaný deň.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharka
Uvarene nesladene neviem aku ma chut... Ale ja niekedy pouzivam nesladene kondenzovane mlieko do syrovych cestovin, najma “macaroni cheese” alebo ked varim cestoviny v ktorych bude syr sposobom “eintopf”.
nadia56
@maska10
z nesladeneho kondenzovaneho mlieka uvar napriklad zemiaky na kyselo, svieckovu omacku, spenat, pridaj do cesta ked pecies kolac, knedle, pouzivaj ako bezne mlieko , pridaj si ho napriklad do rannej kavicky ☺
nephilim
@maska10 Dá sa zriediť vodou. Prehrej ho. Nech je horúce, ale nech nevrie. Miešaj. Nalej do sklenených fľašiek. Uzatvor čistým viečkom. Po vychladnutí smer chladnička. Používaj ako bežné mlieko.

kvakac
Skús ho použiť na segedínsky guľáš , s ním je to fantázia. Mám to vyskúšané.
haji
Počítám, že by šlo využít i do těsta - litého, případně i kynutého. Též by se mohlo použít na zalití zapékaných brambor, smícháním s vejci. No je to sranda, uvařit něco jiného, ale dnes jsou ty obaly docela podobné, pak je o zábavu postaráno. Pevně věřím, že si vybereš, námětů viz hore je dost. Držím pěsti!
tomeska
Urob z 30 dkg cukru karamel a 1 mlieko vlej do neho, dobre miešaj, pridaj mleté orechy a máš plnku do oplatok.
maska10
Ďakujem všetkým za veľmi dobré rady.Dnes som to mlieko otvorila,bolo jemne skaramelizované,pridala som ho do fazulovej na kyslo,super aj farba sa v nej stratila a to druhe vyskušam podľa TOMESKY na plnku do oplátok.Ešte raz vrelá vďaka všetkým a pekný deň.
tomeska
K tomu karamelu ,ak trochu schladne pridávam ešte maslo-( nie do studeného-) .Musí sa dlhšie miešat aby sa to spolu spojilo. Ak máš malé deti, netreba ani oplatky, aj tak ti to vymaškrtia.( skúsenost podla seba) .m.
terinka55
Keď robím fašírku vcelku.Večer pomeliem mäso. Zamiešam iba tieto 2 ingrediencie. Keď idem piecť, dochutím soľou, korením a stačí, bez rožkov, žemlí, cesnaku, majoránky...
Je nadýchaná, vláčna.
mraveci
Inak ja by som urobil vajcový koňak. Pol litra rumu na jednu plechovku a bol by eňo - ňuňo.
milad
Rád je tu neúrekom, samé dobré nápady. Mne ale napadlo a vôbec nie zlomyseľne...varím segedín, šup kondenzované mlieko a čo to? Sladené!!!!! Tento prípad je ten lepší, nie?
76224_1518178392 - profilový obrázok
d18
d18
Daju sa aj palacinky?