Varenie

Ako urobiť...?! Pomoc

spydigy - fotkaspydigy, 27. marca 2013

Ahojte chcela by som vás poprosiť či náhodu mi neviete poradiť ako
sa robí ( ja neviem či to je nejaká pena, bielka alebo krém ) ...

 3.bp.blogspot.com/_Dj0abLMjbFc/TSd1zL3S2dI/AAAAAAAAC...

VU/H0b_PoYhZZ4/s1600/cake_helloKitty3D_DSC_0388.JPG

lebo budem zajtra robiť tortu a nechcem poťah ale tú penu alebo
ako to nazvať. lebo torta bude dosť aj dlho cestovať, tak aby to
malo stále taký pekný tvar a nespľaslo to ako pri šľahačke.

Ďakujem veľmi pekne za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

silvi
to vypatra na maslovy krem, miestami farbeny nie?
spydigy
ako ja som raz skúšala maslový a ich Buttercream a pre mňa to bol s prepáčením grc. nic len jedno maslo a práškový cukor.
silvi
no ale vyzera to ako to vyzera, podla mna dost staromodne, dneska sa dava skor ta potahova hmota, zakonzervuje cesto, takze ostane dlhsie makke a aj to dobr evyzera. Odporucam marsmallowu hmotu
spydigy
@silvi ja robim len potahovky len s fondanu nejakeho alebo aj marsmallow som robila... ale ked mi volali ze chcu tortu a nechu ju z fondanu ani z nicoho ale z tejto peny. :( a ja neviem co to je ako sa to robi ani nic
stefik
nooo maslo a cukor. počula som aj o kombinácii cukor a cera len otázka je, jesť to či radšej..... dá sa zdobyť ak šľahanými bielkmi s cukrom nad parou, ale aj to je dosť sladké
pivonka
Krém maslo a cukor je skutočne mastný. O cere by som ani neuvažovala. Skús nadstavovaný krém, alebo šľahaný nad parou plus maslo.
marika9
Podľa mňa je to nejaký margarín. Ale odporúčam cukor s vodou uvarený na nitku a po vychladnutí vymiešané s maslom. Myslím tým kravské maslo a nie náhrady. Je to dosť pevná hmota a dokomca aj prudko jedlá.
katkat
Este to moze byt z makkeho syra, masla a cukru... tym myslim nieco ako philadelphia, alebo banovecka natierka(nieco na ten sposob)+maslo a cukor. Tak zdobievam mrkvovy kolac, ktory robievam obcas.
honestka
ak mozem poradit tak:
akykolvek len maslovo cukrovy /toto zalezi od kvality cukru/ krem sa ti casom bude rozpustat ak do neho nepridas ten hnusny stuzeny tuk alebo co mate doma umele a to az v 1/3.
ak krem nadstavis pudingom, nebude ti tiez drzat dlhu dobu nazdobeny iba ak je v chlade.
Aj preto teraz na svatby pouzivaju tie dlhotrvajuce potahy z fondantov.
Pozri si pripravu kremu pod nazvom "Italian Butter Cream", alebo casto sa najde aj pod nazvom "Mousseline Butter Cream"
tieto su krasne bielucke a na torte vydrzia v nezmenej forme aj nazdobene.
Ja mam tu jeho vyrobu, lenze som nakoniec pridala cokolady a tak ho nevidno aky je na pohlad krasny a na jedenie pohadkovo lahodny.
nepomyl si nazov "Italian meringue".
podobna technika, ale viacej maslovo zlty vyzera "Swiss meringue butter cream" /zalezi vsak od farby masla/.

My tu radi pouzivame aj kombinaciu kremu s Philadelphia cheese, ktory je tiez krasne biely, ale ten zase kazdy nemusi.

najdi si sposob aky ti vyhovuje je ho pomerne lahke pripravit ak dodrzis spravny postup.
tu je jeden priklad ako na to: