Krémy, krémy, krémy!

poppycupcakes - fotkapoppycupcakes, 31. januára 2012
12
porcií

Suroviny

Swiss Meringue Buttercream:
3 ks
70 g
150 g
1/2 ČL
Cream Cheese Buttercream:
113 g
170 g (Lučina)
40 g
1/2 ČL
Ganache:
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Typickým americkým krémom, ktorý sa dáva na cupcakes je Buttercream, čiže maslový krém. Krém sa pripravuje vyšľahaním masla (poctivé živočíšne) s práškovým cukrom a zvyčajne sa doň pridáva vanilkový extrakt. Ja osobne tento krém príliš nepoužívam, pretože...no je to čisté maslo. O niečo jemnejšou alternatívou je Swiss Meringue Buttercream, do ktorého okrem masla idú vaječné bielky. Krém môžete dochutiť esenciami, čokoládou...proste čímkoľvek čo vám napadne. Keďže sú bielka vyšľahané, krásne drží tvar a netopí sa tak rýchlo ako klasický buttercream. Menej maslovým krémom je Cream Cheese Buttercream (môj absolútny favorit!); krém zo smotanovo-tvarohového syra (Lučina, Philadelphia). Tu časť masla nahradíte syrom, takže krém nie je taký ťažký a má sviežejšiu chuť. Krémy sa zvyčajne nanášajú vreckom na zdobenie ale dajú sa ľahko naniesť aj príborovým nožíkom alebo špachtličkou. Cupcakes majú potom taký domácejší vzhľad. Pokiaľ nie ste príliš krémový typ, odporúčam ganache; čokoládový krém. Ide vlastne o nad parou roztopenú čokoládu so smotanou, do ktorej sa koláčiky namáčajú (prípadne sa ním dajú potrieť).

  2. 2

    Swiss Meringue Buttercream Nad hrncom s vriacou vodou (stíšenou) si vymiešame bielka s cukrom, aby sa nám cukor rozpustil. Keď je rozpustený, odstavíme a vyšľaháme do tuha. Do snehu pridávame po kockách maslo a miešame mixérom na strednej rýchlosti (krém bude vyzerať ako tvaroh, ale treba mať trpezlivosť! Nakoniec z neho bude hladký krém). Ak máme vanilkový extrakt, pridáme aj ten a miešame dohladka.

    Krémy, krémy, krémy! - obrázok 2
  3. 3

    Cream Cheese Buttercream Najskôr si vymiešame maslo (nie príliš, len aby sa nám rozpadlo) a pridáme syr. Miešame, kým sa nespoja a potom pridáme cukor, prípadne extrakt a miešame pokým nám nevznikne hladký krém. (na fotke: Red Velvet Cupcakes a Cream Cheese Buttercream)

    Krémy, krémy, krémy! - obrázok 3
  4. 4

    Ganache: Nad vriacou vodou si rozpustíme čokoládu a primiešame smotanu. Chvíľu miešame, kým je poleva jemná a lesklá.

    Krémy, krémy, krémy! - obrázok 4

Diskusia k receptu

domci4
jééj, to si ma potešila, krémikami...júúj..ukladám :) a stránku navštevujem
lia66
Ešte taká otázočka:z čoho sú tie muffiny, žeby červená repa?...alebo len farbivo?
lia66
Ani ja repu nemmusím, ale myslím, že toto je iné "kafe"...mám koláč(chlebík)z červenej repy a je suprový!!!...ďakujem za recepies, určite ich skúsim!
lia66
Apropó, ešte som chcela-je tam požehnane toho oleja...neskúšala si vymeniť polku, až trištvrte za poch.smotanu?...vždy to tak robím a koláčiky sú mňamkové!
poppycupcakes
mne sa to tiez zdalo byt prilis...na ten recept boli dobre ohlasy, tak som to chcela skusit podla neho...hoci po upeceni neboli kolaciky vobec mastne, povedala som si, ze skusim nabuduce nejak zdravsie experimentovat ;) tak uvidime :)
hubata
mňa zaujal krém Swiss Meringue Buttercream: nad parou vyšľahané bielky do ktorého sa hádže po kúskoch maslo. Ešte som takýto nerobila, tak ho príležitostne vyskúšam. Vďaka za receptík, ukladám do KK.
poppycupcakes
v podstate poleva...ale ked sa necha trolinka stuhnut, je z toho krem...a ked sa to necha stuhnut este viac, daju sa z toho robit pralinky :) takze tak...
megginr
no, mojim favoritom bude asi Cream Cheese Buttercream, pretoze klasicky buttercream je fakt prilis maslovy a rychlo sa topi... Swiss Meringue Buttercream mi pripomina taky sneh z kt. sa robia pusinky :D (aj ked sem sa dava maslo), takze cream cheese bude ako prvy na rade :)
irenaw
pekné a poučné, už len vyskúšať, super
tatianka1
ja tu slahacku s cokoladou po vychladnuti vyslaham, potom tym plnim kolaciky :) aj to je fajne, aspon sa zvacsi jej objem
dominique8
Hoci som to vymiesala podla navodu, ale ten Swiss Meringe Butter cream mi poriadne neupieklo ani to nema dobru chut....musim skusit iny recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia