Ahojte chcela by som vás poprosiť či náhodu mi neviete poradiť ako
sa robí ( ja neviem či to je nejaká pena, bielka alebo krém ) ...
3.bp.blogspot.com/_Dj0abLMjbFc/TSd1zL3S2dI/AAAAAAAAC...
VU/H0b_PoYhZZ4/s1600/cake_helloKitty3D_DSC_0388.JPG
lebo budem zajtra robiť tortu a nechcem poťah ale tú penu alebo
ako to nazvať. lebo torta bude dosť aj dlho cestovať, tak aby to
malo stále taký pekný tvar a nespľaslo to ako pri šľahačke.
Ďakujem veľmi pekne za rady.
www.google.sk/#hl=sk&sclient=psy-ab&q=butterc...
asi Buttercream podla obrázka
tuto opisuje slecna aj ten krem, ktory mam namysli, a aj nejake ine :)
akykolvek len maslovo cukrovy /toto zalezi od kvality cukru/ krem sa ti casom bude rozpustat ak do neho nepridas ten hnusny stuzeny tuk alebo co mate doma umele a to az v 1/3.
ak krem nadstavis pudingom, nebude ti tiez drzat dlhu dobu nazdobeny iba ak je v chlade.
Aj preto teraz na svatby pouzivaju tie dlhotrvajuce potahy z fondantov.
Pozri si pripravu kremu pod nazvom "Italian Butter Cream", alebo casto sa najde aj pod nazvom "Mousseline Butter Cream"
tieto su krasne bielucke a na torte vydrzia v nezmenej forme aj nazdobene.
Ja mam tu jeho vyrobu, lenze som nakoniec pridala cokolady a tak ho nevidno aky je na pohlad krasny a na jedenie pohadkovo lahodny.
nepomyl si nazov "Italian meringue".
podobna technika, ale viacej maslovo zlty vyzera "Swiss meringue butter cream" /zalezi vsak od farby masla/.
My tu radi pouzivame aj kombinaciu kremu s Philadelphia cheese, ktory je tiez krasne biely, ale ten zase kazdy nemusi.
najdi si sposob aky ti vyhovuje je ho pomerne lahke pripravit ak dodrzis spravny postup.
tu je jeden priklad ako na to: